|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Uszczelka przepustnicy-Carisma 1.6 |
Autor |
Wiadomość |
treibe [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 21:45 Uszczelka przepustnicy-Carisma 1.6
|
|
|
Wykręciłem całą przepustnicę do czyszczenia i zacząłem się zastanawiać nad uszczelką w łączeniu z kolektorem. Mianowicie, czy może ona być powodem niskich obrotów na zimnym silnku bo łapie gdzieś powietrze? czy w ogóle można samemu taką uszczelkę wykonać (oryginał wygląda ja po prostu docięta minimetrowa tektura) a potem na silikon przykleic? W moim przypadku nie jest w jakim drastycznym stanie. Przybrudzone i delikatnie uszczerbiona na pol centymetra na wewnetrznej krawędzi. Może nie warto nic ruszać? |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 23:03
|
|
|
generalnie zasada jest taka, że raz rozkręcone uszczelki powinno się wymieniać na nowe i proponuję tak zrobić, tym bardziej, że taka uszczelka w mitsu kosztuje, jeśli dobrze pamiętam, 20-40pln. Nie warto dorabiać. |
|
|
|
 |
Elektrownik [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 23:42 Uszczelka przepustnicy-Carisma 1.6
|
|
|
Dokładnie 26 zł. w Lubelskim aso. I według mnie tej uszczelki nie powinno się przyklejać na żadne wspomagacze. U mnie była uszczelka rozerwana w połowie i samochód tego nie odczuwał, ale dla świętego spokoju została wymieniona. |
|
|
|
 |
|
|