Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
[Cari 1.8 GDI] Zastanawiam się nad tą Cari...
Autor Wiadomość
daro73
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 22:25   [Cari 1.8 GDI] Zastanawiam się nad tą Cari...

Witam wszystkich Kolegów.
Od jakiegoś czasu próbuję dołączyć do szczęśliwych posiadaczy Mitsubishi Cari 1,8 GDI ( na razie bezskutecznie, pomimo szukania tego samochodu od 2 miesięcy w Niemczech). Mieszkam w Olsztynie i dziś trafiłem na trop jedynej Cari w mojej okolicy. Poniżej zamieszam link, z prośbą o chociaż częściową ocenę i poradę. Co do tej Cari, to wydaje mi się, że sprzedający cenę auta wyśrubował niemiłosiernie. Poza tym zwróciłem uwagę, że kolor tapicerki na tylnich siedzeniach jest zupełnie inny niż z przodu. To samo dotyczy boczków. Czy to nie wydaje wam się podejrzane. Liczę na waszą pomoc, za którą z góry dziękuję. Pozdrawiam. Poniżej zamieszczam link :

http://otomoto.pl/mitsubi...i-C3983178.html

P. S. Jeśli ktoś z was ma namiary na jakąś godną uwagi Cari w rozsądnej cenie, to proszę o namiary ( ze względu na ograniczony zasób portfela szukam Cari z lat 97 - 99). Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez daro73 16-12-2007, 22:34, w całości zmieniany 1 raz  

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-12-2007, 22:32   

Chetnie bym pomogl ale niedosyc ze zdjecia nie chca mi sie powiakszyc to jeszcze sa w naprawde fatalnej jakosci :? Mozliwe ze to kwestia owej jakosci zdjec ale faktycznie ta tapicerka jest jakas niewyrazna :?
pozdroo

daro73
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 22:38   

U mnie zdjęcia są ok. Duże i wyraźne. Widzę na nich dokładnie, że tył i przód są zupełnie inne. Przeglądając inne ogłoszenia w sumie tylko chyba jeden raz trafiłem na taki motyw z różnymi tapicerkami w jednym aucie. Jutro zadzwonię do gościa i go podypytam. Choć cenowo to się chyba do niej nie dam rady "przymierzyć". Chyba, że będzie elastyczny w negocjacjach cenowych :wink: . Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2007, 09:03   

trzeba zaczac od tego ze fotka numer 3 nie przedstawia wnetrza carismy..komus cos sie pomylilo

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 17-12-2007, 09:07   

mi się rzucił w oczy tylny zderzak, jest lekko przekrzywiony po lewej stronie (nie lezy rowno) - jakies małe pukniecie moglo byc

kupujepolskieprodukty.pl

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 17-12-2007, 12:15   

gulgulq napisał/a:
mi się rzucił w oczy tylny zderzak, jest lekko przekrzywiony po lewej stronie (nie lezy rowno) - jakies małe pukniecie moglo byc

Tak przy cofaniu w slupek ; ) ( nie zebym to samo mial :doubt: )

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 17-12-2007, 12:23   

heheh :) , no tez tak mialem wiec od razu mi sie rzucilo w oczy

kupujepolskieprodukty.pl

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2007, 13:20   

Faktycznie ta tylnia kanapa i całe zdjęcia nie przedstawia Carismy, choć na pewno jest to jakiś japoniec(może nissan).

Zdjęcia jak już ktoś stwierdził są delikatnie mówiąc marne, robione na dużym słońcu(niewiedza robiącego lub odwrotnie :wink: ).

Zderzak z tyłu lekko odstaje ale to nie tragedia, więcej z tych super fotosów nie widać.

Cena rocznikowa 14-15tyś, więc na tyle może zejść 8)

pzdr.

daro73
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2007, 16:30   

Witam.
Dzwoniłem dziś do gościa. Umówiłem się wstępnie na obejrzenia auta w przyszłym tygodniu po świętach. Co do tapicerki, to twierdzi, że jest taka sama z tyłu i z przodu (dzwoniłem do niego rano, więc nie miałem jeszcze wiedzy z waszych postów), usprawiedliwiał to właśnie jakością fotek. Sam przyznał się, że przedni prawy błotnik ( ten najbardziej nasłoneczniony :D ) jest w nieco innym odcieniu i trzeba by go przemalować. Ponoć taką sprowadził 2 lata temu z Niemiec, i tam w Niemczech, ktoś lekko przetarł przedni błotnik. Jak było naprawdę, to pewnie będzie ciężko ustalić. Co do ceny, to myślę, że powinien "trochę" z niej zejść. Dorzuca alusy i letne opony na nich - i to jest dla niego argument co do wysokiej ceny wywoławczej. Obejrzę na spokojnie po świętach i zobaczymy. Dziękuję za wypowiedzi, czekam na jeszcze :wink: . Pozdrawiam.

mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Auto: Lancer X/Colt V/Tiburon
Wysłany: 17-12-2007, 19:10   

ja swojego miska tez kupilem w przystepnej cenie i tez z kompletem opon jedyna roznica to taka ze ta ma klimatronika a moj nie a to tylko szczegol tak do 14 tys jak bys dal to tylo by ok,ale najlepiej zrob przed zakupem diagnostyke auta,i jak bedziesz ogladal to sprawdz olej itp bo lubia niezmieniac oleju i nie dolewac przed sprzedaza a niektorzy to nawet katuja auto.ale obys tak trafil jak ja bo jak od starzego pana kupilem swojego miska i dalem 13 tys.

intero
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 11:46   

Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Carismy 1.8 GDI, jednak z powodów zawodowych muszę go sprzedać (potrzebuję kombi).W przypadku zainteresowania się autkiem proszę o kontakt : 602894220.
Dane cari:
prod.1999 - przed liftingiem,
przebieg: 150500 km
dość dobre wyposażenie: climatronik, pakiet zimowy, el. szyby przód i wiele innych ( dla mnie jako wieloletniego posiadacza tego autka to normalne rzeczy).
Sprowadziłem je sobie w roku 2000 z przebiegiem 8500km dlatego wiem co się w tym miśku kryje.

Pozdrawiam

Janusz

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 18-12-2007, 18:48   

Sprawdz przebieg, qrcze ja nie wierze w 10letnie samochody z przebiegiem 130tkm :? (a szczegolnie jesli chodzi o auto sprowadzane) Wole miec wiecej ale zeby bylo to pewne... Poza tym stopien wyslizgania galki zmiany biegow i kierki tez mowi ze przebieg jest wiekszy niz deklaruje go sprzedawca..ale moze to byc wina zdjec :?
A tak w ogole te zdjecia wnetrza z tylu to nie sa od Carismy :wink:
Mialem wczesniej obawy ale teraz wiem to na bank :D dla porownania zamieszcze link jak wygladaja drzwi tylne...
W ogole Cari nie miala takiej tapicerki jak ta z tylu :P
http://www.motoallegro.pl...estrowany_.html
Pozdroo

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 20:26   

daro73, jeśli on nadal sie upiera że tapicerka z tyłu pochodzi od Carismy(wogóle to śmieszne zdjęcie) , to odpusc sobie oglądanie tego samochodu, bo koleś ewidentnie leci w h..a, o tandetnych "nasłonecznionych" zdjęciach już pisałem, to co przypuszczałem się potwierdziło, wiedział co robi, niestety :evil: .

Jak na tym etapie tak pogrywa, to pózniej okaże się, że Cari ma 230, tylko jedynke zgubił, książka też jest ale niestemplowana, felgi też ci dorzuci ale bez opon i pogięte od krawężników.Taki z niego człowiek z poczuciem humoru.

pzdr.

daro73
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 21:06   

Dziś dzwoniłem do tego gostka. On nie wie jakie są zamieszczone zdjęcia, bo...te zdjęcia zamieściła jego znajoma, a nie on sam,hehhe. Ponoć z prozaicznego powodu - brak kompa w domu :wink: . Zagaiłem o ten zderzak z tyłu. Odpowiedział, że rzeczywiście jest trochę krzywy, ale on już się do tego przyzwyczaił,hehe. Mówi, że może i była kiedyś uderzona, ale on nic nie wie na ten temat,hehehe. Poza tym, to jakiś dziwny koleś. Auto można obejrzeć dopiero po świętach, bo teraz okres świąteczny, czas zakupów i samochód jest mu potrzebny. Dobre co? :mrgreen: Tak mówi sprzedający, który chce sprzedać auto. Chyba rzeczywiście sobie odpuszczę. Może coś w Niemczech "ruszy się" po Nowym Roku. Chociaż, też nie mam gwarancji co mi sprowadzą, bo to nie są jacyś moi znajomi, tylko osoby, które sprowadziły kilka "furek" różnym moim znajomym bliższym i dalszym. Pożyjemy zobaczymy. Sporo jest w ogłoszeniach"Miśków" sprowadzonych z Niemiec, tyle, że wszystko stoi na zachodzie lub południu Polski, a z Olsztyna,to szmat drogi i też różnie może być, bo na fotkach niby wszystko ok, a po przyjeździe na miejsce może być "kiła". Cóż...trzeba uzbroić się w cierpliwość w oczekiwaniu na upragnionego "Misiaka". Dzięki za posty. Pozdrawiam serdecznie.

agent_olo
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 21:56   

daro73 zobacz na to:
http://moto.allegro.pl/it...niska_cena.html
Jest już w nowej budzie! Ja kupiłem swojego miśka w podobnej cenie i jak narazie nie narzekam :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi