[MSS 1.6] reczny nie działa |
Autor |
Wiadomość |
maniek137
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI SPACE STAR 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2010, 20:52 [MSS 1.6] reczny nie działa
|
|
|
witam
reczny nie trzyma na jedno koło chyba bede miał zacisk do wymiany lepiej kupic uzywany czy regenerowac pozdrawiam |
_________________ SPACE STAR |
|
|
|
 |
lukasz921
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1.6
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 186 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 23-06-2010, 11:08
|
|
|
Witam,
A jak zwolnisz reczny to czasem nie blokuje ci jednego kola? U mnie kiepsko trzymal reczny i byl strasznie wysoko , ale okazalo sie ze blokuje jedno kolo wiec , rozruszalem ten mechanizm od recznego przy zacisku, napsikalem czyms penetrujacym i posmarowalem bialym smarem w sprayu i jest o wiele lepiej, reczny nie trzyma i o wiele szybciej bierze. U Ciebie moze byc cos innego ale mozesz również i to zweryfikowac.
Pozdrawiam
Lukasz921 |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 23-06-2010, 11:39
|
|
|
Może być też zapieczona linka, u mnie po wymianie jednej z linek ręczny powrócił na oba koła |
|
|
|
 |
maniek137
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI SPACE STAR 1,6
|
Wysłany: 23-06-2010, 14:21
|
|
|
viader napisał/a: | Może być też zapieczona linka, u mnie po wymianie jednej z linek ręczny powrócił na oba koła |
nie linka chodzi stoii zacisk |
_________________ SPACE STAR |
|
|
|
 |
Manuela
Mitsumaniak Blue Gwiazdeczka

Auto: Space Star 1,9 DID JAM '02
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 02 Gru 2009 Posty: 699 Skąd: Warszawa - Grochów
|
Wysłany: 24-06-2010, 10:45
|
|
|
lukasz921 napisał/a: | rozruszalem ten mechanizm od recznego przy zacisku, napsikalem czyms penetrujacym i posmarowalem bialym smarem w sprayu |
U mnie tez tak było, jeden zacisk zablokowany, mój mechanik to uruchomił bardzo podobnie, tylko zdjął przy tym klocki, poczyścił szczotką i takie tam- teraz ręczny jest brzytewka |
|
 |
carlsberg
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.9 DID 2003
|
Wysłany: 26-06-2010, 12:41
|
|
|
Tez mam problem z recznym, na poczatku myslalem ze klocki sie starly troche wiec maksymalnie dociagnelem linke przy dzwigni hamulca, nic nie dalo, wiec zajrzalem dalej co tam pod kolem sie dzieje, a sytuacja wyglada tak, linka nie jest zblokowana bo swobodnie sie rusza, klocki oceniam na 60 % ale za to takjaby mechanizm odpowiedzialny za odbijanie naciagu jest zardzewialy i ani drgnie nawet przy glaskaniu go mlotkiem takze juz nie wiem czy reczny przestaje dzialac juz przy polowie klockow czy to wina tego ustrojstwa? jakies pomysly? :> musze cos z tym zrobic bo ciagle zostawianie na biegu jednak dziala na nerwy |
|
|
|
 |
Zwierzu
Forumowicz

Auto: Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-08-2010, 22:55
|
|
|
Mam identycznie jeden zacisk nie odbija , reka go jak odciagam to jest ok:( |
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2010, 13:09
|
|
|
To i ja powiem, że mam tak samo. Problemy zaczęły się na początku roku. Zacisk był już 3 razy rozbierany, czyszczony, smarowany itd. Jednak po pewnym okresie czasu znowu to samo. W miniony weekend siedziałem nad tym znowu i doszedłem do wniosku, że pora na nowy zacisk. Staremu już młotek nie pomaga, gumka ochrona przy tym trzpieniu od ręcznego cała popękana i porwana stąd też wszystko się tam dostawało, aż w końcu stanęło. |
|
|
|
 |
tomaszov
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1.6
|
Wysłany: 21-10-2010, 15:53
|
|
|
Witam,
dawno temu mialem ten sam problem - nie odbijal mechanizm powrotu hamulca. Moj mechanik parokrotnie to traktowal mlotkiem, rozbieral, czyscil, smarowal, co pomagalo, ale tylko na krotki czas. Ostatecznie problem rozwiazala wymiana zacisku.
Powodzenia i pozdrawiam |
_________________ MiTuBuczy |
|
|
|
 |
|