|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
przelutowanie czujnika temperatury w climatroniku |
Autor |
Wiadomość |
scrimer [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2008, 10:19 przelutowanie czujnika temperatury w climatroniku
|
|
|
witam wszystkich! nadszedl tan czas gdy nerwy wziely gore i postanowilem przelutowac czujnik temperatury. czy moze ktos z szonownych gropowiczow bawiac sie z tym porobil foty co i jak trzeba zrobic a jesli nie czy ktos moglby opisac kolejne czynnosci? na miejsce czujnika wybralem zaslepke od podstawy na kubki. mysle ze bedzie hulac. z gory pozdrawiam i dziekuje za wszelkie sugestie! |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 11-01-2008, 14:21
|
|
|
Dlaczego akurat zaślepka od podstawy pod kubki?
Przelutowywałem to jakiś czas temu, przy okazji zmiany przewodów od car audio, niestety robiłem w pracy i bez aparatu. Nic trudnego.
Na początku rozbierasz konsole środkową, żeby wyciągnąć panel. Następnie go rozkręcasz, żeby dostać się do czujnika. Znajduje się w prawym dolnym rogu na froncie panela. Wylutowujesz, przylutowujesz do niego cienki przewód 2 żyłowy. (Ja dałem ok. 50 cm, i czujnik wrzuciłem z tyłu z dala od radia, mniej więcej na wysokości dolnej krawędzi schowka pasażera, przy metalowej listwie) Pozostałe końcówki przewodów wlutowujesz na płytce w miejsce czujnika. Skręcasz panel, składasz wszystko i po zabawie:)
Pozdrawiam |
|
 |
scrimer [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 17:11
|
|
|
hmm tak mi na mysl przyszlo z ta zaslepka skoro i tak nie moge tam kubka pakowac z napojem to niech sie przynajmniej na cos zda. a ile tak plus minus zajela Tobie ta cala operacja? pozdrawiam! |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 28-01-2008, 07:18
|
|
|
Ja robiłem to razem z wymianą przewodów CA więc troszke mi zajęło.
Ale samo przelutowanie czujnika to kwestia 30-40 min. |
|
 |
|
|