|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E33A] Jaki plyn chlodniczy |
Autor |
Wiadomość |
Karpiu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-02-2008, 14:57 [E33A] Jaki plyn chlodniczy
|
|
|
Witam,
znalazlem na forum ze do Miska to powinienem wlac PETRYGO, ale odrazu nasuwa mi sie pytanko jakie tzn co poleciacie jakis konkretny producent czy byle jaki. Miskowi nalezy sie to co dobre (nie koniecznie drogie ale dobre). Dlatego pytam: jesli PETRYGO/BORYGO to czy jakiegos konkretnego producenta, a jak koncentrat to ktorym warto sie zainteresowac?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 29-02-2008, 16:09
|
|
|
Zalej plynem DYNAGEL2000 , przedtem wlej 250ml Radiator super flush( płukacz do chłodnic) |
EA5W

|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-02-2008, 16:41
|
|
|
Albo Castrol Antifreeze, albo Texaco
choc ja sam tez zalewam Dynagel 2000 |
|
|
|
 |
Karpiu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-02-2008, 21:02
|
|
|
Dzieki wielkie za odpowiedz!
Odrazu sie zapytam czy warto wymienic caly plyn czy wystarczy go uzupelnic. Nie wiem jakdlugo ten plyn tam jest i jaki. Jesli warto go wymienic to gdzie znajda jakis zaworek do spuszczania plynu? I czy macie jakies konkretne wskazowki co do takiego zabiegu?
Pozdro |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 01-03-2008, 18:01
|
|
|
Karpiu napisał/a: | Nie wiem jakdlugo ten plyn tam jest i jaki. |
Zaleca się wymiena płynu , ale przed tym wypłucz chłodnicę środkiem j/w. Karpiu napisał/a: | gdzie znajda jakis zaworek do spuszczania plynu |
na dole chlodnicy powinien znajdować się kranik , lub ściągnięcie dolnego grubego weża z chłodnicy. Nie zapomnij po zlaniu starego płynu i zalaniu nowym odpowietrzyć.
To wszystko robisz na ostygniętym silniku. |
EA5W

|
|
|
|
 |
|
|