Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wlew paliwa space star korek
Autor Wiadomość
kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 21:54   wlew paliwa space star korek

witam,
mam pytanie otoz w jaki spob zabezpieczyc wlew paliwa do mitsubishi space star 99' , wpadlem na pomysl aby kupic gdzies korek ( z kluczykami ) lecz nigdzie do space stara na allegro nie widzialem. Mialem juz kiedys sytuacje w ktorej ktos do baku wlal jakas substancje i mialem b. duzo nieprzyjemnosci. Niestety standardowe zabezpieczenia ( na linke otwierane - od srodka ) sa w moim wypadku niewystarczajace ( wystarczy podwazyc srubokretem ) - ma ktos jakies pomysly?

mialczynski17
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 22:04   

Jedynym sposobem jest testowanie dostępnych korków na kluczyk. Gwinty są raczej jednakowe ze względu na standardowość wlewów paliwa. Proponuję metodą prób i błędów. Życzę powodzenia :biggrin:

kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 22:28   

no wlasnie kiedys staralem juz sie dopasowac korek lecz niestety nie pasowal, naprawde jest standarywacja co do gwintu? co do srednicy chyba jej nie ma? ma ktos jeszcze jakies pomysly?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2008, 23:29   

A po co go zabezpieczać skoro klapka otwiera się cięgnem od wewnątrz samochodu ? To nie wystarczy ?

kolysm 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Wysłany: 31-12-2008, 07:07   

Przecież napisał, że to nie wystarczające zabezpieczenie dla Niego, może go ktoś nie lubi i chce mu zrobić "dobrze". Proponuje iść do sklepu lub na szrot, samochodzik zostawić pod sklepem i metodą prób i błędów dopasować.

kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 14:26   

dokladnie - standardowe zabezpieczenie jest niewystarczajace. - ktos mi juz kiedys zrobil psikus i wlal mi do baku dziwna substancje ( w innym samochodzie - tez japoniec z tego typu otwierana klapka) i mialem do wymiany pompe paliwa. Sek w tym ze ostatnio z osoba ktora podejzewam o dolanie tej substancji mam do czynienia w pracy i chce profilaktycznie sie "zabezpieczyc". W ogole jest mozliwe skompletowanie tego typu korka na kluczyk- da sie cos dopasowac?

misiumisiu 
Mitsumaniak
Marcin

Auto: space star 1.9did
Wysłany: 04-01-2009, 16:20   

Może ten by pasował.
http://moto.allegro.pl/it...eep_i_inne.html
Ostatnio zmieniony przez JCH 04-01-2009, 21:59, w całości zmieniany 1 raz  

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 04-01-2009, 17:51   

kumanprx napisał/a:
ktos mi juz kiedys zrobil psikus i wlal mi do baku dziwna substancje ( w innym samochodzie - tez japoniec z tego typu otwierana klapka)
I też się ta klapka otwierała z kabiny ? To jak on to otworzył nie niszcząc zamka klapki ?

Korek musisz dobrać na szrocie. Sprawdzać, sprawdzać i sprawdzać, aż znajdziesz pasujący.

Zwierzu 
Forumowicz

Auto: Outlander Turbo
Wysłany: 09-01-2009, 17:06   

Profilaktycznie daj mu w oko:)

Odpowiedz do tematu