Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
kupie Cari GDI Prosze o ocene. Pilne!!!
Autor Wiadomość
bubu70
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 15:58   kupie Cari GDI Prosze o ocene. Pilne!!!

Upatrzyłem sobie dwa autka , umowiłem sie na jutro , a ze mam prawie 350km nie chciałbym wrcac z pustymi rękami

bardzo przosze o ocene;

http://otomoto.pl/mitsubi...i-C4018578.html

opcjonalnie nam jeszcze nissanka

http://www.carservis.auto...5,103682441.asp

Dziekuje bardzo.

-----------------------------------------------------------------------------------
Korzystając z okazji chciałem przestrzec klóbowiczów przed tym autkiem.
Auto wygląda jagby było robione 2 carism i jeszcze z czegos nie wiem
silnik chodzi jak u ''zetora z tyłu w miejscu tarcz są hamulce bębnowe , koniec maski nie dochodzi , woda w bagarzniku. dalej sie juz nie przypatrywałem , wzieły mnie nerwy i pojechałem. a w opisie sami poczytajcie jakie ''bezwypadkowe

http://ogloszenia.wp.pl/i...ml?ticaid=15381

Pozdrawiam

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 16:26   

tak sie sklada ze mam carisme i almere i powiem Ci szczerze ze almera w porownaniu do carismy to jest wielka przepasc.jakosc wykonczenia i spasowanie elementow nie najlepsza-strasznie trzeszcza,blachy szczegolnie w komorze silnika-dzwony skorodowane tak samo jak progi.posiadamy ten samochod od nowosci i 2 raz bym almery nie kupil.

bubu70
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 16:32   

jawor44 powiedz jaki rocznik masz tej almery ?

Myslałem też o Toyocie Avensis . 2002r
zona stwierdziła ze to sie chowa do CARI :) ))

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-01-2008, 16:41   

Tak na pierwszy rzut oka ładne oba autka ale to tak jak z tym, który pokazałeś w linku poniżej.Wygląda też ładnie a to tylko odpicowane.
Niestety bez oględzin na miejscu nic nie uzyskasz.Oba są serwisowane więc można nawet podjechać do ASO na kontrolę.
Nissany choć ładne i porządne auta mnie odstraszają jakością plastików jakie stosują w cockpitach. Ale to rzecz gustu.Musisz podjechać i sprawdzić na miejscu.
Poza tym nie wiem czy to zaciek wody czy zakwit rdzy na rancie bagażnika w Almerze.

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 16:57   

Zdjęcia tej czarnej za wiele nie pokazują, do tego raczej celowo umyta 8) , niema zdjęć środka ani wnętrza.

Almera to nie ta liga 8) , po połączeniu z Renault w 99 roku, niewiele zostało z legendy nissana.
Ostatnie niezawodne nissany to Primery P11.Sprawdzone "stare" P11 są niezniszczalne do tego łańcuch rozrządu, który nie pęka tak jak w P11.144 czyli już po kooperacji z Renault.

pzdr.

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 17:29   

ja mam almerke z 2002 roku przebieg 110 000.silnik 1.5-antyk.sedan.zlego slowa nie mozna powiedziec by sie cos psulo czy tak dalej.ale jakosc wykonania,materialy i postep technologiczny-przepasc.tak szczerze powiedziawszy to carisma jak za ta cene to naprawde samochod godny uwagi. ja juz mam 3 egzemplarz i nastepny samochod to tez bedzie Mitsu.

[ Dodano: 21-01-2008, 21:51 ]
tak przy okazji znajomy szuka cari did powyzej 2002 roku co sadzicie o tej:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4247557

kurcze jakas dziwna ta kiera i chyba jakis budowalniec wozil swoje klamoty w bagazniku?!

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 21-01-2008, 22:24   

Do Cari z pierwszego linku nie mozna sie przyczepic, ciemny kolor+ jeszcze zamarznieta? woda na karoserii skutecznie uniemozliwiaja poprawna ocene stanu blach...
ale nie jest zle z nia :) bardzo ladny samochodzik :)
jawor44 napisał/a:
kurcze jakas dziwna ta kiera i chyba jakis budowalniec wozil swoje klamoty w bagazniku?!

maska mi sie nie podoba, jakas taka wygieta od strony wlotow powietrza :?
lewy reflektor mozliwe ze brudny ale wydaje sie byc jakby inny :?: :?
...z ta maska cos jest nie takjawor44, :?
po co 2 anteny w dachu :?
tylny prawy klosz (od str pasazera) -zewnetrzna polowka jest bardziej ciemna niz strona wewnetrzna :?
drzwi pasazera jakby mialy inny odcien koloru..ale moze to wina zdjecia...
mozliwe ze to wina flasha w aparacie ale wydaje sie jakby poducha byla wymieniana w kierownicy :?
po co oni myja te "silniki" i blackuja :? ciezko ocenic stan :?
Sruby mocujace chlodnice nie sa fabryczne :? cos bylo robione :?
Podsumowujac samochod do baaacznego przygladniecia sie, ale mnie by odstraszal...
Pozdroo

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 22:29   

hmmm..mi chodzi bardziej o sama kierownice.ja tez mam skore na niej ale jakos inaczej to wyglada.ta antena to chyba od cb.

DragStar
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 11:08   

Też mam Cari z kierownicą obszytą skórą i wygląda to zupełnie inaczej. Myślę, że to nie jest obszycie oryginalne a ma na celu ukryć jak bardzo wytarta jest kierownica, takie moje skromne zdanie.

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 22-01-2008, 13:21   

DragStar napisał/a:
Myślę, że to nie jest obszycie oryginalne a ma na celu ukryć jak bardzo wytarta jest kierownica, takie moje skromne zdanie.

Nie koniecznie :doubt: Ja nie miałem tak mocno wytartej a sam sobie zorganizowałem i obszyłem skórą aby sie lepiej trzymało w dłoniach:

bubu70
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 19:59   

Byłem , zobaczyłem , zawiodłem sie i wróciłem z niczym :///

Pierwsze autko
http://otomoto.pl/mitsubi...i-C4018578.html

Gdy je oglądałem silnik rozgrzany po przejechaniu 60km
jak dla mnie zbyt głośno pracował i był pochlapany olejem , pęknięty zderzak z przodu po prawej stronie , lewe lusterko do wymiany (poklejone taśma) , nie sprawne sterowane podnośnika szyb od strony pasażera (tez zaklejone czarną taśmą) , Karoseria ma wile porysowań aż do podkładu . ogólnie autko strasznie zaniedbane przez właściciela.
Więcej oględzin nie robiłem i podziękowałem
Sprzedający opuścił cenę do 22tys , jak dla mnie 22tys to za dużo

Drogie autko
http://www.carservis.auto...5,103682441.asp

jak napisał turek61 dużo tych wyprysków rdzy i do wiosny będzie ich na pewno więcej
na tym zakończyłem oględziny almery

Trzecie autko
http://otomoto.pl/mitsubi...a-C4101649.html

Gdzieś już widziałem w temacie na forum te autko
środek auta naprawdę można sie zakochać ( Skóra pełna elektryka i na dodatek szyber dach , ehhh ) . Książka serwisowa to parodia , brak wpisów poza dwoma stemplami , auto było malowane a przednie prawe drzwi i błotnik maja inny odcień , ale co najbardziej zniechęciło to podejżewany przeszczep silnika od GDI przed liftem

proponuje założenie osobnego działu z takim tematem
to by nam na pewno uprościło życie i oszczędziło czasu i pieniędzy

pozdrawiam
bubu

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 21:35   

hhehehehe i po co oni sciemniaja ze bezwypadkowe.:)

masz racje powinien powstac dzial nie kup pod zadnym pozorem

Bonfire
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 02:03   

Im dłużej czytam to forum, tym bardziej jestem przekonany, że kupno dobrego i zadbanego auta w Polsce graniczy z cudem. Na 10 aut 11 jest lewych :( Albo kręcone liczniki, ukrywana stłuczka a w najlepszym przypadku auto dobite jak stary wóz drabiniasty (czasami nawet wszystko naraz). Dlatego moim zdaniem, najlepiej kupić samochód w Niemczech (tak też sam zrobię). Naturalnie szerokim łukiem omijać handlarzy Turków, Rosjan i tym podobnych. Dla przykładu podaje link do fajnej Cari
link

Pozdrawiam

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Wysłany: 23-01-2008, 07:47   

Bonfire napisał/a:
Im dłużej czytam to forum, tym bardziej jestem przekonany, że kupno dobrego i zadbanego auta w Polsce graniczy z cudem. Na 10 aut 11 jest lewych :( Albo kręcone liczniki, ukrywana stłuczka a w najlepszym przypadku auto dobite jak stary wóz drabiniasty (czasami nawet wszystko naraz). Dlatego moim zdaniem, najlepiej kupić samochód w Niemczech (tak też sam zrobię). Naturalnie szerokim łukiem omijać handlarzy Turków, Rosjan i tym podobnych. Dla przykładu podaje link do fajnej Cari
link

Pozdrawiam

Niom..też jestem przerażony, ale nie bierz wszystkich uwag serio - pamiętaj, że są one napisane na podstawie ZDJĘĆ....
Ja na pewno jadę do Niemiec, choć zbytnio nie uśmiecha mi się (wszystkie opłaty to min 1500 zl + podróż...), a też na 100% nie jesteś pewny :(
Zobaczymy - poki co czytam Wasze propozycje i opinie :) Damy radę :supz:

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 08:30   

Bonfire napisał/a:
link

Cari fajna, do tego europejska gwarancja na rok!!, to mówi wiele o aucie.
Ale jak Polak zobaczy cene 4tyś Euro + opłaty minimum 1500zł + transport w najlepszej konfiguracji ok.1000zł to mamy prawie 20tyś za Cari z 98. :shock:

Dla świadomego lub nieświadomego, kupującego samochód Polaka, specyfikacja tej Cari musiałaby wyglądać następująco; rok 98 cena 10tyś, zarejestrowana :biggrin: , przebieg maks 100tys, bo jak ma 200 to juz remont kapitalny
:mrgreen: (złe pozostałości po polonezie :wink: ).
Wyposażenie pełne, łącznie z masażystką na tylnej kanapie :wink: , a na końcu zdziwienie że po paru miesiącach trzeba włożyć drugą dyszkę w naprawy.
I tak się oszczędza w Polsce :biggrin:

pzdr.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi