Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lukasz12
17-02-2011, 02:32
WSPOMAGANIE
Autor Wiadomość
krzysiek 
Nowy Forumowicz
Kris

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 12
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-01-2008, 22:39   WSPOMAGANIE

Pojawił sie taki objaw,jak jest zimno (poniżej -5,około)to przy odpaleniu zimnego silnika pompa mocno hałasuje jak już kierat zaczyna nabierać temperatury wraca wszystko do normy,czasem też olej wycieka przez zbiornik(tak jak by było go tam za dużo)jak długo postoi na mrozie.Napewno coś jest nie tak,moje pytanie to,co trza wymienić ?

Nachbar
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 23:22   

Cześć
ja miałem kiedys taki objaw że wlalem (wstyd) :oops: płyn hamucowy - jakiąś 20 cl do zbirniczka wspomagania. Zagotował i wyzygał mi wszysko po przejechaniu jakiś 20 km. Odgłosy dochodzace z pompy wspomagania były z jednej strony fascynujace ale z drugiej ... o zgrozo. Podjechałem na stacje benzynową i zaczęło się - zuzyłem 1.5 l płynu (oleju) żeby wyczyścić i przepłukać cały układ - wymontowałem zbirniczek wyrównawczy i wszystko w okolicy i powolutu zacząłem płukac układ zasysając jedną z rurek płyn, który wyciekał ( pieniił się jak ....) na ulicę :twisted: . Po 2 godz zmagań dałem spokój - 1.5 l płynu i 2 godz pracy daly mu radę. Pompa dawała odgłosy jeszcze jakieś 2-5 min po czym się uciszyła, wpsomaganie do tej pory (1,5 roku) działa lżej niż od dnia zakupu. Może spróbuj całkwicie wymienić płyn (olej) i zobacz co wtedy się stanie.....
Życze powodzenia

kordiank2 
Mitsumaniak
MojTytułJestZaDługi

Auto: eclipse 4G
Wysłany: 10-01-2008, 20:28   

wymiana płynu - tak, ale może jeszcze być to zbyt luźny pasek klinowy lub początki zmęczenia łożyska kółka pasowego pompy. czyli jest parę rzeczy do sprawdzenia.

DZIEŁA na SZTUKI

janis 
Nowy Forumowicz
Janis

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24v
Wysłany: 16-02-2011, 10:55   

MAm to samo z pompa wspomagania gdy przychodzi zima strasznie trzeszczy halasuje.zaczelo sie 2 lata temu gdy bylo -20 stopni nagle zaczela halasowac olej wyplywal.jakis rok temu gosc wymienial mi tylna os skretna i mial wymienic plyn..gdy odebralem auto i jechalem do domu ze zbiorniczka ciagle sie pienilo i zapalalo sie 4ws,gosc poradzil mi abym odpowietrzyl uklad,wiec to zrobilem,wszystko wrocilo do normy oprocz halasu w zime.gosc twierdzi ze pompa jest do wymiany bo ktos kiedys na sucho musial jezdzic,ale kazdy mechanik mowi co innego..i tak naprawde nie wiadomo co zrobic najpierw...Przydaly by sie namiary na jakiegos prawdziwego szpeca od sigm ktoremu moznaby bylo zaufac i robilby cos dobrego dla naszych aut,jakas fachowa rade udzielili a nie paproki ktore je wiecznie psuja twierdzac ze zrobili wszystko jak nalezy i kroja nas za to ze mogli sie pouczyc na sigmach,jak na praktykach szkolnych.

Odpowiedz do tematu