|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
kupie Cari GDI Prosze o ocene. Pilne!!! |
Autor |
Wiadomość |
bubu70 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 15:58 kupie Cari GDI Prosze o ocene. Pilne!!!
|
|
|
Upatrzyłem sobie dwa autka , umowiłem sie na jutro , a ze mam prawie 350km nie chciałbym wrcac z pustymi rękami
bardzo przosze o ocene;
http://otomoto.pl/mitsubi...i-C4018578.html
opcjonalnie nam jeszcze nissanka
http://www.carservis.auto...5,103682441.asp
Dziekuje bardzo.
-----------------------------------------------------------------------------------
Korzystając z okazji chciałem przestrzec klóbowiczów przed tym autkiem.
Auto wygląda jagby było robione 2 carism i jeszcze z czegos nie wiem
silnik chodzi jak u ''zetora z tyłu w miejscu tarcz są hamulce bębnowe , koniec maski nie dochodzi , woda w bagarzniku. dalej sie juz nie przypatrywałem , wzieły mnie nerwy i pojechałem. a w opisie sami poczytajcie jakie ''bezwypadkowe
http://ogloszenia.wp.pl/i...ml?ticaid=15381
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 16:26
|
|
|
tak sie sklada ze mam carisme i almere i powiem Ci szczerze ze almera w porownaniu do carismy to jest wielka przepasc.jakosc wykonczenia i spasowanie elementow nie najlepsza-strasznie trzeszcza,blachy szczegolnie w komorze silnika-dzwony skorodowane tak samo jak progi.posiadamy ten samochod od nowosci i 2 raz bym almery nie kupil. |
|
|
|
 |
bubu70 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 16:32
|
|
|
jawor44 powiedz jaki rocznik masz tej almery ?
Myslałem też o Toyocie Avensis . 2002r
zona stwierdziła ze to sie chowa do CARI )) |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 21-01-2008, 16:41
|
|
|
Tak na pierwszy rzut oka ładne oba autka ale to tak jak z tym, który pokazałeś w linku poniżej.Wygląda też ładnie a to tylko odpicowane.
Niestety bez oględzin na miejscu nic nie uzyskasz.Oba są serwisowane więc można nawet podjechać do ASO na kontrolę.
Nissany choć ładne i porządne auta mnie odstraszają jakością plastików jakie stosują w cockpitach. Ale to rzecz gustu.Musisz podjechać i sprawdzić na miejscu.
Poza tym nie wiem czy to zaciek wody czy zakwit rdzy na rancie bagażnika w Almerze. |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 16:57
|
|
|
Zdjęcia tej czarnej za wiele nie pokazują, do tego raczej celowo umyta , niema zdjęć środka ani wnętrza.
Almera to nie ta liga , po połączeniu z Renault w 99 roku, niewiele zostało z legendy nissana.
Ostatnie niezawodne nissany to Primery P11.Sprawdzone "stare" P11 są niezniszczalne do tego łańcuch rozrządu, który nie pęka tak jak w P11.144 czyli już po kooperacji z Renault.
pzdr. |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 17:29
|
|
|
ja mam almerke z 2002 roku przebieg 110 000.silnik 1.5-antyk.sedan.zlego slowa nie mozna powiedziec by sie cos psulo czy tak dalej.ale jakosc wykonania,materialy i postep technologiczny-przepasc.tak szczerze powiedziawszy to carisma jak za ta cene to naprawde samochod godny uwagi. ja juz mam 3 egzemplarz i nastepny samochod to tez bedzie Mitsu.
[ Dodano: 21-01-2008, 21:51 ]
tak przy okazji znajomy szuka cari did powyzej 2002 roku co sadzicie o tej:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4247557
kurcze jakas dziwna ta kiera i chyba jakis budowalniec wozil swoje klamoty w bagazniku?! |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 21-01-2008, 22:24
|
|
|
Do Cari z pierwszego linku nie mozna sie przyczepic, ciemny kolor+ jeszcze zamarznieta? woda na karoserii skutecznie uniemozliwiaja poprawna ocene stanu blach...
ale nie jest zle z nia bardzo ladny samochodzik
jawor44 napisał/a: | kurcze jakas dziwna ta kiera i chyba jakis budowalniec wozil swoje klamoty w bagazniku?! |
maska mi sie nie podoba, jakas taka wygieta od strony wlotow powietrza
lewy reflektor mozliwe ze brudny ale wydaje sie byc jakby inny
...z ta maska cos jest nie takjawor44,
po co 2 anteny w dachu
tylny prawy klosz (od str pasazera) -zewnetrzna polowka jest bardziej ciemna niz strona wewnetrzna
drzwi pasazera jakby mialy inny odcien koloru..ale moze to wina zdjecia...
