Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
08-02-2008, 11:17
L200 w TEREN (czyli dozbrajamy bulwarowke)
Autor Wiadomość
Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2008, 09:35   L200 w TEREN (czyli dozbrajamy bulwarowke)

Witam. Gene "przepędził" to zagadnienie z tematu o felgach, więc pomyślałem że warto, aby taki wątek zaistniał (jeżeli już jest na forum, to przepraszam....).
Myślę o stopniowym dozbrojeniu L-ki. Na pierwszy rzut chyba pójdzie osłona silnika. Znalazłem asfira, czy ktoś wyszperał jeszcze jakieś inne możliwości? Nie mogę nigdzie znależć sprężyn i resorów o zwiększonym skoku do nowej L-ki. Ponadto będę wdzięczny za wszelkie rady forumowiczów w tym względzie.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Gene 08-02-2008, 11:24, w całości zmieniany 1 raz  

exc_racing
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2008, 10:55   

Ja posiadam osłonę silnika aluminium 6mm ale nie ASFIR. Jest ona robiona w Polsce przez znajomego, którego poznałem na zlocie Mitsu w Rytrze. Nie pamiętam ile za nią zapłaciłem ale na pewno mniej niż za ASFIR'a a jest całkiem całkiem.
W przyszłości mam zamiar założyć jeszcze osłonę skrzyni bo jak oglądałem moją eLkę od dołu to się troszkę przeraziłem - kabelki, złącza wszystkie na wierzchu i cała skrzynia !
No i w przyszłości może jakieś oponki ale to na sokojnie.

Ja za często to nie będę mojego Miśka używał w terenie. Większość po czarnym. Ale gdy ostatnim razem byłem na zlocie Mitsu to bardzo mi się spodobało dlatego mam zamiar brać częsty udział w takich imprezach.

Pamiętajcie że szykuje się impreza na lato w leżących nie opodal mnie (Wyżyna Krakowsko-Częstochowska) Podlesicach - więcej info w magazynie off-road.pl

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-02-2008, 11:39   

Bartman, to co Mitsubishi proponuje do nowego L200:

Bartman napisał/a:
Nie mogę nigdzie znależć sprężyn i resorów o zwiększonym skoku do nowej L-ki.
polecam TJM lub OME
http://www.tjm.com.au/Default.aspx?tabid=73
http://www.arb.com.au/old...-suspension.php
milego ogladania :wink:

Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2008, 12:51   

OME już przeglądnąłem wcześniej, wydaje mi się, że mają tylko zwiększoną twardość, a nie prześwit.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 08-02-2008, 15:42   

zapytaj o to przedstawiciela bo mysle, ze jednak maja :wink:

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2008, 01:55   

OME pozwala na lift 1 cm przód i 2 tył
Z tego co wiem narazie to tylko tyle jeśli chodzi o L200

[ Dodano: 26-02-2008, 18:44 ]
Bartman może to cię zainteresuje
http://www.wyprawa4x4.pl/...=8&samochody=73
chłopaki poszerzyli oferte dla L200

pozdrawiam

ja1980 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 ClubCab '08
Wysłany: 26-07-2008, 14:24   

exc_racing A czy możesz podać namiary na producenta tych osłon? U nas w pierwszej kolejności idzie do wymiany osłona reduktora bo się ostatnio nieźle pogięła na górkach :(
Pozdrawiam

exc_racing
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2008, 15:19   

[quote="ja1980"]exc_racing A czy możesz podać namiary na producenta tych osłon?

Witam

Musze poszukać nr. tel. bo mi się gdzieś zapodział... Postaram się pamiętać o tym ponieważ muszę w końcu założyć tą osłonę skrzyni biegów. Jak będę mieć namiary to niezwłocznie napiszę.

Pozdrawiam.

ja1980 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-07-2008, 23:38   

Będę wdzięczna, bo jeśli grubość ta sama to chyba nie ma co przepłacać za Asfiry. Tak czy owak wymienić trzeba, bo te fabryczne blaszki nie chronią właściwie przed niczym. Dobrze że nie wybraliśmy się w bardziej wymagający teren, bo mogłoby to się skończyć uszkodzeniem reduktora i niemałym wydatkiem.
Pozdrawiam

[ Dodano: 26-07-2008, 23:43 ]
A masz jakieś zdjęcie swojej Lki żeby było lepiej tą osłonę widać? Ciekawa jestem czy dużo się różni od firmówek? Nie było problemów z montażem, wszystko na oryginalnych otworach czy trzeba było przerabiać?

exc_racing
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2008, 00:53   

Montażem oraz zamówieniem osłony zajął się mój serwis Mitsu (MOTO KATOWICE). Osłonę miałem założona od początku użytkowania auta - starej osłony nie widziałem nawet na oczy. Osłona składa się z dwóch części: przedniej dużej płyty ślizgowej i drugiej części która ''przedłuża'' płytę ślizgową.

jutro postaram się wrzucić zdjęcia :mrgreen:

[ Dodano: 27-07-2008, 01:19 ]
A oto link do zdjęcia przedniej płyty ślizgowej w moim L200:

http://picasaweb.google.p...464658365084322

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez exc_racing 27-07-2008, 10:46, w całości zmieniany 1 raz  

ja1980 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-07-2008, 09:57   

U mnie w serwisie niestety zaproponowano tylko oryginalne :( Widocznie to tylko jakaś lokalna współpraca :)

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 29-07-2008, 08:41   

Witam,
Mamy po czesci zdublowany temat :)
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=24758

ale wydaje mi sie, ze warto sprawdzic www.afn.pt

sa co prawda w portugalii ale rozmawiaja po angielsku i ceny oslon sa o niebo tansze niz Asfira a wygladaja profesjonalnie i maja czytelne instrukcje montazu (wszystko pasuje pod std otwory i mocowania w aucie)...kazdy typ oslony jest do wyboru w 6mm ALU lub 3mm Zn podstawowy komplet kosztuje okolo 600 EUR (przod, szkrzynia) co przy naszym kursie EUR jest bardzo ok a montaz prosty

pzdr

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 29-07-2008, 08:57   

Cytat:
Mamy po czesci zdublowany temat :)
troche tak ale tu nie wszyscy zagladaja to raz a dwa to w tym topiku chodzi raczej o dzialania zwiekszajace dzielnosc auta w terenie niz ozdabianie go plastikowymi dodatkami. Tak czy sie po czesci masz racje Hugo. :yawinkle:
Ostatnio zmieniony przez Gene 29-07-2008, 09:19, w całości zmieniany 2 razy  

ja1980 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-07-2008, 09:09   

W tym AFN rzeczywiście sporo akcesoriów mają. Szkoda że strona w takim orientalnym języku ;) Co prawda uczyłam się hiszpańskiego kiedyś, ale nie był to mój ulubiony przedmiot.
Ciekawe czy ktoś od nich zamawiał...
A jeśli o ten drugi wątek chodzi to przeglądałam, ale o osłonach akurat niewiele było. A tu takie ładne zdjęcia ;)

[ Dodano: 29-07-2008, 09:15 ]
PS Czy w tym AFN są ceny na stronie a tylko ja znaleźć nie mogę czy trzeba się z nimi kontaktować.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 29-07-2008, 09:17   

Mam rozwalonego Horizona ale jak cos wymysle wstawie fotki z propozycjami modyfikacji nowego L200, ktore zamieszczono w magazynie promocyjnym "L200" wydawanym przez MMC.

Odpowiedz do tematu