|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem Z silnikiem 2,0Td w GALANCIE |
Autor |
Wiadomość |
kylo1991 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 16:11 Problem Z silnikiem 2,0Td w GALANCIE
|
|
|
Witam,
jestem posiadaczem Mitsubishi Galanta 2,0TD z 1994r. Parę dni temu wracając z pracy do domu stojąc na światłach zobaczyłem z tyłu za samochodem biały dym... (tak jakby była zasłona dymna). Dym miał zapach płynu z układu chłodzenia. Auto za holowałem do mechanika. Myślałem że to uszczelka pod głowicą lecz okazało się że to pęknięta głowica.
Czy ktoś mi może doradzić czy opłaca mi się go robić czy sprzdac tak jak jest??
Czy jest możliwość załozenia do tego galanta silnika 1,8TD??
Z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 29-01-2008, 16:33
|
|
|
jest możliwość, ale 1,8 jest jeszcze bardziej zawodny......Niestety pękające głowice to norma w tych silnikach....... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
fuks [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 20:44
|
|
|
głowicę stosunkowo niewielkim kosztem można pospawać (jezeli sie uda oczywiscie , dostaniesz nawet gwarancję - byle nie w autoGt tylko u Pana Stasia ja za pospawanie z wymiana rozrzadu dalem 1400 |
|
|
|
 |
michu_872
Mitsumaniak

Auto: Galant E39a
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Maj 2006 Posty: 342 Skąd: Fałkowo k. Gniezna
|
Wysłany: 01-02-2008, 19:34
|
|
|
a nie lepiej silnik cały wymienić???
albo popatrzeć za pukniętym i co zostanie dalej do "ludu" |
_________________ Galant E39a & Polski Fiat 2000DOHC 72r (czeka na natchnienie).
BMW E36 - "Brzydula"
 |
|
|
|
 |
kylo1991 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2008, 17:58
|
|
|
Witam,
za silnik nie dam 2500zł bo auto jest warte koło 5000zł. Koszt kupienia samej głowicy to 1300zł. Szukam rozbitego z takim silnikiem lecz nigdzie nie mogę znalezć. Jeżeli ktoś by miał jakieś namiary na rozbitego galanta to bardzo prosiłbym o jakiegoś linka lub telefon.
Pozdrawiam
P.S
kolego "FUKS" a masz jakieś namiary na spawanie głowicy?? Gdzie to mógł bym zrobić i jaki byłby koszt spawania?? |
|
|
|
 |
ćwiek
Forumowicz

Auto: Galant 2.0TD 93r.
|
Wysłany: 25-02-2008, 17:28
|
|
|
mi padła tez głowica w dwóch miejscach okazało się ze już kiedyś była regenerowana a używki nie mogłem znaleźć więc kupiłem silnik dałem 2200zł w krakwie |
|
 |
fuks [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 17:57
|
|
|
hei, sorry ze tak dlugo tu nie zaglądałem.
Wiem gdzie można pospawać, a dokładnie mówiąc mój mechanik wie. Więc jeżeli to jeszcze aktualne mogę się dowiedzieć czy jest zainteresowany napisz na forum |
|
|
|
 |
|
|