Panew... |
Autor |
Wiadomość |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2008, 10:10 Panew...
|
|
|
Pytanie szybkie i proste.... coś stuka w silniku... rozrząd wygląda ok. raczej. nowe hydroregulatory z dużą dziurką.
Czy: stukająca panew = obrucona panew = brak ciśnienia oleju ?
staram się zdiagnozować co to może być bez rozbierania czegokolwiek. ciśnienie oleju jest. |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 07-01-2008, 13:36
|
|
|
Samael a chodzi tak jak dieselek? I dziwnie stuka? Jeśli tak to to samo co u mnie było paneweczki poobracane i remoncik sie szykuje. Straszna sprawa i koszta tez niezle pytanie czy wal przezyje szlif? |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2008, 16:32
|
|
|
nie wiem czy to panew bo żeby u mnie zdiąć miskę trzeba transfer case zdejmować... coś stuka... narazie zajrzałem pod pokrywę zaworów... tam wygląda niby ok... więc zostały panewki i wałek balansowy.... |
|
|
|
 |
MB [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2008, 21:46 Re: Panew...
|
|
|
SAMAEL napisał/a: | Pytanie szybkie i proste.... coś stuka w silniku... rozrząd wygląda ok. raczej. nowe hydroregulatory z dużą dziurką.
Czy: stukająca panew = obrucona panew = brak ciśnienia oleju ?
staram się zdiagnozować co to może być bez rozbierania czegokolwiek. ciśnienie oleju jest. |
jaki masz wskaźnik ciśnienia oleju ?? |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 22:31
|
|
|
SAMAEL, bez zdjęcia michy nic nie zobaczysz. Zresztą komu ja to mówię...
Dla mnie to panew! Miałem ostatnio podobnie. Na pierwszym cylindrze mi sie obróciła. Reszta była w porządku. Aż dziwili sie na szlifie. Ale trudno, zrobiony szlif, silnik pracuje teraz tak cicho że tylko wtryskiwacze słychać jak cykają. No i popychacze się uspokoiły. Tez chodziłem z zamiarem wymiany popychaczy. Ale jak dół dał teraz ciśnienie to góra nawet nie zaklekocze.
Ale co tam dla Ciebie. Nie raz zrzucałeś głowice
Łączę się w bólu.
conti |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2008, 09:55
|
|
|
heh no nic... wygląda na to że zabrać się muszę za rozbieranie...
ee tam mnie to nie boli, mam czym jeździć w razie czego. parę samochodów na placu stoi. że będą wydatki też mnie nie boli.... bo i tak miały być... tylko kurna trochę później.... bo w tym momencie funduszy nie mam ale przed zlotem może się wyrobię i będzie już dotarta kucizna |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2008, 13:12
|
|
|
SAMAEL, no to nie marudź! Bo czerwiec już tuż tuż |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 19:57
|
|
|
heh najwyżej na zlot przyjadę czerwonym 1g tsi awd klubowicza papy a papa tsi swoim..... nie będę dwa razy robił tej samej roboty jak się panew rozsypała to będzie kucizna ... choćbym musiał poł roku nie jeździć talonem... |
|
|
|
 |
|