Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy zadowoleni jesteście z wygody siedzenia kierowcy
Autor Wiadomość
alarmik
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2008, 20:18   Czy zadowoleni jesteście z wygody siedzenia kierowcy

Mam wrazenie że po przejechaniu 7000 km L 200 coraz bardziej odczuwam bóle w kregosłupie (wczesniej jezdziłem Octawią po 200km dziennie i zero problemów) i niewiem czy to wina siedziska czy inna przyczyna bo nie koniecznie jestem zadowolony z wygody jazdy w tym fotelu. ogladał je mój znajomy lekarz od kregosłupa i bardzo negatywnie wypowiedział sie o wyprofilowaniu tego fotela a nawet zalecił mi 4 cm wybrzusznie ortopedyczne zastosować bo moge mięc problemy z kregosłupem na przyszłość przy tej pozycji w czasie jazdy ( fotele skórzane z elektrycznym ustawieniem )
Czy Wy macie jakieś zdanie na ten temat bo może mój problem jest gdzie indziej ??????????/

mugino
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2008, 21:10   

fotel jest do dupy,zadnego profilowania,przy zakretach sie z niego spada...a w dodatku przyspawany[czy przykrecony] za blisko kierownicy,brakuje miejsca na nogi ew gruby brzuch :wink:

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-02-2008, 21:55   

fotel nie nalezy do najlepszych osiagniec, szczegolnie daje sie we znaki dla osob 180 cm i wiecej...wtedy brakuje regulacji kierownicy, siedzisko jest za krotkie, kregoslup przy dluzszych trasach boli i dretwieje prawa noga...osobiscie na codzien mi za bardzo nie przeszkadza ale jak zrobilem trase 2500 km w dwa dni to przez kolejne dwa nie chcialo mi sie wsiadac do samochodu...

spyrant
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2008, 22:02   

W wersji Instyle jest elektryczna regulacja fotela, a co za tym idzie (czego nie ma w intense) siedzisko reguluje się w 3 kierunkach (przód-tył / góra-dół / stromo-płasko). Dzięki sterowaniu elektrycznemu można zmieniać pozycję za kierownicą w czasie jazdy - mi to bardzo pomaga i dłuższą traskę jestem w stanie przetrwać (dłuższą to znaczy 8h z przerwami max co 3h).

Jeżeli masz intense to przymierz się do instyle (np. w salonie) jak ci się siedzi, jak reguluje fotel itd, bo może udałoby ci się kupić tylko fotel kierowcy z pełną regulacją (szczerze powiem, że nie wiem czy będzie pasował bez żadnej przeróbki).

Pozdr.
Tomasz

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2008, 22:06   

Fakt że rewelacji z fotelem nie ma, ale ja po zrobieniu 300 tysi carisma jestem przyzwyczajony do tego

Dzisiaj naprzykład sieknąłem 600 km i plecy są w porządku

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-02-2008, 22:33   

ten fotel to i tak rewelacja w porownaniu z fotelem w berlingo... trzaska L-ką po 800-1000 kilometrów od strzału i nie odczuwam zadnych dolegliwości kręgosłupa... lubie twarde siedziska, kótre sie pod plecami nie zapadają... może decydujący jest tu wzrost- ja mam 174 cm i może tak jest ten samochód dopasowany??...

pozdro

mugino
[Usunięty]

Wysłany: 29-02-2008, 01:03   

HugoOrmo napisał/a:
fotel nie nalezy do najlepszych osiagniec, szczegolnie daje sie we znaki dla osob 180 cm i wiecej...wtedy brakuje regulacji kierownicy, siedzisko jest za krotkie, kregoslup przy dluzszych trasach boli i dretwieje prawa noga...

dokladnie

Thor
[Usunięty]

Wysłany: 29-02-2008, 11:03   

Ja polecam gałkę do kierownicy. swoja mam zainstalowaną po lewej stronie poniżej poprzeczki kierownicy (na godzinie 8 ). Może nie jest to zgodne z zasadą obu rąk na kierownicy, ale jako ze to ciężarówka to troche jestem usprawiedliwiony.

Taka gałka powoduje, ze można trochę odchylić fotel od pionu i wygodnie oprzeć plecy.
To taki pozytywny efekt uboczny, bo gałkę zainstalowałem, aby lżej mi się manewrowało, wszak 4,3 obroty kierownica z lewa na prawą to swego rodzaju rekord.

pozdr
Ostatnio zmieniony przez Thor 04-03-2008, 08:45, w całości zmieniany 1 raz  

wybuh
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 14:17   

Ja nie byłem zadowolony dlatego wymieniełem na recaro oczywiście goście u których montowałem przerobili adapter do fotela i teraz rewelka oczywiście rzecz dziala się w niemczech,

a problem polegał na tym że fotel nie trzymał ni nóg i mi latały gdzie badź (albo mam nogi za długie albo ręce za krótkie), generalnie skośni zrobili fotel pod siebie dlatego tak jest :)

regulacja przodu siedziska była by potrzebna w seryjnym fotelu i było by rewelka

z niemieckiego ASO dowiedziałem sie że goście którym to niepasowało, na przód fotela dawali dystanse miedzy podloga a stopkami fotela i to pomogło

mugino
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 14:36   

a moglbys linknac jakas fotki? ja to wyglada?

wybuh
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 16:10   

postaram sie na dniach zrobić

MariuszG
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2008, 12:23   

Ja mam 172 cm. L-ka w wersji Instyle. Też mam problemy z kręgosłupem. Z moich obserwacji wynika, że trzeba uważać na kąt pochylenia siedziska - nie powinno być nachylone do przodu.

subek
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2008, 14:08   

Mi jest generalnie wygodnie ale po 6 godzinach jazdy niezle mnie zaczela dupa bolec. Mam okolo 178cm wzrostu.

Nie wie ktos czy Recaro z Evo by nie podeszly zamiast seryjnych foteli bez wiekszej rzezby?

Odpowiedz do tematu