mozliwe ze to wina flasha w aparacie ale wydaje sie jakby poducha byla wymieniana w kierownicy
po co oni myja te "silniki" i blackuja ciezko ocenic stan
Sruby mocujace chlodnice nie sa fabryczne cos bylo robione
Podsumowujac samochod do baaacznego przygladniecia sie, ale mnie by odstraszal...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 22:29
|
|
|
hmmm..mi chodzi bardziej o sama kierownice.ja tez mam skore na niej ale jakos inaczej to wyglada.ta antena to chyba od cb. |
|
|
|
 |
DragStar [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 11:08
|
|
|
Też mam Cari z kierownicą obszytą skórą i wygląda to zupełnie inaczej. Myślę, że to nie jest obszycie oryginalne a ma na celu ukryć jak bardzo wytarta jest kierownica, takie moje skromne zdanie. |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 22-01-2008, 13:21
|
|
|
DragStar napisał/a: | Myślę, że to nie jest obszycie oryginalne a ma na celu ukryć jak bardzo wytarta jest kierownica, takie moje skromne zdanie. |
Nie koniecznie Ja nie miałem tak mocno wytartej a sam sobie zorganizowałem i obszyłem skórą aby sie lepiej trzymało w dłoniach:
 |
|
|
|
 |
bubu70 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 19:59
|
|
|
Byłem , zobaczyłem , zawiodłem sie i wróciłem z niczym :///
Pierwsze autko
http://otomoto.pl/mitsubi...i-C4018578.html
Gdy je oglądałem silnik rozgrzany po przejechaniu 60km
jak dla mnie zbyt głośno pracował i był pochlapany olejem , pęknięty zderzak z przodu po prawej stronie , lewe lusterko do wymiany (poklejone taśma) , nie sprawne sterowane podnośnika szyb od strony pasażera (tez zaklejone czarną taśmą) , Karoseria ma wile porysowań aż do podkładu . ogólnie autko strasznie zaniedbane przez właściciela.
Więcej oględzin nie robiłem i podziękowałem
Sprzedający opuścił cenę do 22tys , jak dla mnie 22tys to za dużo
Drogie autko
http://www.carservis.auto...5,103682441.asp
jak napisał turek61 dużo tych wyprysków rdzy i do wiosny będzie ich na pewno więcej
na tym zakończyłem oględziny almery
Trzecie autko
http://otomoto.pl/mitsubi...a-C4101649.html
Gdzieś już widziałem w temacie na forum te autko
środek auta naprawdę można sie zakochać ( Skóra pełna elektryka i na dodatek szyber dach , ehhh ) . Książka serwisowa to parodia , brak wpisów poza dwoma stemplami , auto było malowane a przednie prawe drzwi i błotnik maja inny odcień , ale co najbardziej zniechęciło to podejżewany przeszczep silnika od GDI przed liftem
proponuje założenie osobnego działu z takim tematem
to by nam na pewno uprościło życie i oszczędziło czasu i pieniędzy
pozdrawiam
bubu |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 21:35
|
|
|
hhehehehe i po co oni sciemniaja ze bezwypadkowe.:)
masz racje powinien powstac dzial nie kup pod zadnym pozorem |
|
|
|
 |
Bonfire [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 02:03
|
|
|
Im dłużej czytam to forum, tym bardziej jestem przekonany, że kupno dobrego i zadbanego auta w Polsce graniczy z cudem. Na 10 aut 11 jest lewych Albo kręcone liczniki, ukrywana stłuczka a w najlepszym przypadku auto dobite jak stary wóz drabiniasty (czasami nawet wszystko naraz). Dlatego moim zdaniem, najlepiej kupić samochód w Niemczech (tak też sam zrobię). Naturalnie szerokim łukiem omijać handlarzy Turków, Rosjan i tym podobnych. Dla przykładu podaje link do fajnej Cari
link
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 23-01-2008, 07:47
|
|
|
Bonfire napisał/a: | Im dłużej czytam to forum, tym bardziej jestem przekonany, że kupno dobrego i zadbanego auta w Polsce graniczy z cudem. Na 10 aut 11 jest lewych Albo kręcone liczniki, ukrywana stłuczka a w najlepszym przypadku auto dobite jak stary wóz drabiniasty (czasami nawet wszystko naraz). Dlatego moim zdaniem, najlepiej kupić samochód w Niemczech (tak też sam zrobię). Naturalnie szerokim łukiem omijać handlarzy Turków, Rosjan i tym podobnych. Dla przykładu podaje link do fajnej Cari
link
Pozdrawiam |
Niom..też jestem przerażony, ale nie bierz wszystkich uwag serio - pamiętaj, że są one napisane na podstawie ZDJĘĆ....
Ja na pewno jadę do Niemiec, choć zbytnio nie uśmiecha mi się (wszystkie opłaty to min 1500 zl + podróż...), a też na 100% nie jesteś pewny
Zobaczymy - poki co czytam Wasze propozycje i opinie Damy radę |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 08:30
|
|
|
Bonfire napisał/a: | Im dłużej czytam to forum, tym bardziej jestem przekonany, że kupno dobrego i zadbanego auta w Polsce graniczy z cudem. Na 10 aut 11 jest lewych Albo kręcone liczniki, ukrywana stłuczka a w najlepszym przypadku auto dobite jak stary wóz drabiniasty (czasami nawet wszystko naraz). Dlatego moim zdaniem, najlepiej kupić samochód w Niemczech (tak też sam zrobię). Naturalnie szerokim łukiem omijać handlarzy Turków, Rosjan i tym podobnych. Dla przykładu podaje link do fajnej Cari
link |
Cari fajna, do tego europejska gwarancja na rok!!, to mówi wiele o aucie.
Ale jak Polak zobaczy cene 4tyś Euro + opłaty minimum 1500zł + transport w najlepszej konfiguracji ok.1000zł to mamy prawie 20tyś za Cari z 98.
Dla świadomego lub nieświadomego, kupującego samochód Polaka, specyfikacja tej Cari musiałaby wyglądać następująco; rok 98 cena 10tyś, zarejestrowana , przebieg maks 100tys, bo jak ma 200 to juz remont kapitalny
(złe pozostałości po polonezie ).
Wyposażenie pełne, łącznie z masażystką na tylnej kanapie , a na końcu zdziwienie że po paru miesiącach trzeba włożyć drugą dyszkę w naprawy.
I tak się oszczędza w Polsce
pzdr. |
|
|
|
 |
|
|