Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C51A 1.3] podgrzewanie lusterek
Autor Wiadomość
DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2008, 00:20   [C51A 1.3] podgrzewanie lusterek

Witam, mam w swoim aucie podgrzewane lusterka, niestety podgrzewanie nie działa. Co w tym wypadku zrobić? Czy nie działające podgrzewanie może być efektem zmiany silnika? :?: :shock:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-02-2008, 13:23   

Sprawdź w drzwiach czy w ogóle do lusterka wchodzą jakieś kable.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 19-02-2008, 23:18   

DaniOOO napisał/a:
Witam, mam w swoim aucie podgrzewane lusterka, niestety podgrzewanie nie działa. Co w tym wypadku zrobić? Czy nie działające podgrzewanie może być efektem zmiany silnika?
no to w szoku jestem, bo nie sądzę żeby C5x miał podgrzewane lusterka - mój nie miał

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 20-02-2008, 15:31   

Cytat:
no to w szoku jestem, bo nie sądzę żeby C5x miał podgrzewane lusterka - mój nie miał

dokładnie :wink: nawet ja w moim Gti musiałem dokupic maty grzewcze do lusterek :wink:

DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2008, 15:55   

no kurcze nawet na lustrach mam narysowane ze sa podgrzewane! :shock:

[ Dodano: 20-02-2008, 15:56 ]
aha i w drzwiach jest jedna kostka bodajrze z dwoma bolcami, więc instalka od ogrzewania pewno jest... :P

[ Dodano: 20-02-2008, 15:59 ]
aha tak przy okazji jeszcze jedno pytanie, chcę zmienić silnik na 1.5, czy skrzynia którą teraz mam podejdzie?I jeszcze jedno a propos skrzyni- charczy mi coś w niej, a kiedy wcisnę sprzęgło przestaje, czy chodzi i łożysko oporowe? :idea: :?:

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-02-2008, 16:54   

DaniOOO napisał/a:
aha i w drzwiach jest jedna kostka bodajrze z dwoma bolcami, więc instalka od ogrzewania pewno jest...
bodajże w niektórych Lancerach były podgrzewane, a w Coltach to sprawdzę w wyposażeniu potem, zapodaj fotkę tej kostki

DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2008, 16:58   

dodam, że moje auto pochodzi z Holandii albo skandynawi bo miałem spryskiwacze reflektorów i takie tam...

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 20-02-2008, 17:00   

[quote]a propos skrzyni- charczy mi coś w niej, a kiedy wcisnę sprzęgło przestaje, czy chodzi i łożysko oporowe? Mozliwości sa dwie. Łożysko oporowe sprzęgła lub łożysko wałka sprzęgłowego. Raczej to pierwsze skoro po naciśnięciu sprzęgła jest cicho.

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-02-2008, 23:04   

DaniOOO napisał/a:
dodam, że moje auto pochodzi z Holandii albo skandynawi bo miałem spryskiwacze reflektorów i takie tam...
to by też wyjaśniało te podgrzewacze w lusterkach, najlepiej odkręć śrubę od dołu i zdejmij lustro z mocowaniem, jak są podgrzwane będą miały kable i jakieś podłączenie.

PS. w niemieckich prospektach, a mam ich 5 nie ma wzmianki o podgrzewaniu lusterek

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 20-02-2008, 23:42   

Hugo napisał/a:
Mozliwości sa dwie. Łożysko oporowe sprzęgła lub łożysko wałka sprzęgłowego. Raczej to pierwsze skoro po naciśnięciu sprzęgła jest cicho.

Chyba odwrotnie Hugo, jak się naciska sprzęgło to łożysko oporowe zaczyna pracę. A jemu po naciśnięciu cichnie. Wtedy zatrzymuje się skrzynia i obstawiam, że to jakieś łożysko skrzyni

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 21-02-2008, 00:02   

josie fakt pomyłka z mojej strony.

DaniOOO
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2008, 00:39   

CZyli panowie co mam w końcu wymienić, żeby nie huczało i nie charczało?Może po prostu olej zmienić? :?: :idea:

[ Dodano: 23-02-2008, 14:05 ]
to napisze mi ktoś w końcu co z tą skrzynia robić bo sam już zgłupiałem :?: :shock: Na początku marca chciałem oporowe wymienić, ale teraz mówicie, że to jednak nie to..... :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Odpowiedz do tematu