|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jeden cylinder nie pracuje!! |
Autor |
Wiadomość |
tur [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2008, 20:09 jeden cylinder nie pracuje!!
|
|
|
tak jak pisalem w innym temacie kupiłem lancera 1,5 GLXi 12v lancerek nie miał iskry poszla cewka,po wymianie calego aparatu lancerek jeździ i nawet ma niezłego kopa,ale na wolnych obrotach nie za bardzo równo pracuje a i przy lekkim przyspieszaniu czuć lekkie szarpnięcia silnika,normalnie jak się zdejmie kabel z czwartego cylindra nie ma żadnej różnicy w pracy silnika,świece nowe,kable też,a świeca po wykręceniu jest mokra ,iskra na zewnątrz jest,tak mi się wydaje że cylinder nie pracuje na niższych obrotach.co może być tego przyczyną
[ Dodano: 05-03-2008, 12:38 ]
no nikt mi nie odpowiedział ale nie szkodzi temat sam rozwiązałem,po prostu na tym cylindrze był podparty jeden zawór ssący!po ustawieniu na nim luzu misiek chodzi pięknie niczym cichy odkurzacz hehe,obroty igła żadnych szarpnięć itp,pozdrawiam pamiętajcie! o zaworach w swoich miśkach!! |
|
|
|
 |
|
|