|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chyba nowy.. ;) |
Autor |
Wiadomość |
Anasazi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 00:51 Chyba nowy.. ;)
|
|
|
Cześć wszystkim,
powoli przymierzam się do czerwonego Colta 1.3 CZ5 wersja Inform. Chyba się uda wyrwać go z Katowic z Moto. Co prawda walczę jeszcze z decyzją Colt czy Jazz, ale jakoś tak na 2 osoby to .... no nic, raczej na Colta padnie.
Jednocześnie powiem Wam, że tak czytam forum i czasem mnie ciarki przechodzą co to się z tymi waszymi pistoletami dzieje
Mam nadzieję, że 3 lata gwarancji mi choć trochę pomogą.
Własnie - gwarancja na auto liczy się od d. produkcji? Czyli auto z 2007 roku już mu leci gwarancja, tak?
Pozdrawiam
Marcin |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 08:11
|
|
|
Gwarancja liczy sie od daty uruchomienia czyli od wyjazdu z salonu. Pamietaj tez ze ludzie zazwyczaj pisza jak cos sie dzieje, jak jest dobrze to siedza cicho |
|
|
|
 |
Anasazi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 08:55
|
|
|
Ok, dzięki.
Przesiadka będzie z Twingo 94 - w sumie gabarytowo trochę większy wóz, ale ja potrzebuję auta na 2 osoby, modele samolotów i dojazdy do pracy po mieście.
Będzie dobrze |
|
|
|
 |
hoodzix [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 09:00
|
|
|
Anasazi napisał/a: | Przesiadka będzie z Twingo 94 - w sumie gabarytowo trochę większy wóz | Nie jestem fanem nowych coltow, ale to to chyba sie nie zgadza, co? Twingo wiekszy |
|
|
|
 |
Masima [Usunięty]
|
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 23-01-2008, 09:38
|
|
|
Z tymi usterkami to możesz spać w miarę spokojnie - większość z nich to tzw. pierdółki, z którymi wiadomo co robić:
- kiepsko wchodzi wsteczny - tarcza do wymiany
- otwiera sie schowek - schowek do wymiany
- wystaje coś z foteli - fotele do wymiany
itp itd.
Poza nielicznymi wyjątkami ASO bez szemrania robi co trzeba.
Jeśli liczysz na to, że w Jazzie wszystko bedzie luks i bez zastrzezeń... A z Coltem już wiesz na co zwracać uwagę i z czym walczyć. |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
Anasazi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 09:47
|
|
|
Ciekawe porównanie -szkoda tylko, że 1.1 Invite albo 1.3 Invite nie występują w Polskich salonach
Co do twingo - miałem na myśli, że Colt jest większy. Zamieszałem w pisowni
Jeszcze cos - ile Was kosztuje ubezpieczenie? Mnie PZU zaśpiewało całość AC, OC, NW na poziomie 2800zl / rok. |
|
|
|
 |
michalp

|
Wysłany: 23-01-2008, 11:26
|
|
|
Anasazi napisał/a: | Jeszcze cos - ile Was kosztuje ubezpieczenie? Mnie PZU zaśpiewało całość AC, OC, NW na poziomie 2800zl / rok. |
Można porównywać stawki, ale nie kwoty, bo np. AC liczysz jako iloczyn stawki i wartości auta. A wartość auta spada w czasem.
Ja płacę bodajże 5,3% za całość, w tym jakieś zniżki za bezszkodowość. Korzystam z wspólnej oferty Mitsubishi i Hestii. |
 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 14:35
|
|
|
Anasazi napisał/a: | Jeszcze cos - ile Was kosztuje ubezpieczenie? Mnie PZU zaśpiewało całość AC, OC, NW na poziomie 2800zl / rok. |
Jeżeli nie masz zniżek to niestety tyle Cię to wyniesie. Sprawdzałeś oferty innych ubezpieczycieli??
Ja obecnie próbuję Liberty Direct - mam pakiet OC, AC Premium (w razie szkody liczą ceny ori części), NW, Mini Assistance (teoretycznie w każdym miejscu w Polsce dzwonię i mam darmową lawetę i auto zastępcze ) - mam max zniżki i za rok 1800 zł. |
|
|
|
 |
Anasazi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 19:56
|
|
|
Namieszałem, narobiłem nadziei... i kupiłem Nissana Note Sorry |
|
|
|
 |
michalp

|
Wysłany: 24-01-2008, 06:46
|
|
|
Anasazi napisał/a: | Namieszałem, narobiłem nadziei... i kupiłem Nissana Note Sorry |
No to gratulacje z powodu zakupu NN, oby sie sprawował bez zarzutu. |
 |
|
|
|
 |
|
|