Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Kasowanie luzów zaworów
Autor Wiadomość
jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 00:25   [CA1A 1.3] Kasowanie luzów zaworów

Mam maly dylemat. Chcialbym ustawic zawory, troszke juz na ten temat poczytalem, ale mam jedno nurtujące pytanie, a mianowicie:
W manualu (silnik 4G13) jest instrukcja jak to zrobic ale jest dokładnie ODWROTNA do tej jaka jest na stronie Krzyzaka.

Krzyzak na swojej stronie opisuje ze regulujemy zawory 1 cylindra (liczac od rozrzadu), jesli wlasnie 1 cylinder bedzie w TDC.

W manualu jest napisane ze regulujemy zawory na 4 cylindzre jak 1 cylinder bedzie w TDC (liczac od strony aparatu zaplonowego w tym przypadku). Czyli jak dla mnie zupelnie inaczej.
Jak to w koncu bedzie?
Oswieccie mnie prosze, byc moze jest juz pozno i jestem zmeczony i to mnie cos sie kaszani w glowie :roll:

Pozdrawiam
Łukasz

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2008, 06:44   

Zwróć uwagę na to, że Krzyżak tworzył ten opis na podstawie swojego silnika w Galu (4G37) i jest tam lustrzany układ cylindrów bo aparat zapłonowy jest z drugiej strony :) . Nie bój nic i reguluj według danych w manualu lub według opisu na stronie Krzyżaka, bo sama regulacja jest identyczna, weź poprawki na wartość luzu :mrgreen: .

jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 12:40   

Dzieki za logiczne wytlumaczenie:) Jutro biore sie do roboty...
Pozdrawiam

[ Dodano: 10-01-2008, 15:36 ]
Jeszcze jedno pytanie zeby nie zakladac nowego tematu.
Chcialem kupic uszczelke ELRING pod pokrywe zaworow ale nie maja w intercarsie. Zaproponowano mi zamiennik jakies JAKOPARTS. Slyszal ktos cos o tej firmie? Mozna od nich wziasc?
Pozdrawiam

marecki338 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 6, COLT
Wysłany: 10-01-2008, 22:25   

witam . maja w intercarsie uszcelke do 4g13 wiem bo kupowałem. mam jej numer w mojej ksazce serwisowej samochodu którą prowadze dla samego siebie tyle ze bez pieczatek.

jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 22:59   

Ale o jakiej uszczelce mowisz o ELRING czy JAKOPARTS? W intercarsie obie maja, ale na stanie jest tylko ta druga a ja potrzebuje na jutro.

Pozdrawiam

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 10-01-2008, 23:10   

jacobs podaj ile kosztuje to JAKOPARTS. To Ci powiem czy warto ją założyć. Elring'a wiadomo brać od razu jak jest.

jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2008, 00:33   

Hugo napisał/a:
jacobs podaj ile kosztuje to JAKOPARTS. To Ci powiem czy warto ją założyć. Elring'a wiadomo brać od razu jak jest.

Elring kosztuje 34 zl, Jakoparts 24 zl. Jest jeszcze JC za 20 zl, ale JC, wiadomo - odpada

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 11-01-2008, 06:39   

jacobs napisał/a:
W intercarsie obie maja, ale na stanie jest tylko ta druga a ja potrzebuje na jutro.

U mnie nawet najmniejsze i najgorzej prosperujące sklepy motoryzacyjne ściągną brakującą część na wczesne popołudnie jak zamówisz rano. jacobs, zapytaj o taką możliwość a jeśli nie to poszukaj innego sklepu :wink:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 11-01-2008, 07:44   

jacobs napisał/a:
Elring'a wiadomo brać od razu jak jest.

Elring kosztuje 34 zl, Jakoparts 24 zl.[/quote] Wybór jest prosty. 10 zł różnicy, więc nie ma co ryzykować.

jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 00:22   

Wzialem jednak JAKOPARTS. Jest identyczna jak oryginal. Nic na razie nie puszcza, nie cieknie, wiec smialo moge polecic na przyszlosc.

Pozdrawiam
Lukasz

Odpowiedz do tematu