Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pytania lancer 2003 automat
Autor Wiadomość
daeczek82
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 19:34   pytania lancer 2003 automat

czy ktos posiada informacje na temat skrzyni do lancera czy prawda jest jak zapewniał mnie poprzedni włascicierl ze jest bez obsługowa nie wymienia sie oleju poprostu nic sie z nia nie robi czy ktos moze mi odpowiedziec na takie pytanie dziekuje
Ostatnio zmieniony przez akbi 06-03-2008, 13:04, w całości zmieniany 1 raz  

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 20:00   

Z tego co wiem to w automacie wymiwna oleju co 90tys. km. w manualu co 105.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2008, 21:37   

Bastek77 napisał/a:
Z tego co wiem to w automacie wymiwna oleju co 90tys. km

Tak jest.

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 21:47   

tez mam lancera z automatyczna skrzynią ale troszkę starszego bo '94 - olej był wymieniany po raz pierwszy po 20 tyś a potem po kolejnych 90 (ponoć to tak ma być) - teraz mam 132 tyś więc do wymianki jeszcze trochę :-)

Ja to bym bardziej się skupił na pasku rozrządu - bo olej w skrzyni to pikuś a jak ci pasek strzeli to.......

podziel się wrażeniami z jazdy automatem - jeździłeś już kiedyś??
ja się przesiadłem z manuala po 15 latach jazdy - to jest poprostu to na co "czekałem"

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 05-03-2008, 21:59   

Tu bym sie nie zgodził - naprawa silnika po strzale paska jest znacznie tańsza niż naprawa automatu :badgrin: :badgrin: :badgrin:

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2008, 22:21   

chodziło mi o koszt wymiany oleju w porównaniu z kosztem naprawy silnika po strzeleniu paska. Czyli tak:
1. wymień olej
2. zapytaj jak się czuje pasek i oby ci powiedzieli prawdę a nie bujdy że automat to bezobsługowe "coś" :-)

daeczek82
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2008, 07:24   

witam serdecznie i nic sie nie dowiedziałem na temat skrzyni czy jests czy nie bezobsługowa poprzedni włąsciciel tak powiedział zreszta ja tez sprawdzałem i nie ma zadnego spustu ani filtra podobno jest to zamkniety prefarykat i skrzynie wymienia sie co 500 tyiecy kilometrów olej rozrzad mam wymieniony czytałem na forum ze wymiana 4 tysiace nie wiem skad te ceny ja zapałciłem bez pompy bo nie ma takiej potrzeby wymianiac koło 450 zł a jesli chodzi o jazde autoamtem to jest super napewno lepiej niz manual nie ma porównania

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 06-03-2008, 20:30   

Jaki masz silnik? Jeśli 2000ccm to ciekaw jestem na jakich częściach wymiana kosztowała 450zl?

daeczek82
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 06:59   

nie wiem na jakich ale robił to poprzedni wałsciciel ktory jst moim bratem ciotecznym wiec napewno tak jest moge sie dowiedziec i napisac jak braciak wroci z zagranicy tylko powiem ze nie moge zrozumiec postów ze klocki 1 tys. ze rozrzad 4 tys chyba di evo i w najdroższym serwisie

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Wysłany: 07-03-2008, 21:08   

http://www.mitcar.pl/ wejdz w serwis>przeglady i wybieraj co tam masz za miska i bedziesz wiedzial ile co kosztuje

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 08-03-2008, 00:26   

Ja mam 2004 2.0 AT - mam jakieś ok 45000 - ale wiem że olej w skrzyni AT trzeba wymienia - a jak ktoś mówi inaczej to albo nie bardzo wie o czym mówi albo zachwala w sposób nieuczciwy. Przed upływem 100 000km trzeba wymienić - a jak się tylko w mieście jeździ albo w jakichś warunkach odbiegających od normy (znaczy trochę szybciej) to i przy 80 000 można wymieniać - ale tylko u kogoś kto się na tym zna - skrzynia AT to nie manual i ktoś kto nie miał z czymś takim do czynienia nie powinien się do niej dobierać - no i jak wymieniać to wymieniać olej w pełni - znaczy cały - a jak mechanik będzie się dziwił że mówimy o pełnej wymianie to lepiej zabrać samochód od takiego fachowca od AT (bo można wymieniać cały albo mniej niż cały). Jednym słowem AT to wygoda i dużo większa wytrzymałość od Manual ale za to trzeba o nią dbać!!!!

Czas może na Space Stara dla żony?

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 08-03-2008, 00:27   

daeczek82 napisał/a:
nie ma zadnego spustu ani filtra podobno jest to zamkniety prefarykat i skrzynie wymienia sie co 500 tyiecy kilometrów

Jakich ciekawych rzeczy człowiek się może dowiedzieć :shock:
Olej w tej skrzyni się wymienia. Filtra zewnętrznego nie ma (były w skrzyniach F4A4 mniej więcej do połowy 98 roku). Jest filtr wewnętrzny ale dopiero należy go wymienić jak nastąpi awaria skrzyni. Poza tym jest specjalna procedura wymiany oleju w automacie.

daeczek82
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2008, 11:20   

witam czy ktos w białymstoku moze mi powiedziec gdzie taki olej mozna wymienic i nic zadek psełdo mechanik mi tego nie skrzani???
podpowiedcie gdzie i jaki najlepiej nalac do skrzyni i o co chodzi z pełna wymiana ????

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Wysłany: 08-03-2008, 20:58   

Co do pelnej wymiany to chodz o to ze spuszczaja caly olej i wlewaja nowy zamiast zlewania tylko ze bozajrze zbiornika wyrownawczego i dolewania swierzego oleju do starego. Jak zle mowie z tym zbiornikiem wyrownawczym to mnie poprawcie ale mniej wiecej o to chodzi.

A gdzie to mozesz zrobic w bialym stoku chmmm........ http://www.mitsubishi-grafix.pl/
mozesz wpasc do naszego patrona :lol:

Jak spojrzysz na sama gore strony znajdziesz cos takiego Oficjalny Klub Mitsubishi pod patronatem P.U.H. Grafix - Dealer Mitsubishi Białystok oraz MMC Car Poland

daeczek82
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 15:56   

wyrownawczego na olej ?? nie wydaje mi sie czy jest cos takiego a teraz sowiece was wszystkich jest cos takiego czym jest sktrzynia bez ogsługi sprawdzałem po bnumerze win i taka własnie posiadam ;-)

Odpowiedz do tematu