Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
[Cari 1.9DI-D] niebieskie cacko :-) -kupno Did'a
Autor Wiadomość
aurelius
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 20:35   [Cari 1.9DI-D] niebieskie cacko :-) -kupno Did'a

witam

jako nowy na forum chcialym sie zwrocic do starych wyjadaczy (choc wypowiedziec sie moze kazdy :P ) o mala pomoc w ocenie carismy did'a . jest ona pare ladnych kilkometrow odemnie, wiec chcialbym zmniejszyc ryzyko jechania na marne :?

2 tyg temu sprzedalem mazde 626 d-cx '95 (spore auto, niezawodne ale pewnego razu zapomnialem ze to nie terenowiec i wyniklo z tego pare klopotow..).
przeszukiwalem rozne marki i nie wiem czemu carisma mnie tak wciagnela :evil: duzo bardziej wole nowsza carisme niz 15 letnie audi (choc kilkuletnim bym nie pogardzil hehe).

ale do rzeczy. oto rzeczona bryka (opis prawie zerowy i tylko 3 fotki.. :cry: )

pozdrawiam cieplo i z gory dzieki za odp.

carisma 1.9 did

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2008, 20:47   

aurelius napisał/a:
chcialym sie zwrocic do starych wyjadaczy

No nim to nie jestem... Ale napisze:)
Ogólnie bardzo ładnie sie prezentuje ,ale nie moge powiększyć zdjęcia i po przyjrzeniu się coś mi nie pasuję klapa bagażnika jakby nie dopasowana. Ale nie jestem pewien może tak mi sie wydaję na tym małym zdjęciu. Co sądzicie ? :)

Chemik
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 22:14   

Witam,
Oglądałem dzisiaj tą Cari:
http://otomoto.pl/mitsubi...l-C4419144.html
... i mam pytanie odnośnie listw. w większości modeli są czarne-tutaj jak widać są w kolorze.
Wątpliwości budzi mocno pogięta przednia rejestracja.
I jeszcze sprawa-jak przedstawia się żywotność turbiny? Przebieg 190 tys. lekko mnie odpycha od tego modelu.
Czy delikatne wykwity korozji na wewnętrznej stronie pokrywy silnika są czymś normalnym przy takm roczniku?
pozdrawiam

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Wysłany: 16-02-2008, 22:20   

Mam identyczną :) - też listwy w kolorze i również w mojej mam też obramowanie kokpitu "drewniane" -czyli ta sama wersja.
Mnie raczej zaciekawiło to: Rok prod. 2002, rejestracja 02/2000 :o

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 22:33   

aurelius napisał/a:
o mala pomoc w ocenie carismy did'a . jest ona pare ladnych kilkometrow odemnie, wiec chcialbym zmniejszyc ryzyko jechania na marne

ostatnio obserwuje gumtree poniewaz w polowie marca bede w londnie i chcialbym czyms wrocic na czesc (najchetniej carisma) i powiem ci ze cena 2300F to jakis kosmos za ten samochod, w tej cenie naprawde mozna tam kupic cos zdecydowanie lepszego.
lub nawet popracowac tydzien dluzej i kupic cos takiego http://www.gumtree.com/london/96/20111796.html

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 16-02-2008, 22:49   

aurelius napisał/a:
witam

jako nowy na forum chcialym sie zwrocic do starych wyjadaczy (choc wypowiedziec sie moze kazdy ) o mala pomoc w ocenie carismy did'a . jest ona pare ladnych kilkometrow odemnie, wiec chcialbym zmniejszyc ryzyko jechania na marne

2 tyg temu sprzedalem mazde 626 d-cx '95 (spore auto, niezawodne ale pewnego razu zapomnialem ze to nie terenowiec i wyniklo z tego pare klopotow..).
przeszukiwalem rozne marki i nie wiem czemu carisma mnie tak wciagnela duzo bardziej wole nowsza carisme niz 15 letnie audi (choc kilkuletnim bym nie pogardzil hehe).

ale do rzeczy. oto rzeczona bryka (opis prawie zerowy i tylko 3 fotki.. )

pozdrawiam cieplo i z gory dzieki za odp.

carisma 1.9 did

ogolnie ladna,tylko kierownica nie po tej stronie ... ;)

co do tego srebrnego DiD'a , to mam dokladnie takiego samego , co do rocznikow, raczej 2002 to to nie jest, predzej sklanialbym sie, ze jest to wlasnie albo 2000 lub 2001 , ja kupujac swoja, kupowalem ja z "wiedza" ze to 2001 , niestety jak pozniej sie okazalo, data 1 rejestracji to 2001 , natomiast produkckji koniec 2000, modelowo rowniez jest to rocznik 2001 .

ja w tej chwili mam 160 tkm i jakos nie moge narzekac, procz tego, ze jak do tej pory jestem jedyna osoba na forum, ktorej w DiD'zie padl przeplywomierz ... :D

