Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
Szukam Carismy w miejsce Primery
Autor Wiadomość
khavior
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 19:20   Szukam Carismy w miejsce Primery

witam
poki co jestem wlascicielem Nissana Primery P11.144 1.8 benzynka z 2001r (ta po liftingu). Szukam Carismy w dieslu z roku mniej wiecej 2000/2001, bo szczerze powiedziawszy moj nissan ostatnio strasznie duzo benzyny mi zlopie (12-13l/100), a ja portfel lubie miec gruby :D
Padlo na Carisme z kilku powodow. Kiedys moja mama miala sluzbowa carisme i to byl wypas!! :) no i przede wszystkim polecil mi ja moj mechanik. W zasadzie w zeszlym roku prawie bym kupil carisme (te przed liftingiem), ale znajomy sprzedawal primerke, a wiadomo - jak cos z pewnego zrodla to idzie jako priorytet.
Juz sie troche ogarnalem i widze, ze z tego rocznika to carismy chodza w okolicach 20-23tys zlociszy. Co byloby akurat, bo mniej wiecej tyle bym dostal za primere :) Tak wiec prosze Was - drodzy znawcy mitsubishi o pomoc w ocenie kilku sztuk, za ktorymi sie ogladam.

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4237981

http://moto.allegro.pl/it...esel_klima.html

Moze dodam jeszcze, ze moja primera jest dosc dobrze wyposazona (climatronic, podgrzewane fotele, abs, 4 poduchy, zmieniarka, 2 komplety opon, oba na alusach, wykonczenie w chromie z nakladkami na progi itp.), i choc fajnie by bylo znalezc cos podobnego, to nie zalezy mi na luksusie (grunt zeby byly poduchy, abs i klima). Szukam niezawodnego i tanszego w eksploatacji auta i jak sadze cari nadaje sie do tej roli w 100% :D
z gory dzieki za pomoc
pzdr

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2008, 22:38   

Do pierwszej za bardzo nie ma sie do czego przyczepic, szkoda tylko ze to w miare uboga wersja (dziwi drewniana konsola centralna-nieod tej wersji)
W tej drugiej nie podobaja mi sie drzwi kierowcy/i tylne od tej samej strony :?
Jakos podejrzanie wygladaja..chociaz mozliwe ze to wina zdjec jest
Zderzak z tylu delikatnie uszkodzony oraz wycieraczka z tylu jest wygieta...
Rowniez jedna z podstawowych wersji wyposazenia.
Pozdroo

khavior
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2008, 12:36   

hehe... wersje podstawowe - jak dla mnie to juz wystarczarjace wersje :) jeszcze do zeszlego roku jezdzilem niezniszczalnym staruszkiem Toyota Carina II z 92r. z wyposazenia miala... wspomaganie kierownicy i centralny zamek :D
Mowiac serio - klima, poduchy i abs to mi wystarczy. :)
a moze ktos zna kogos kto by sprzedawal carisme w dieslu w okolicach poznania??
swoja droga, to jakie to sa wersje wyzsze jak podstawowe? tzn. co takowe posiadaly mniej wiecej??
pzdr

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 03-02-2008, 14:31   

khavior napisał/a:
hehe... wersje podstawowe - jak dla mnie to juz wystarczarjace wersje

znaczy wiadomo ze wersje wystarczajace bo maja juz wszystko co potrzeba do codziennej eksploatacji autka, ale zdziwil mnie brak np podlokietnikow przy "drewnianym oklejeniu" wnetrza itp
khavior napisał/a:
swoja droga, to jakie to sa wersje wyzsze jak podstawowe

te prawdopodobnie sa Classic albo Comfort nad nimi sa jeszcze Avance a pozniej Elegance. Na rynkach zachodnich sa jeszcze wersje pomiedzy Avance i Elegance, Sport
Klimke automatyczna, kontrole trakcji, aluminiowe felgi, reflektory przeciwmglowe, (boczne poduchy ale tylko wersja classic ich nie miala), elektryczne sterowane tylne szyby, podlokietniki, skorzane wykonczenie, spoilery progowe itp...
Pozdroo

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 03-02-2008, 18:14   

A może te cudo :msx

khavior
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2008, 22:32   

:mrgreen: no cudo rzeczywiscie jest :) ale coz - benzyna 1.8 - juz widze ile mi to pali... a ze to autko zostalo stworzone do jazdy bardziej sportowej/ostrej to w portfel niezle uderzy :) ale dzieki :)

wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Wysłany: 03-02-2008, 23:15   

No, ale w przeciwieństwie do GDI można to cudo bez problemów zagazować :thumbright:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 03-02-2008, 23:18   

khavior napisał/a:
ale coz - benzyna 1.8 - juz widze ile mi to pali

z 9-11 w miescie :)
Pozdroo

khavior
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 11:13   

no wiec wlasnie... tyle to mi moj nissan pali jak jezdze spokojnie.
Mi zalezy na dieslu bo one nie pala jak smoki, no i ropa jest troche tansza :P
nie wiem czy to dobre porownanie, ale ja musze tankowac srednio za 100zl na tydzien obecnie, a moj ojciec w renault scenic 1.9 dci jak zatankuje raz pelen bak to mu na miesiac, a nawet poltora jak malo jezdzi, wystarcza...
no i wazu - ja wyznaje jeszcze taka teorie, ze silnik benzynowy nie po to nazywa sie benzynowym, zeby jezdzic nim na gazie :D jak by samochody mialy silniki gazowe to ok, ale tak... poza tym wole nie wiedziec jak po paru latach wyglada silnik jezdzony na gazie od srodka :P taki juz jestem - niereformowalny :wink:

wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Wysłany: 04-02-2008, 11:26   

W zupełności rozumiem Twoje podejście do gazowania aut. Ja mam takie samo zdanie co do gazu jak Ty i dlatego kupiłem cari GDI. Moja sugestia co do gazowania MSX była jako ewentualna alternatywa dla obniżenia kosztów eksploatacji.

khavior
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 16:51   

kurczaki pieczone... tak szukam i szukam i nigdzie w wielkopolsce nie moge znalezc takiej cari, ze od razu wiem ze to ta jedyna :D hehe no moze troche idealizuje, ale serio - nie ma w zasadzie niczego ciekawego w dieslach :(
pewnie wiedzac ze jest to samochod niezawodny nikt nie chce sie ich pozbywac :)

[ Dodano: 17-02-2008, 23:05 ]
a moze by tak dolozyc troche i cos takiego:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4435052

tylko jasny gwint - nie mam zaufania do sprowadzanych samochodow... zeby chociaz jeszcze byl po oplatach i gotowy do rejestracji, ale na dojczaskich tablicach... :( ze tez nikt sie nie pozbywa carismy dieslu :wink:

[ Dodano: 24-02-2008, 13:59 ]
Pojawilo sie kilka carism wiecej. Co myslicie o tym:

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4489655 - troche martwi mnie ze jest stan dodry :wink:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4511683 - ten niestety sprowadzany, ale przynajmniej zarejestrowany

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi