Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Świece zapłonowe
Autor Wiadomość
gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2006, 16:19   Świece zapłonowe

W związku ze zbliżającą się wiosną, wyższymi temperaturami na zewnątrz, zachęcam do zajrzenia pod maski naszych autek i sprawdzenia m.in. świec zapłonowych. Moje wyglądają następująco: :cry: :oops:

Przebicia na kablach, palcu i kopułce zrobiły swoje. Wszystko wymienione na nowe, nawet nie chciało mi się tego czyścić i skrobać...
Zdarza się, że samochód łapie muła albo w ogóle nie chce odpalić, a właściciel zaczyna wyszukiwać sto różnych przyczyn: paliwo, pompa, ECU, filtry... A przyczyna może być prozaiczna, łatwa do zdiagnozowania i usunięcia.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 13-03-2006, 19:43   

u mnie w sedanie poprzedni wlasciciel przez niedopatrzenie wsadzil swieczki bkr5e-11 zamiast bkr6e-11, efekt taki ze te 5e po 10 tys km byly bardziej okopcone i porcelanke od srodka mialy czarna w porownaniu z 6e z htb po 20tys km, czyli nie kombinujmy ze swieczkami - montujmy tylko te zalecane
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

raddex 
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-03-2006, 20:15   

Ja wymienielem swiece przed zima, chyba 1 raz od nowosci tego auta, polamalem 1 klucz do swiec i po zakupie konkretnego, z duzym problemem wykrecilem to paskudztwo.
A niby auto z Niemiec ?! Nie bede sie chwalil jak wygladaja (zostawilem na pamiatke :) ), choc auto zapalalo i zapala bez problemow.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2006, 20:24   

U mnie też zapalało bez żadnych problemów. Przez ok. 30.000 ich żywota nie zdarzyło mi się nigdy, bym z ich powodu miał jakiekolwiek probemy z odpaleniem auta choćby w największe mrozy. Nie zostawiałem ich na pamiątkę - nie ma czego rozpamiętywać ;)

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-03-2006, 21:13   

heh...

U mnie - mniej więcej po 15kkm autko zaczyna na wolnych obrotach gubic zapłony, tzn - nie notorycznie ale tak co "setny" - wtedy juz składam zamówienie na świece... bo mnie to lekko denerwuje...

Pamietam że jak kupiłem swojego wybredniaka to kazda świeca była z innej parafii - a do tego przewody tez kazdy jeden innego koloru i na dodatek nie od tego autka... - taki poprostu jeden wielki drut... sie nasłuchał ode mnie przy kupowaniu poprzedni właściciel... :mrgreen:

Świece i przewody to podstawa dobrego samopoczucia wysokoprądowego silnika :twisted:

Pozdrówka

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

Odpowiedz do tematu