Filtr oleju DI-D |
Autor |
Wiadomość |
kubas
Mitsumaniak kubas
Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lis 2007 Posty: 226 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 14-12-2007, 18:04 Filtr oleju DI-D
|
|
|
Witam. Mam pytanko. Kupilem wlasnie filtr oleju do Cari 1.9 DI-D 2002r firmy filtron i z tego co widze to srednica jest on mniejszy od orginalu ktory mam jeszcze obecnie o jakies 2cm. Prawdopodobnie gwint jest ten sam ale czy to nie troche dziwne zeby zamiennik byl az o tyle mniejszy?
Dodam jeszcze ze jest tez krotszy niz ten ktory mam obecnie zalozony. |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2007, 15:28
|
|
|
a mam chyba filtrona który przeznaczony jest do renault, generalnie jest 2 razy większy niż mitsubishi - ale to chyba nawet lepiej. Moim zdaniem nie masz się czym przejmować. Ważne, żeby gwint pasował. |
|
|
|
 |
kubas
Mitsumaniak kubas
|
Wysłany: 15-12-2007, 16:32
|
|
|
Jak narazie nie mam bo juz oddalem filtr.Aczkolwiek wymiana oleju w najblizszych dniach w moim przypadku jest nieunikniona wiec tak czy owak musze filtr kupic. Martwilem sie o to ze ten filtr jest za maly a co za tym idzie - chyba spada wtedy jego wydajność itp. (przynajmniej tak mi powiedzial przypadkowo napotkany mechanik) Pozdr |
|
|
|
 |
alaskamed [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 23:07
|
|
|
Witam, ja w swojej Cari DI-D wymieniłe filtr na ten filtrona. Jest mniejszy, ale gwint pasuje i nic nie cieknie, więc po co przepłacać w serwisie . Zresztą mamy pod maską silnik renaulta więc zawsze można coś dobrać. Pozdro |
|
|
|
 |
kubas
Mitsumaniak kubas
|
Wysłany: 20-12-2007, 11:00
|
|
|
Problem rozwiazany. Pojechalem do Japan Auto i kupilem ponoc -japonski filtr Ashika - oczywiscie o tych rozmiarach co mialem poprzedni a nie tak jak zamiennik filtrona o polowe mniejszy(cena ta sama co filtrona - 16zl).Pozdr |
|
|
|
 |
alaskamed [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2007, 02:25
|
|
|
Być może większy filtr więcej może w zimie- parafina tak się nie odłoży.
Co Manijaki myślicie o dodatku do ropy, który ma ponoć zapobiegać wytrącaniu się parafiny w niskich temperaturach? Ja kupiłem koncentrat Xeramika. |
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 16-02-2008, 10:19
|
|
|
...odświeżę temat, bo właśnie kupiłem nowy filtr oleju (KNECHT) i tak jak pisze Kolega wyżej - jest dużo krótszy. Ma ktoś taki założony - jakieś skutki "uboczne"? pozdr. |
_________________ *** porzuciłem Niemca dla euro-Japończyka ***
...i wróciłem znów do Niemca |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 16-02-2008, 12:48
|
|
|
Tomashi napisał/a: | bo właśnie kupiłem nowy filtr oleju (KNECHT) ... dużo krótszy. Ma ktoś taki założony - jakieś skutki "uboczne"? | Od dawien dawna kupuję od japaneze tylko Knechty - te krótsze właśnie. Don't worry |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|