|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Matejko 07-12-2007, 16:16 |
[Cari 1.9DI-D] Sprężyna zegarowa |
Autor |
Wiadomość |
alaskamed [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 14:18 [Cari 1.9DI-D] Sprężyna zegarowa
|
|
|
Siadła mi sprężyna zegarowa w DI-D, zapala się kontrolka poduch, i nie było klaksonu(teraz jest bo w serwisie zrobili obejście). Może ktoś z Was miał już taki problem? I czy można wstawić z rozbitka, czy koniecznie trzeba nówke? A na dodatek siadło mi ogrzewanie lewego lusterka- są możę jakieś zamienniki z człym wkładem grzejnym, żeby nie lecieć zaraz do serwisu? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 15:12 Re: Sprężyna zegarowa
|
|
|
alaskamed napisał/a: | Siadła mi sprężyna zegarowa w DI-D |
Trzeba rozkręcić zegary i naprawić.
alaskamed napisał/a: | zapala się kontrolka poduch |
Podjedź gdzieś na diagnozę na kompa - wyskoczy pewnie jakiś błąd i wszytko będzie jasno co jest NOK.
alaskamed napisał/a: | I czy można wstawić z rozbitka, czy koniecznie trzeba nówke? |
Używki jak najbardziej mogą być.
alaskamed napisał/a: | A na dodatek siadło mi ogrzewanie lewego lusterka- są możę jakieś zamienniki z człym wkładem grzejnym, żeby nie lecieć zaraz do serwisu? |
Na Allegro znajdziesz mnóstwo sprzedawców sprzedajacych same wkłady lusterek z podgrzewaniem lub bez - wybierasz tylko wkład do swojego modelu i już |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 15:21
|
|
|
Czemu dublujesz temat?
1. co do sprężyny (taśmy)
rozumiem, że chodzi Ci o element oznaczony numerem 5. To taśma, nie wiem czy tam wogóle jest sprężyna, nie miałem jej w ręku jeszcze, tylko oglądałem po wyjęciu mojej atrapy. W angielskim workshop manual (do ściągnięcia w dziale download na tym forum) jest oznaczana jako "clock spring", więc może nasi serwisanci dosłownie tłumaczą tą nazwę.
Oryginał kosztuje 1000 złotych tak jak pisałeś, ale za 100 można je dostać na allegro.
Powinna pasować od starego modelu do nowego modelu, przynajmniej z tego, co pisał Matejko. Nie jestem specem od poduszek, niemniej u mnie końcówki są popalone, więc jak będziesz kupował używkę, to patrz, żeby była sprawna. To, czy to wersja sprzed, czy po lifcie chyba nie gra roli. To tylko kabelki. Gorzej z samą poduchą (z tego co się dowiedziałem do tej pory, to były tak naprawdę chyba 3 kombinacje poduszek w carismie)
a lusterko to mhm - nie mam pojęcia
jak ogrzewanie nie działa, to może też najpierw sprawdź, czy wogóle jest zasilone
Szukać podróby możesz w sieciach typu intercars czy japancars, w Gdańsku jest też japparts. Mają sporo części. |
|
|
|
 |
|
|