Chemik
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2008, 23:08   

Słuszne spostrzeżenie-produkcja 2001, pierwsza rejestracja luty 2002r.

aurelius
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2008, 00:06   

Cytat:
ostatnio obserwuje gumtree poniewaz w polowie marca bede w londnie i chcialbym czyms wrocic na czesc (najchetniej carisma) i powiem ci ze cena 2300F to jakis kosmos za ten samochod, w tej cenie naprawde mozna tam kupic cos zdecydowanie lepszego.
lub nawet popracowac tydzien dluzej i kupic cos takiego

tak ale:
- ten mercak jest w 15-tej grupie ubezpieczeniowej a mitsu w 8 , 9 czyli mitsu lepszy, koszty ubezp. sa spore (tak samo road tax)
- spalanie 39 mpg (miles per galon) a did 50 :-)
- nie lubie mercedesow (subiektywna opinia), poza tym nie potrzebuje duzego wozu,
- carismy did za tyle chodza (sprawdz moze autotradera, choc wiem ze gumtree na gumtree jest troche taniej).
- a tak w ogole to mitsu i tak jest lepsze hehe
pozdr

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2008, 00:41   

aurelius napisał/a:
ten mercak jest w 15-tej grupie ubezpieczeniowej a mitsu w 8 , 9 czyli mitsu lepszy, koszty ubezp. sa spore

jak masz jakies znizki z polski to moze nie byc problem

aurelius napisał/a:
spalanie 39 mpg (miles per galon) a did 50 :-)

1,9 versus 2,7

aurelius napisał/a:
nie lubie mercedesow (subiektywna opinia), poza tym nie potrzebuje duzego wozu,

duzo wiekszy nie jest, to nie E klassa

aurelius napisał/a:
carismy did za tyle chodza (sprawdz moze autotradera, choc wiem ze gumtree na gumtree jest troche taniej)

moze i tyle chodza ale patrz co wyzej napisalem

aurelius napisał/a:
a tak w ogole to mitsu i tak jest lepsze hehe

:sign5:

ja bym tyle nie zaplacil, juz wolalbym gdi za polowe ceny

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 17-02-2008, 01:38   

aurelius ta klapa naprawde wyglada dziwnie, looknijcie na linie swiatel....

Czy ten model tak ma....

Odnosnie sreberka ;] znaczek nie powinien byc srebrny ? (na masce)

aurelius
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2008, 02:32   

hey
arturro !
odpowiadajac kolejno:
- nie mam, nie mialem w polsce auta
- 1.9 v 2.7 oki, ale ja jezdzilem sporo a teraz mam zamiar jeszcze wiecej :mrgreen:
- a ja myslalem nad kupnem polo (z przymusu: tax, ubezp. benz.,) ale male auta sa tu dziwnie drogie,
- zawsze mozna 500 dolozyc i kupic lepszy ale ta metoda mozna sie troche zapedzic (tu ty i ja mam racje...)
- za polowe ceny, tak tylko biorac niewielka cene auta a duza ilosc km robionych przezemnie szybko mi sie to zwroci.

a tak na marginesie jakiegos wypasionego mercaka, czy 'bi em dablju' szybko by mi zniszczono na dzielnicy, hehe . mitsu bardziej sie wtapia.. a podoba mi sie i juz.

juiceman tak ten woz mi sie podobal ale z ta klapa chyba rzeczywiscie jest cos nie tak :|

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 17-02-2008, 13:02   

Juiceman napisał/a:
Odnosnie sreberka ;] znaczek nie powinien byc srebrny ? (na masce)

nie, bo to na 99% nie jest 2002, lecz 2001 lub tak jak napiaslem 2000, wiec znaczek czerwony, zresta wszystko sie zgadza modelowo, srebrna atrapa, biale klosze, czerwony znaczek, listwy w kolorze nadwozia, natomiast klamki i lusterka nie , w srodku tez sie wszystko zgadza tak jak powinno byc w tym modelu (mam dokladnie taki sam )

aurelius
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2008, 20:45   

hey
dzieki za odzew. ta niebieska carisme se odpuscilem.
troche mi dal do myslenia arturro piszac ze jest z lekka droga. poczekam na jakas za L 1500 albo kupie innego diesela (np. za 1000 mozna miec citroena xsare 2.0 hdi ). ale raczej ta pierwsza opcja bo troche uparlem sie na mitsu 8)

pozdro
aurelius

ps. jak cos znajde to wkrotce znow dam znac w tym poscie...

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2008, 22:21   

aurelius napisał/a:
troche mi dal do myslenia arturro piszac ze jest z lekka droga.

uwiez mi, codziennie obserwuje gumtree i ta cena jest zdecydowanie za wysoka w prownaniu do cen inych aut, ostatnio mi sprzatneli z przed nosa GDI 01 za 700F.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 24-02-2008, 01:06   

arturro napisał/a:
GDI 01 za 700F

Cari GDI z 01' za 4200zl (przeliczajac) :?: :shock:
Pozdroo

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi