Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] wahacze i cewki
Autor Wiadomość
Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 13-12-2007, 12:45   [Cari 1.6] wahacze i cewki

Witam .
Poszukuje tylnych wachaczy do Carismy 99r. po marcu. Chodzi o górne długie poprzeczne, ponieważ mam ogromny problem z ich dostaniem, nawet z regeneracją, nie było by problemu jak by było autko z począdku 99r, ale te są krotsze.
Nie wiem gdzie moge dostać dwa przerody do niej, chodzi o te z cewkami, też jest spory problem.
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Matejko 13-12-2007, 18:35, w całości zmieniany 1 raz  

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2007, 13:08   

Jakie przewody potrzebne? Sa dwa czy cztery?
Z tego co ja kojarze mozna spokojnie w sklepach znalezc przewody zaplonowe do Carismy,
takie z dwoma i czterema kabelkami.
Szukalem do swojego auta 2 przewody laczace cewke na 1 cyl z 4 i na 2 cyl z 3 - bez problemu dostepne.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 13-12-2007, 13:54   

zawieszenie tylne przed i po liftingu jest z tylu takie samo wiec nie wiem z czym problem, a tuleje kupisz w kazdym sklepie JC i IC(zarowno te zwykle jak i tzw. cukierki) - najlepiej stare na wzor
i proponuje poszukac tematow o tulejach i wahaczach w tylnym zawieszeniu cari
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Brikston 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Wysłany: 13-12-2007, 14:06   

Matejko napisał/a:
zawieszenie tylne przed i po liftingu jest z tylu takie samo wiec nie wiem z czym problem, a tuleje kupisz w kazdym sklepie JC i IC(zarowno te zwykle jak i tzw. cukierki) - najlepiej stare na wzor

Zaden wachacz ze starej do nowej Cari nie bedzie pasowal i na odwrot!! te zawieszenia wygladaja tak samo ale w nowej Cari kazda strona jest 2 cm dluzsza/szersza. Zaden wachacz nie podejdzie ze starej nowej!!

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 13-12-2007, 17:13   

Brikston napisał/a:
Zaden wachacz nie podejdzie ze starej nowej!!

zglebie temat bo mnie to zaintrygowalo, musze odpalic capsa i popatrzec,

no ale jesli wahacze sa rozne to tuleje takie same :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Wysłany: 13-12-2007, 18:19   

wachacze są inne bo miałem oba w ręce i te od nowszej wersji są dłuższe.
Co do przewodów zapłonowych to chodzi o 2-gi i 3-ci te z cewką.
W tulejowanie nie mam zamiaru sie bawic. Oczekiwałem od kolegów konkretnyhc odp. na temat gdzie kupić a nie czy są inne czy nie, a moze jednak. Posiadacie Carismy dlatego sie do was zwróciłem, bo ja mam Galanta i nie mam podobnych problemów, bo nie robili liftingów i przejściówek.
Proszę was o podanie konkretnych sklepów najlepiej z tel gdzie bedze mógł te części zakupić.
Z góry dzieki
Pozdr

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 13-12-2007, 18:34   

no to napisalem gdzie kupic, czy wolisz zebym poszedl do sklepu, kupil i wyslal do ciebie ??

a jak masz problem z namierzeniem tych sklepow co podalem to dzwon do japaneze i zamawiaj, a jak sie nie chcesz bawic w tulejowanie to mozesz sie udac do ASO gdzie zaplacisz po 200-300zl za wahacz
a czemu tulejowanie sie oplaca - bo za 2 tuleje na wahacz zaplacisz ok50zl. a wahacz w zamienniku ok 80-100zl.
a do wszystkiego odeslalem do funkcji szukaj, gdzie znalazlbys to co tu napisalem
Lexus IS220D
Calish4nia

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Wysłany: 16-12-2007, 20:02   

jeżeli chodzi o JC i IC to NIEMA a przynajmniejw Gorzowie, ale skoro u mnie nie ma to i w całej Polsce też nie bedzie tych co potrzebuje, więc sie nie mądruj z tym zakupem, a gdyby w ASO były takie tanie to bym chyba nie szukał, tylko sobie poszedł i kupił, czy jak ????

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 17-12-2007, 03:07   

frost83 napisał/a:
eżeli chodzi o JC i IC to NIEMA a przynajmniejw Gorzowie, ale skoro u mnie nie ma to i w całej Polsce

spoko ja sie nie znam,
zadzwon do japaneze na pewno pomoze
Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu