Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
alternator mitsubishi
Autor Wiadomość
Wojt@s
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 16:58   alternator mitsubishi

Mam padnięte ładowanie, przyczyną jest regulator napięcia, ktoś wsadził inny alternator jest on od mitsubishi tylko inny niż w colcie.
Jest na nim blaszka z oznaczeniem:
IC REG. BUILT IN
MD111149
A2TO9291
12V 60A 9407
Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie kupić taki regulator, oczywiscie ze szczotkami i od czego jest ten alternator?? Byłbym bardzo wdzięczny.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-01-2008, 17:47   

Wojt@s napisał/a:
MD111149

Aby na pewno? - Podaj poprawny ten nr, to powiem Ci z czego pochodzi ;)

[ Dodano: 22-01-2008, 17:48 ]
Hmm chyba, że to jakiś antyk ;)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Wojt@s
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 19:07   

Słuchaj dokładne numery są w moim pierwszym poście, nie pomyliłem się, alternator jest napewno od mitsubishi, gdyż jest oznakowany w wielu miejsach znaczki mitsu. Moze ktos pomoze??

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 22-01-2008, 19:37   

To altek z Colta C52 - czyli 1.5
88-92r

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 23-01-2008, 00:08   

Wojt@s napisał/a:
Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie kupić taki regulator, oczywiscie ze szczotkami i od czego jest ten alternator?? Byłbym bardzo wdzięczny.

sam sobie odpowiedz: http://www.autoteile-shop...ult.asp?lang=pl i wbij którys numer w okienko na dole

regulator można kupić, najlepiej udać się do fachowca od alternatorów, w moim przypadku - rano zawiozłem, wieczorem odebrałem, regulator wymieniony i 6 mies gwarancji, cena regulatora 120zł

marecki338 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 6, COLT
Wysłany: 23-01-2008, 21:49   

witam. proponuje wstawić regolator od fiata 126p pasuje tylko ze będzie nazewnątrz alt. pomoże i kosztoważ będzie ze 40 zł i dzała . przetestowane na hiundaiu ponym. ten sam silnik i alternator.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 23-01-2008, 22:25   

marecki338 napisał/a:
witam. proponuje wstawić regolator od fiata 126p pasuje tylko ze będzie nazewnątrz alt. pomoże i kosztoważ będzie ze 40 zł i dzała . przetestowane na hiundaiu ponym. ten sam silnik i alternator.
do małego byka to ja mogę mieć za 18zł fabryczny (heheh)... ale uważam, że to lekkie druciarstwo

marecki338 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 6, COLT
Wysłany: 23-01-2008, 23:05   

może to i sztukateria. ale wydać za naprawe 150 a 50 a róznicy nie widać poza regulatorem na zewnatrz to widać w kieszeni.

Wojt@s
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 23:18   

Pomyśle o tym patencie:) chodź regler na zewnatrz jest bardziej podatny na warunki atmosferyczne, co do okablowania to nie jest problem przerobić, zobaczymy co mi z tego wyjdzie, ale ogolnie będzie lipa bo ja mam sz :doubt: czotki w regulatorze. Taki patent.

rafq 
Mitsumaniak
MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Wysłany: 20-02-2008, 22:33   

Mam takie małe pytanie: czy regulator z w/w mitsu z 86' jest zamontowany oddzielnie i pracował taki zestaw tak jakby na 2 regulatorach (jednym w alternatorze a drugim gdzieś tam poza nim ) i to mogło być przyczyną padnięcia ładowania ? Czy to wina innego regulatora ?

Druga sprawa to iż interesuje mnie przy jakich minimalnych obrotach na minutę wirnika w alternatorze osiąga on swoja maksymalne warunki ładowania ?
Czy regulator załącza ładowanie dopiero od iluś tam obrotów czy silnik jest ładowany już wtedy gdy silnik podczas odpalania chodzi przez chwilkę na rozruszniku (czyli od najmniejszych obrotów) ?

Przy jakich obrotach max regulator może odcinać ładowanie ?
Jeśli włącza ładowanie od z góry zaprogramowanych minimalnych obrotów to jakie to są/mogą być obroty ?

Pytania mogą się wydawać wzięte z kosmosu, ale stawiam piwo dla tego kto chociaż naprowadzi na odp :)

Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^

Odpowiedz do tematu