Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CK1A 1.3] Kraksa
Autor Wiadomość
Andrzej C.
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2008, 20:49   [CK1A 1.3] Kraksa

Witam.
Wczoraj wieczorem gdy wracałem z pracy do domu spotkała mnie bardzo nie miła przygoda.
W mojego Lancera uderzył z dużą prędkością Mercedes E 300. Jadąc lewym pasem na trasie DK 1 zacząłem hamować przed czerwonym światłem, a jadący za mną daleko, facet w Mercedesie chyba w ogóle nic nie widział bo jak później twierdził że zobaczył mnie w ostatniej chwili i nie wie jak to się stało, zaczął ostro hamować, a potem odbił w prawo, ale go zarzuciło i uderzył w mój prawy bok. Siła uderzenia była taka że wylądowałem na na barierce oddzielającej pasy ruchu.
Mnie ani jemu nic się nie stało, ale auto wygląda bardzo źle i mam takie pytania do Was:
Czy watro to naprawiać i czy jest możliwość dokupienia części blacharskich do tego modelu?
Dodam że był u mnie znajomy blacharz i stwierdził że można by to zrobić tylko że jest kłopot z częściami. Pozdrawiam

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-03-2008, 20:59   

Musisz poszukac na allegro tych czesci. Jesli beda to chyba nie bedzie problemu z robocizna...
Prog jest uszkodzony czy tylko drzwi :?:
pozdroo

Andrzej C.
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2008, 21:06   

Próg też jest do wymiany, ale gorszy jest słupek między drzwiami. Na Allegro już patrzyłem, ale nie wiele jest części do tego modelu. Nawet maska jest do wymiany, nie wiem jeszcze czy błotniki do mojego auta są takie same jak do tego modelu przed liftingiem.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2008, 22:46   

Andrzej współczuję :!: :!: :!: :!: Dobrze że Ci sie nic nie stało :!:
Co do części to jak chcesz to zadzwoń u mnie do sklepu - może mają jakieś części blacharskie - jakby mieli to zawsze mogę zakupić i Ci wysłać. Oto numer - 058 664 00 42.

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Wysłany: 06-03-2008, 22:59   

Tak szczęście że Ty jesteś cały. Jesli chodzi o remont to jeśli dostął slupek środkowy i z przodu to już nie jest tak kolorowo. Koszty sie powiększają. Trzeba go prostować, szpachlować i malować i juz nie bedzie taki wytrzymały. Choć jest to do zrobienia. Jesli mialbys do wymiany tylko drzwi prawe przod i tyl do tego blotnik lewy i maske, to kupujesz gotowy urzywane części wstawiasz (moze malujesz) i gotowe.
Poszukaj czesci na allegro ( szukaj tez wśród samochodow calych sprzedawanych na czesci) Podlicz koszty zakupu, robocizny i bedziesz wiedzial czy robic czy nie.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 06-03-2008, 23:03   

Jezeli nie Twoja wina to szukaj drugiego. A ten moze pomoze innym Miskom...

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 06-03-2008, 23:06   

Andrzej jak już pisali wyżej dobrze, że jesteś cały.
Samochód faktycznie słabo wygląda a z tego co wiem to o części nie łatwo.
Pozdrawiam

Djinn
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2008, 23:59   

Wg mnie jeśli masz równy dach (tzn słupek nie wypchał go do góry) to można się za niego brać. Części dostaniesz, może będzie trudno ale zawsze coś gdzieś jest do kupienia.
Przód ----> drobiazg
Prawy bok ----> problem ze słupkiem ...... jeśli jest "pogięty" to moze do wymiany ? To jest na tyle skomplikowany element, ze raczej nikt nie podjąłby sie jego klepania (zawiasy itp).
Jesli jestes w stanie otowrzyć drzwi to zrób więcej fotek, a potem najlepiej z tym aparatem pochodz po warsztatach i popytaj sie blacharzy ......
Powodzenia !!
Dobrze ze Ty jestes cały

Andrzej C.
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 08:57   

Dzięki Wam za słowa pocieszenia, ale na razie muszę poczekać na wizytę rzeczoznawcy. Jak będę więcej wiedział to się odezwę. Drzwi nie da się otworzyć, ale i tak nie wolno mi ich ruszać dopóki rzeczoznawca tego nie obejrzy. Pozdrawiam

chodzyn84
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2008, 23:46   

nie martw się mój był prawie po identycznym dzwonie, blacharze robią cuda

Odpowiedz do tematu