|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia biegów problemik |
Autor |
Wiadomość |
cristal_87 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 20:36 Skrzynia biegów problemik
|
|
|
Hey jestem tutaj nowy wię witam wszystkich, musze się najpierw pochwalić moim lancerkiem
Mam go od dwóch lat, jestem z niego bardzo zadowolony aczkolwiek ostatnio mam z nim troszkę problemów, Najpierw padła pierwsza skrzynia biegów ( synchronizatoy itd. ), kupilem nastepną zamontowałem i wszystko od nowa czwórka znowu wybija, luzy w gniazdach od pół osi, wyciek oleju-> miałem pecha. Zamówiłem nastepną na allegro, od colta 1,5 osiem zaworów, koleś wysłał mi sklrzynie i na pierwszy rzut oka widzę że skrzynia nie ma siłownika od hydraulicznego sprzęgła, zastanawiam sie więc czy colty 1,5 z roku 90 mialy montowane skrzynie bez hydraulicznego sprzęgła, wydaje mi sie że nie, ale nie jestem pewny więc proszę o pomoc?? Być może skrzynia jest od modelu 1,3?? Jak mogę dokładnie zidentyfikować skrzynię i czy ktoś mi w tym pomozę ??
[ Dodano: 19-12-2007, 20:39 ]
 |
|
|
|
 |
michal_g84
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GDI 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lis 2006 Posty: 76 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 19-12-2007, 21:39
|
|
|
Na górze skrzyni w miejscu jej łączenia z blokiem silnika jest podany taki numer, jest to numer którego musisz szukać, jak znajdziesz drugą skrzynię z tym samym numerem to będzie napewno pasowała do Twojego, z tego co wiem to 1.3 i 1.5 miały inne skrzynie, nawet jeśli była by ta sama budowa to będą miały różne przełożenia ze względu na moc silnika. W Mitsubishi Lancerze między rokiem 88 a 92 były skrzynie hydrauliczne i na linkę. |
_________________ Carisma 1.8 GDI 98r.
Lancer 4G13 C61A 91r. LPG - SPRZEDANY! |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 18:07
|
|
|
Przerabiałem ten temat, kupiłem na allegro skrzynke od Colta i okazało się, że była na linke. Nie ma większego problemu z przerobieniem jej na hydrauliczną, wystarczy wymienić łapę od sprzęgła i przykręcić siłownik, otwory mocowania są identyczne. Troche zabawy jest z wybiciem trzpieni blokujących łapę sprzęgła ale jest to wykonalne. Ja żeby sobie ułatwić odciąłem kawałek łapy (tej co była na linkę) tak aby dała się przekręcić o 90 stopni. |
|
|
|
 |
cristal_87 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 19:21
|
|
|
Dzieki, za rady, skrzynia wymieniona, mechanik zrobił tak jak poradziłeś, gra gitara Pozdrawaim |
|
|
|
 |
|
|