|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyświetlacz komputera pokładowego |
Autor |
Wiadomość |
LeszsekS [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2007, 14:12 Wyświetlacz komputera pokładowego
|
|
|
Objawy - znikające lub słabo świecące znaki na wyświetlaczu, diagnoza wydaję się prosta - zabrudzone styki wyświetlacza, tylko jak dostać się do nich. Jeśli trzeba zdemontować pół kokpitu to chyba będę z tym jakoś żył. Czy ma ktoś z Was jakieś doświadczenia w tym temacie |
|
|
|
 |
toes [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 14:50
|
|
|
miałem podobne objawy wyświetlacza, okazuje się że problemem jest taśma łączącą wyświetlacz z płytką. U mnie nikt tego nie naprawia, wysłałem wyświetlacz do Torunia (z Allegro) i tam mi go naprawili, rok gwarancji i 100zł usługa plus koszty wysyłki. |
|
|
|
 |
LeszsekS [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2008, 23:58
|
|
|
No fajnie, tylko jak go wyciągnąć bo myślę, że jako dość biegły w elektronice poradzę sobie ale czy mam cały kokpit rozbierać |
|
|
|
 |
toes [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 06:21
|
|
|
ta część kokpitu z wyświetlaczem i schowkiem na górze jest montowana osobno, tak więc:
wsadzasz płaski śrubokręt w szczelinę pod schowkiem na górze (od strony szyby najlepiej) i mocno podnosisz do góry. Są tam zaczepy które się wciska, spokojnie, są na tyle mocne że ich nie złamiesz, dalej już sobie poradzisz. |
|
|
|
 |
krisce [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2008, 17:36
|
|
|
A może jakieś dane do wysyłki bo szukałem na Allegro i nic nie znalazłem. |
|
|
|
 |
toes [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 13:15
|
|
|
http://allegro.pl/item301...b_naprawa_.html
są też inni, ale ten jako jedyny chciał się podjąć naprawy, inni odmawiali z powodu braku schematu.On wprawdzie taż nie ma, więc musisz ustalić na jakim pinie jest zasilanie wyświetlacza, i mu napisać. U mnie zasilanie było na 3 pinach. |
|
|
|
 |
|
|