Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Eclipse Gs i silnik od PRELUDE 2.2Vtec JDM
Autor Wiadomość
GSXT
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2008, 20:11   [1G 90-94] Eclipse Gs i silnik od PRELUDE 2.2Vtec JDM

Co wy na to...? :) Mysle ze mechanicznie nie bedzie problemu jakos go sie ustawi i dorobi mocowania. Gorzej bedzi z elektryka bo kto wie jak sie właczyc z niektórymi rzeczami do instalacji eclipsa. Taki full komplet silnik z lsd na allegro mozna za 5000tys dostac a nie jak 4g63T

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2008, 00:58   

Bądź realistą !! "jakoś się dorobi , jakoś się ustawi ... nc Przełożenie silnika 4G63 do nadwozia ,w którym był 420a jest praktycznie niemożliwe a ty chcesz montować silnik od zupełnie innego auta.
razem z zawieszeniem ? bo jak nie to półosie sobie będziesz musiał wystrugać :D
A jak planujesz wyważyć po takiej operacji auto ?
Z elektroniką to akurat najmniejszy problem.

Robienie swapa w GSie to bardzo nie mądry pomysł. Zamiast takiego abstrakcyjnego swapa robić lepiej kupić V6 , zakuć i uturbić. Koszt o wiele niższy a przynajmniej efekt jakikolwiek będzie.

A na początek się w końcu zdecyduj bo nie dawno kupowałeś GSXa a jeszcze wcześniej uturbiałeś 4g63

A jeśli koniecznie chcesz się bawić i nie masz na co kasy wydawać kup instalacje NX'a , na początek sucha Ci wystarczy. Zamontuj , i ciesz się nawet 200 km na zawołanie.

GSXT
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2008, 00:00   

hee nie takie rzeczy juz sie montowalo do galantów.... :P jak jest w domu tokarnia i ojciec tokaz to mozna wiele rzeczy ze soba polaczyc. Nie wiem cotam wywazac bo masa silnika ze skrzynia jest praktycznie ja 4g63... co do kupna silnika v6 + uturbienie + zakucie = nie potrafie sobie nawet wyobrazic ile by to kosztowalo!! Uturbienie 4g63 to koszt od 10000zł wiec tez nie za mało. ehh zeby honda robila takie ladne fury jak mitsu to odrazu bym w preludzie siedzial i nie bylo takich dylematów

HouseM 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-02-2008, 01:41   

Jak byś nie kombinował to zawsze włożenie silnika hondy do mitsu to będzie DRUCIARSTWO !! Plus auto z dożywociem u Ciebie bo nikt go nie kupi.

Jak chcesz grzebać to grzeb ale w silniku który z założenia miał być montowany do eclipse'a ! wybór jest spory.

allias
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2008, 21:45   

Widzialem kiedys Civic`a z silnikiem 4g63 (nie pamietam czy byl turbo) ale tak czy inaczej jest przedsiewziecie nie oplacalne. Jesli chcesz zrobic cos orginalnego to sie nie pytaj tylko zrob a nie pytaj w glupi sposob...

Jak dla mnie to gra nie warta swieczki. Nie jestem zwollennikiem "druciarstwa"

GSXT
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 10:46   

kupilem prelude 2.2vtec niestety nie JDM 93r.... i teraz mam trzy eclipsy + cos nowego he I powiem tak:
Honda mechanicznie jest bardziej zaawansowan niz eclips
Ma lepsze hamulce mimo ze w eclipsie mam heble z 3000gt SL + ebc redstuff
Spalanie takie samo okolo 12l
Na hamowni nie bylem jeszcze (eclips 153KM) dal nie dowiarków moge zapodac wykres bo wiekszos z was mówi ze eclipsy zadko które maja 140KM
Czsy z gtecha pro SS- prelude 7,2s eclips 7,68s

[ Dodano: 16-02-2008, 11:50 ]

Komp nr. 1 To komp po chipie robionym w eltecu (czy jak to sie tam zwie) koszt 800zł zysk -8HP!! Dobrze ze kase przynajmiej oddali
Komp nr. 2 to seryjny orginalny z eclipsa

Dla niewiedzących HP to nie to samo co KM :P
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 16-02-2008, 16:19, w całości zmieniany 1 raz  

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 11:57   

GSXT napisał/a:
mimo ze w eclipsie mam heble z 3000gt SL + ebc redstuff
zalozyles tylko dwa tloczki, i klocki redy na seryjne tarcze? a plyn zmieniles na jakis lepszy ? i czy przy takim modzie zastosowales przewody w oplocie? jak nie to bedzie to slabo hamowac... poza tym red stuffy hamuja *cenzura* jak sie nagrzeja... mogles kupic green bo byc moze red nie wykorzystujesz w pelni :> :P
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 16-02-2008, 16:16, w całości zmieniany 1 raz  

GSXT
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 12:26   

a to mozna te zaciski na seryjne tarcze zalozyc....? hehe Kupilem caly komplet od kiepucziego wraz z tarczmi nacinanymi i nawiercanymi. green stufy u mnie sie nie sprawdzaja bo zakatowalem je w 2 miesiace. plyn zmieniony na jakis castrola układ przeplukany, przewodów w oplocie brak. Wedlug mnie Mitsubishi daje jakies male serwa i dlatego jest jakies *cenzura* czucie pedała
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 16-02-2008, 16:19, w całości zmieniany 1 raz  

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 14:23   

GSXT napisał/a:
a to mozna te zaciski na seryjne tarcze zalozyc....?
to wiadomo ze przy dwuch tloczkach trzeba dac tarcze wiekszej srednicy....

ja mam jeden tloczek, tarcze turbo groove ebc i wlasnie redstuffy, do tego przewody w oplocie... i moim zdaniem roznica kolosalna

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2008, 12:40   

wiadomo Honda to Honda;)))

Ja juz porzuciłem eclipse na rzecz civic z silniczkem 1.6 VTEC sohc U mnie na hamowni wypluł 126km a fabryka podaje 125 ;) )) Do tego nie długo dojdą małe modyfikacje i będzie ze 150km Tak czy siak miałem przjemnosc scigac sie z eclipsem 2.0 I sie stało tak jak przypuszczałem eclipse zostało w tyle;))))

Dajac odpowiedz na pytanie z cyklu to sprobuj sie z turbo odpowiadam:

Nie mam turbo tylko wolnossace auto wiec z tubawkami sie nie porownuje;))) Jak bede mial turbo to w tedy sie bede próbował z eclipse turbo;)))

HouseM 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-02-2008, 15:42   

auri tu jest stronka dla Ciebie http://www.civicklub.pl/fi/index.php tu sie możesz pochwalić co zrobiłeś co planujesz , co Cie kłuje i co Cie boli.
Ekscytuje Cię pisanie takich głupot na forum eclipse'a ? dzieciaku

GSXT
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2008, 00:21   

kolega ma tez civica 1,6 vtec sohc (B16Y2) hatchbacka u grabowskiego wyszlo mu 130Hp wiec ponad 130KM i z moim eclipsem nie ma szans.... ale wiadomo inne eclipsy u kogos kogo nie stac na utrzymanie tego samochodu maja po 130KM i wszyscy placza jaki ten eclips to jest blee i ze nie moga dac rady calibrze 2,0 8v.... Dal mnie Eclips i prelude sa ok bo tak naprawde gówno kosztuja a calkiem dobrze sie nimi smiga

norb
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2008, 16:40   

A mnie śmieszą z kolei posty takie jak aurii. Widzisz, dla mnie i pewnie sporej liczy forumowiczów Eclipse GS to po prostu dupowóz-ładny,wygodny,całkiem dobrze trzyma się drogi. Ale mówić w jego przypadku o "osiągach" to spora przesada. Noo,chyba że kogoś niesamowicie rajcuje 150 koni w fwd i możliwość objechania calibry :)

Tym samym jest dla mnie wspomniany civic. W kategorii dupowozów nie stawiałbym go nawet naprzeciwko Eclipse. Dlaczego? Gdyż to nic innego,jak nieco szybsze autko auto na zakupy czy do wożenia nastolatków z kolegami,trakcja tego pudełka jest nieporównywalnie gorsza a o komforcie podróży nie ma co nawet debatować.Noo, i ma wspanieły, wyróżniający się na polskich drogach design :lol: (boli mnie tylko,że civicami jeździ taka masa wieśniaków która po powrocie z uk czy irlandii kupiła to sobie zamiast golfa 2).

Cytat:
auri tu jest stronka dla Ciebie http://www.civicklub.pl/fi/index.php tu sie możesz pochwalić co zrobiłeś co planujesz , co Cie kłuje i co Cie boli.

W pełni popieram, tam Cię wysłuchają, pochwalą i nawrzucają na Eclipse :lol:

HouseM 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-02-2008, 17:59   

norb napisał/a:
boli mnie tylko,że civicami jeździ taka masa wieśniaków która po powrocie z uk czy irlandii kupiła to sobie zamiast golfa 2

:toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 29-02-2008, 13:04   

HouseM napisał/a:
norb napisał/a:
boli mnie tylko,że civicami jeździ taka masa wieśniaków która po powrocie z uk czy irlandii kupiła to sobie zamiast golfa 2

:toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:

Przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedz i wyciagnij z tego wnioski kto jest wieśniakiem!!!

Twoja kultura osobista reprezentuje wieśniactwo :butthead:

Co do trakcji hondy to widać ze nie jechałeś nigdy tym autem Eclipse prowadzi sie jak czołg !!! Nie nie wiem gdzie tam jest ta wspaniała trakcja?!?!?!? Eclipsiakiem nawet pojechałem w KJS i to była masakra hehehe

Odpowiedz do tematu