Przesunięty przez: Hubeeert 04-04-2006, 22:45 |
Demontaż panelu sterującego ogrzewaniem |
Autor |
Wiadomość |
COOLka [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2006, 16:20 Demontaż panelu sterującego ogrzewaniem
|
|
|
Witam Szanowne Grono Mitsumaniaków
Czy ktoś z kolegów bądź z koleżanek wymieniał może żaróweczke która podświetla gałeczki od ogrzewania w C50?
Strasznie mnie denerwuje jak coś mi nie świeci a tylko ta mi zostala do wymiany zdemontowalem przedni panel gdzie znajduje sie radio, popielniczka i mały schowek i na tym sie skończyło z tej pozycji dojść nie można. Niechcialbym demontowac calej deski i odłączać cięgna itp.
Może ma ktoś jakąś dobrą rade jak tam dojść |
Ostatnio zmieniony przez josie 15-09-2006, 23:45, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-03-2006, 18:57
|
|
|
No dobra, to tak:
1) demontaż ramki radia - 2 wkręty na dole, 2 u góry
2) widać panel nawiewów - mocowany na 3 wkręty - wykręcić
4) teraz najtrudniejsze - patrząc na panel, z jego prawej ścianki w dół wychodzi plastikowy język - trzeba wsadzić łapkę i ten język odciągnąć w lewo bo w języku jest bolec który siedzi w blasze. Jak będzie odgięty trzeba poruszyć panel nawiewów - miejsca w których były śruby trzeba wysunąć poza ramkę (na zewnątrz) przechylając panel raz w górę raz w dół. No i mając małe ręce można dostać się do żaróweczek - u góry są chyba 2 na dole 1 ale nie pamiętam dokładnie, możliwe że po 1 u góry i na dole.
Ogólnie upierdliwe zajęcie i ręce bolą. Lepiej opisać nie potrafię.
A, na żarówkach starych są kondomiki zielone - trzeba przełożyć na nowe żarówki inaczej świecić będzie wszystko na biało.
Powodzenia |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-03-2006, 21:41
|
|
|
 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
COOLka [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2006, 21:51
|
|
|
Dzieki Josie za wskazówki.
Hubeert widze że masz jakiegos ładnego mauala po angielsku, moze moglibyśmy sie jakoś dogadać bo przydałby mi się:) na codzień śmigam z niemiecką wersją, a germański nie jest moją mocą strona bo z angielskim to nie bede się przechwał |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-03-2006, 21:54
|
|
|
Dogadac się możemy czemu nie.
Mam serice manual do amerykańskiej wersji. częśc elektryczna zeskanowana, część mechaniczna nie bo nie dałem rady 800 stron dwustronnie zeskanowac tym bardziej że juz nie pracuję tam gdzie miałem dostep do skanera.
PW do mnie z mailem który przyjmuje 10MB i masz część elektryczną u siebie na skrzynce. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 12-08-2006, 14:49
|
|
|
ja u siebie zamiast żaróweczek zamontowałem diodki niebieskie a panel po odkręceniu srubek z ramki i mocujacych sterowanie ogrzewaniem wyjąłem trochę na siłę, ale tyle wystarczy zeby sie dostac do wszystkich zaroweczek tylko z wyczuciem, żeby nic nie połamać |
|
|
|
 |
|