Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Łożyska amortyzatorów?
Autor Wiadomość
LoS
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2008, 16:23   [ALL] Łożyska amortyzatorów?

CZe ol :) Jak w temacie czy sa takowe lozyska i gdzie je mozna dostac ?? pomozcie plis bo tlucze jak cholera (przednie)
Ostatnio zmieniony przez harpagan 06-02-2008, 19:50, w całości zmieniany 3 razy  

wielki265
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2008, 19:24   

napisz czy przod czy tył

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2008, 21:29   

LoS napisał/a:
CZe ol Jak w temacie czy sa takowe lozyska i gdzie je mozna dostac ?? pomozcie plis bo tlucze jak cholera (przednie

mnie odeslano do dealera - ceny nie do przyjecia
szukalem sprawnych uzywek allegro gazety motoryzacja, udalo sie :)
WAZNE!!! jak sie zdecydujesz na uzywki pamietaj o tym zeby nie bylo na nich luzów
pozdr
bwr

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2008, 23:42   

i za ile udalo Ci sie je "wyrwac"??

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 08:11   

Tedgum robi opory amortyzatora ceny znosne

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 10:19   

ma ktos moze zdjecie jak wygladaja te lozyska do Colta? Podejrzewam ze u mnie tez to stuka bo bylem na szarpakach i niby wszystko dobrze a napierdziela strasznie :/

mugen
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 10:57   

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-02-2008, 11:14   

Czy te łożyska to jest to samo co górne mocowanie amortyzatora? Bo mi też strosznie stuka w przednim prawym kole i diagnosta powiedzial ze dół zdrowy a do wymiany własnie te górne mocowania amortyzatorow (u Japanezze koszt jednego orginalu do mojego lancera to 320zl)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 04-02-2008, 12:50   

SlaVkoEg napisał/a:
Podejrzewam ze u mnie tez to stuka bo bylem na szarpakach i niby wszystko dobrze a napierdziela strasznie :/
Szarpaki nie wykryją luzów na łącznikach stabilizatora oraz jego gumach. Tak było u mnie i po wymianie tych elementów cisza jak makiem zasiał. Potrafią nieźle walić (przejazdy kolejowe, krawężniki, itp.).
PiotrekSL4 napisał/a:
Czy te łożyska to jest to samo co górne mocowanie amortyzatora?
Dokładnie tak.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 14:10   

Hugo napisał/a:
Szarpaki nie wykryją luzów na łącznikach stabilizatora oraz jego gumach

nie?? ja zawsze bylem przekonany ze tak. Kilka razy jak jezdzilem to diagnosta mi po szarpakach mowil ze mam do wymiany laczniki no ale moze i masz racje bo u mnie na moje oko gumy w lacznikach sa w kiepskim stanie. Jakiej firmy polecacie laczniki?? Pozatym to nie da rady dopasowac tych lozysk od jakies innej marki?

LoS
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 15:50   

to mam pytanie? To co widziimy na obrazkach to jest rzecz ,ktora tlucze?? czyli co ? w mocowaniach sa lozyska??

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 04-02-2008, 18:28   

SlaVkoEg napisał/a:
Jakiej firmy polecacie laczniki?? poza tym to nie da rady dopasowac tych lozysk od jakies innej marki?
Niektórzy tu zakładają Yamato i sobie chwalą. Ja założyłem niemieckiej firmy Lemforder i jeden walił już po kilkuset km (50 zł/szt.). Skontaktuj się z japaneze w tej sprawie.
LoS napisał/a:
To co widziimy na obrazkach to jest rzecz ,ktora tlucze??
Tak. To jest górne mocowanie amortyzatora.
LoS napisał/a:
w mocowaniach sa lozyska??
Tak.

LoS
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2008, 19:47   

danke . To chyba bardziej opyla sie kupic caly amor bo wtedy dadza go z mocowaniem czy nie ,tag? Mowie o jakims szrocisku :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 06-02-2008, 20:09   

LoS napisał/a:
To chyba bardziej opyla sie kupic caly amor bo wtedy dadza go z mocowaniem czy nie ,tag?
Różnie. Niektórym nie chce się odkręcać górnego mocowania od amora, bo trzeba mieć ściągacze do sprężyn i wtedy sprzedają Ci wszystko razem za cenę samego mocowania lub będą próbowali wcisnąć wszystko za kilkaset złotych. Jak chciałem kupić górne mocowanie do białego Colta to koleś na szrocie mówi mi: "bierz wszystko (rozwalone łożysko koła, nowa tarcza hamulcowa, nowe klocki, suchutki amor i mocowanie bez luzów) za 50 zł" :mrgreen: . To wziąłem.

LoS
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2008, 23:05   

heh to Ci sie trafilo :) Ja kupilem calego macperkmana za stowke i wymienilem calosc bez zbednej robocizny . amor i mocowanie w lepszym stanie bo moje juz wytluczone bylo . Po wymianie juz nie tlucze. Ciekawe jak dlugo? Ach te polskie drogi ?:)

Odpowiedz do tematu