Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
spryskiwacze ksenonów
Autor Wiadomość
zdzichox 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander II gen.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-02-2010, 03:24   spryskiwacze ksenonów

mam pytanie nie działają mi spryskiwacze reflektorów przy uruchamianiu spryskiwacza przedniej szyby a wcześniej były sprzężone. Zadziałają jedynie przy pierwszym razie a później już nie. Same spryskiwacze reflektorów działają jeżeli uruchomię je oddzielnie tzn przyciskiem. Czy ktoś zetknął się z tym problemem i co jest przyczyną

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2010, 10:40   

U mnie też tak jest i moim zdaniem, jest to zupełnie normalne. Jak jedziesz w typowo jesienno-zimową pogodę, to szyby trzeba zmywać co chwilę, a szkoda płynu na zmywanie reflektorów za każdym razem.

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 07-02-2010, 10:55   

U mnie jest tak samo (patrz str 3-81 instrukcji obsługi)

Pozdr

tomko 
Forumowicz

Auto: Outlander II ,09 2,0 DID
Wysłany: 07-02-2010, 20:35   

normalne, wlaczaja sie co "iles tam" czyszczen szyby, jesli jest potrzeba mozna uzyc wlacznika na dzwigni kierunkowskazow, wszystko powinno byc w instrukcji

jorzyk1976 
Mitsumaniak
jorzyk1976

Auto: outlander
Wysłany: 24-02-2010, 13:55   

witam a u mnie nie działają. nie włączają sie ani oddzielnym przyciskiem ani wycieraczkami szyby. nie wiem co jest. możliwe że gdzieś coś zacisnęło się i nie da rady wypchnąć. wszystkie spryskiwacze przedniej szyby tylnej i ksenonów pobieraja płyn z jednego zbiornika czy każdy ma oddzielny.

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 24-02-2010, 15:34   

Spryskiwacze reflektorów przestają działać jak masz niski poziom płynu. Szybę jeszcze da się wtedy spryskiwać, ale reflektory już nie.

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 24-02-2010, 20:22   

wszystkie spryskiwacze działają z jednego zbiornika

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 24-02-2010, 21:10   

venglin napisał/a:
Spryskiwacze reflektorów przestają działać jak masz niski poziom płynu. Szybę jeszcze da się wtedy spryskiwać, ale reflektory już nie.

Bo rurki zasilające oba "obiegi" są na różnej wysokości (głębokości) zbiornika.

didku 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2,2 INSTYLE
Wysłany: 24-02-2010, 21:43   

Czy mozna przy pomocy serwisowego komputera wylaczyc dzalanie spryskiwaczy? bo zdaje mi sie ze w ASO podczas wylaczania trybu skandynawskiego i kasowania bledow chyba wylaczyli (od tego czasu nie widze mgielki znad maski)

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 24-02-2010, 21:49   

didku, sprawdź działanie samych spryskiwaczy na postoju. Jeśli działają to na pewno zauważysz. ;)

P.S. Minie pierwszej zimy przymarzły i spaliło bezpiecznik i też przez chwilę nie wiedziałem o co biega.

13zbyszek13 
Forumowicz

Wysłany: 25-02-2010, 10:37   

ja mam wyłączony tryb skandynawski i jeśli wyłączone są światła mijania to spryskiwacz xenon nie działa z przycisku spryskiwaczy ogólnych .Tylko z lewej strony na wierzchołku włącznika świateł masz spryskiwacza świateł i tam naciskaj .Spryskiwanie świateł przyciskiem ogólnym jest aktywne tylko przy włączonych światłach mijania.

wredlin 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER II
Wysłany: 25-02-2010, 21:27   

A co powiecie Szanowni Koledzy na to, iż spryskiwacze w czasie sprysku podczas jazdy gaszą światła mijania na 2 sekundy. Super uczucie podczas jazdy w nocy. Pełen czad.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 25-02-2010, 23:38   

wredlin napisał/a:
A co powiecie Szanowni Koledzy na to, iż spryskiwacze w czasie sprysku podczas jazdy gaszą światła mijania na 2 sekundy
Taa... :lol: :roll: 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

13zbyszek13 
Forumowicz

Wysłany: 26-02-2010, 07:10   

wredlin napisał/a:
A co powiecie Szanowni Koledzy na to, iż spryskiwacze w czasie sprysku podczas jazdy gaszą światła mijania na 2 sekundy. Super uczucie podczas jazdy w nocy. Pełen czad.

Kolego chyba w twoim miśku światła się wyłączają na 2 sekundy bo w moim nie.W czasie spryskiwania reflektorów delikatnie zmienia się barwa światła bo leje się płyn po reflektorze.Na pewno nie wyłącza się światło BZDURA

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 26-02-2010, 09:18   

wredlin napisał/a:

A oprócz zalewania szkieł płynem dochodzi jeszcze przesłanianie snopu światła przez te zaślepki spryskiwaczy co w nocy może się wydać niemal gaśnięciem samych reflektorów...Ale nie bój nic - inni użytkownicy drogi będą nadal Cie widzieć 8)

Odpowiedz do tematu