|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kamieniem w szybę |
Autor |
Wiadomość |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 19:43 Kamieniem w szybę
|
|
|
...oberwałem, ale przednia szyba pękła dopiero następnego dnia. Niby tylko zewnętrzna warstwa, ale pęknięcie ma już 20cm od górnego prawego rogu. Zaczyna się od miejsca uderzenia i nie doszło do krawędzi dachu.
Pech.
Rozumiem, że wymiana jest konieczna bo naoprawic sie już nie da.
Pytanie tylko:
- Gdzie (mieszkam w Warszawie - Ursynów) - Czy w Mitcarze, czy Jaan, czy może w AutoGT?
- Czy warto brać oryginał (pewno kuuupa forsy)?
Mam obawy nie tyle o to czy dobrze zamontują szybę, ale czy nie zmasakrują mi uszczelek i listew.
Macie może jakieś doświadczenia / rady? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 08-03-2008, 20:08
|
|
|
Mam dobre doświadczenia z warstatem na Chłodnej.....
Co do jakości, to podróbka na pewno będzie gorsza niż oryginał, ale patrząc na jakość oryginałów z początku lat 90 a z końca lat 90 - przepaści nie będzie |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
kvaq [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 20:16
|
|
|
Uwaga
- z doswiadczenia wiem , że sposób w jaki wprawią ci szybę i miejsce w jakim to zrobisz są bardzo istotne. Wprawiałem szybę wpradzie za pierwszym razem nie w Mitsu, ale zle wklejona wywaliła po jakichś 5 tys tzn. zle "wmontowana" będzie zbytnio pracowac z nadwoziem i po kilku kaflach okaże się, ze pojawi się pęknięcie w najmniej oczekiwanym momencie np. dziurka na drodze i pech. Nie "oszczędzaj" zbytnio bo mozesz zaplacic dwa razy. Pilnuj ich podzczas wymianki często pojawiają sie ogniska korozyjne pod usczelka, jesli robota nie wykonana jest z chirurgiczna pecyzja:)
POZDRO dla MITSUMANIAKÓW |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 22:41
|
|
|
Bartek - miałeś na myśli Jaan na Chłodnej?
Kvaq - niestety wiem, jak pięknie wychodzą fuszerki po latach... Liczyłem na to, że może ktoś zna warsztat, gdzie nie trzeba pilnować...
BTW: Pęknięcie samo rośnie (samochód stoi!) już ma 30 cm i doszło do dachu no i leci po przekątnej. |
|
|
|
 |
grzechotnik [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 22:47
|
|
|
Troche dalej niż ursynów bo na tarchominie ale polecam, konwaliowa 7. 3 samochody juz tam oddalem i jestem zadowolony. Do c64 lancera czolowa 390 z wymiana, pilkington. |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 08-03-2008, 22:54
|
|
|
Coś się tak uparł na tego Jaśka??
Nie, to warszat, w którym ja wstawiałem 2 szyby, a nie policzę ile szyb wstawiali moi znajomi i nikt nie zgłaszał uwag, do tego stopnia, że jak szwagier sprzedawał do salonu Mondeo z szybą wstawioną tam, to nie zauważyli, że czołówka ma inny rocznik niż reszta szyb
Adres: Chłodna 36; 00-872 Warszawa
Telefon: (022) 624-03-88 |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 19:55
|
|
|
Zanim zacznę telefonować w poniedziałek jeszcze pytanie: Czy wierzyć w to: "...odzyskujemy naklejki rejestracyjne...", bo coś mi się zdaje, że to się trudno odkleja |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 09-03-2008, 20:08
|
|
|
Bez problemów...... mam taką "odzyskaną" na Chłodnej.... z odległości 30 cm, nie wiedząc że jest odzyskana, nie poznasz...... |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 22:25
|
|
|
Wymieniłem w ciągu 4 godzin na Chłodnej za 450 zl (szyba +wymiana), zamiast 1700 zl w ASO (szyba + uszczelka + wymiana).
Nalepka odzyskana ale trochę sfatygowana i chyba wymienię na nową bo mi estetykę psuje.
Zobaczymy jak będzie, ale pierwsze wrażenie co do jakości usługi jest ok.
Co do samej szyby NordGlass: optyka w polu widzenia bez zarzutów (na pewno nie gorzej niż oryginal, a przy samych krawędziach słupków nawet lepiej). Jakbym już miał się czepiać, to zagięcie krzywizny szyby przy dolnej krawędzi szyby zaczyna się trochę za wysoko na linią nadruku i jest efekt soczewki zwłaszcza po lewej, bo po prawej są wycieraczki i tego nie widać. W sumie to nie przeszkadza, ale wolałoby się tego nie mieć. |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
|
Wysłany: 11-03-2008, 07:33
|
|
|
Witam, co do szyby ja wymieniałem u Jana (Gdynia) i jestem z nich zadowolony, szyba i uszczelki OK bez śladu wymiany. A co do naklejki to smaruj po nową to tylko 15 pln, a odzyskana wygląda okropnie. |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 20:46
|
|
|
Jaan? A jaką Ci wstawili szybę? Nordglass czy inną? Jeśli Nordglass to też masz ten efekt butelki na dolnej krawędzi? |
|
|
|
 |
gal18 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 21:27
|
|
|
Miałem już trzy szyby Nordglasu. Szybko pojawiają się odpryski od kamyków. Może są jakieś inne lepsze zamienniki. A Jaan chyba jest podobnej jakości co Nordglas.
Nalepki za to przeklejone, że nie widać było różnicy czy nowa czy stara. Najpierw zostały dobrze podgrzane opalarką. |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 22:05
|
|
|
Podobno z zamienników najlepszy jest Pilkington, Scania, Volvo itp.
Ja narazie nie wymieniam chociaż klika odprysków już jest, jednak nic nie pęka także ori to ori. |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 22:17
|
|
|
Jaan korzysta z fabryk NordGlass. |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
|
Wysłany: 11-03-2008, 23:25
|
|
|
Tak wstawił mi Nord...... u mnie takiego efektu o którym piszesz nie ma, szyba jest OK mogę udostępnić foty, pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|