|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
"Ciąganie" przyczepki |
Autor |
Wiadomość |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 18-02-2008, 09:50 "Ciąganie" przyczepki
|
|
|
W końcu nadarzyła się okazja wypróbowania haka.
Cel: wyjazd do Konina po "mebel"
Przyczepkę wypożyczyłem na stacji LPG "WASBRUK" (25 PLN / 24 h, nie pobierają kaucji) - na Statoilu taka usługa kosztuje 35 PLN / 24 h + 150 PLN kaucji.
Przyczepka lekka 200 kg masy własnej z plandeką.
Pierwsze wrażenie po ruszeniu nie jest złe, ale wraz ze zwiększaniem prędkości czuć że "coś" z tyłu trzyma. Ostatecznie trasę 130 km pokonałem na IV biegu z prędkości 70 - 80 km/h. Najmniej przyjemny moment był przy dystrybutorze LPG, gdyż okazało się iż spalanie wzrosło o ~50% (normalnie spalanie w trasie mam na poziomoe 8,2 L/100km LPG, tak po podróży z przyczepką wyszło 12,5 L/100 km LPG).
Na koniec rada dla tych, którzy tak jak ja pierwszy raz będą wozić się z przyczepką; zamiast się męczyć przy cofaniu, czasem lepiej wypiąć przyczepkę z dyszla i przestawić ręcznie
Rolę muła pełnił Accent 1.5 90KM LPG (sekw.)
Cześć! |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
|
|