Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Przełacznik wycieraczek tylnej szyby w postaci zespolo
Autor Wiadomość
jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2007, 00:25   [ALL] Przełacznik wycieraczek tylnej szyby w postaci zespolo

Witam!
Tak sie zastanwiam czy nie dalo by sie przeniesc jakos przelacznika wycieraczek tylnej szyby (klawisza) do przelacznikow zespolonych przy kierownicy. Czy jest to skomplikowane, bawil sie ktos w cos takiego? Czy pasuje taki przelacznik od nowszych wersji Colta? Nie wiem jak dla Was ale dla mnie umiejsccowienie w/w przelacznika w postaci klawisza pod deska jest calkowicie niepraktyczne...

Pozdrawiam

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-12-2007, 08:27   

jacobs napisał/a:
Nie wiem jak dla Was ale dla mnie umiejsccowienie w/w przelacznika w postaci klawisza pod deska jest calkowicie niepraktyczne...
Nie wiem co Wy chcecie od tego przełącznika. Dla mnie to miejsce jest jak każde inne. Kiedyś (tak dla zabawy) myślałem żeby go przenieść na tunel środkowy, w miejsce zaślepki przy hamulcu ręcznym, ale nie byłoby to takie proste.

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 07-12-2007, 16:03   

jacobs, zastanów się najpierw jak często używasz tylnej wycieraczki i czy warto się bawić w takie transplantacje :) w moim przypadku jest to całkowicie zbędne bo wycieraczki tylnej szyby używam raz/tydzień i sądzę, że w twoim przypadku jest podobnie :)

Kuczan
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2007, 13:46   

Jeśli albo cie wkurza tylna wycieraczka, albo jej żadko używasz, zrób to co ja : USUŃ JĄ !

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2007, 14:52   

Kuczan, popieram :)
ja swoją zaspawałem bo uważam że to jest zbędne :) jak mam brudną szybę to se myję a i zaspawałem zamek od klapy i przeciwmgłowe... jakoś tak nie wiem lubię gładko :) zaraz miśka umyje to wrzuce fotkę ;)
a'propos włącznika (bo troche odbiegłem) jak usunąłem wycieraczkę myślałem na wykorzystaniu tego włącznika jako przycisk do drogowych i halogenów.. np zamiast spryskiwacza żeby mrygać i długimi i halogenami na raz a zamiast tego żeby chodziła wycieraczka np włączenie halogenów i długich na stałe.. i tak jak włączam długie to zawsze halogeny a tak to jednym ruchem..

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 08-12-2007, 18:12   

colt cjo ma zespolony wlacznik. pozostaje Ci wybadac kwestie mocowania i przerobki instalacji.
jadac moim coltem zeby wlaczyc tylna wycieraczke zawsze musze chwile pomyslec gdzie jest wlacznik. w ciagu 3 lat uzylem jej z 3 razy wiec jak dla mnie gladka pupa jest ok :D

biedrzyk
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2007, 23:04   

no chyba zostawie w tym miejscu gdzie jest tylko teraz będzie mały problem z instalacją.. ale może jakoś dojdę do tego ;) jak macie jakieś pomysły dajcie znać

jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2007, 00:55   

No wlasnie panowie, tu sie mylicie, bo uzywam dosc czesto...Zawsze musze miec szybe idealnie czysta:)) Tak juz mam i nic nie zmienie. Wlasnie jakbym malo uzywal to to nie przeszkadza, ale ja jestem maly i do tego musze sie "wychylac" z fotela:). Pomysle nad tym przelacznikiem z CJ0, jak cos wymysle to dam znac.

Pozdrawiam

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 09-12-2007, 15:16   

jacobs napisał/a:
musze miec szybe idealnie czysta:))

...to trzeba ją umyć a nie mignąc wycieraczką :P
jacobs napisał/a:
jestem maly i do tego musze sie "wychylac" z fotela:)

mnie się też ciężko cofa z moim 1,7m, ale wycieraczki uzywam może parę razy w tygodniu :P

Odpowiedz do tematu