Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kamieniem w szybę
Autor Wiadomość
zulu
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2008, 19:43   Kamieniem w szybę

...oberwałem, ale przednia szyba pękła dopiero następnego dnia. Niby tylko zewnętrzna warstwa, ale pęknięcie ma już 20cm od górnego prawego rogu. Zaczyna się od miejsca uderzenia i nie doszło do krawędzi dachu.
Pech.
Rozumiem, że wymiana jest konieczna bo naoprawic sie już nie da.
Pytanie tylko:
- Gdzie (mieszkam w Warszawie - Ursynów) - Czy w Mitcarze, czy Jaan, czy może w AutoGT?
- Czy warto brać oryginał (pewno kuuupa forsy)?

Mam obawy nie tyle o to czy dobrze zamontują szybę, ale czy nie zmasakrują mi uszczelek i listew.
Macie może jakieś doświadczenia / rady?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-03-2008, 20:08   

Mam dobre doświadczenia z warstatem na Chłodnej.....

Co do jakości, to podróbka na pewno będzie gorsza niż oryginał, ale patrząc na jakość oryginałów z początku lat 90 a z końca lat 90 - przepaści nie będzie ;)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

kvaq
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2008, 20:16   

Uwaga
- z doswiadczenia wiem , że sposób w jaki wprawią ci szybę i miejsce w jakim to zrobisz są bardzo istotne. Wprawiałem szybę wpradzie za pierwszym razem nie w Mitsu, ale zle wklejona wywaliła po jakichś 5 tys tzn. zle "wmontowana" będzie zbytnio pracowac z nadwoziem i po kilku kaflach okaże się, ze pojawi się pęknięcie w najmniej oczekiwanym momencie np. dziurka na drodze i pech. Nie "oszczędzaj" zbytnio bo mozesz zaplacic dwa razy. Pilnuj ich podzczas wymianki często pojawiają sie ogniska korozyjne pod usczelka, jesli robota nie wykonana jest z chirurgiczna pecyzja:)
POZDRO dla MITSUMANIAKÓW

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2008, 22:41   

Bartek - miałeś na myśli Jaan na Chłodnej?

Kvaq - niestety wiem, jak pięknie wychodzą fuszerki po latach... Liczyłem na to, że może ktoś zna warsztat, gdzie nie trzeba pilnować...

BTW: Pęknięcie samo rośnie (samochód stoi!) już ma 30 cm i doszło do dachu no i leci po przekątnej.

grzechotnik
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2008, 22:47   

Troche dalej niż ursynów bo na tarchominie ale polecam, konwaliowa 7. 3 samochody juz tam oddalem i jestem zadowolony. Do c64 lancera czolowa 390 z wymiana, pilkington. :)

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 08-03-2008, 22:54   

Coś się tak uparł na tego Jaśka??

Nie, to warszat, w którym ja wstawiałem 2 szyby, a nie policzę ile szyb wstawiali moi znajomi i nikt nie zgłaszał uwag, do tego stopnia, że jak szwagier sprzedawał do salonu Mondeo z szybą wstawioną tam, to nie zauważyli, że czołówka ma inny rocznik niż reszta szyb ;)

Adres: Chłodna 36; 00-872 Warszawa
Telefon: (022) 624-03-88

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2008, 19:55   

Zanim zacznę telefonować w poniedziałek jeszcze pytanie: Czy wierzyć w to: "...odzyskujemy naklejki rejestracyjne...", bo coś mi się zdaje, że to się trudno odkleja

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 09-03-2008, 20:08   

Bez problemów...... mam taką "odzyskaną" na Chłodnej.... z odległości 30 cm, nie wiedząc że jest odzyskana, nie poznasz......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2008, 22:25   

Wymieniłem w ciągu 4 godzin na Chłodnej za 450 zl (szyba +wymiana), zamiast 1700 zl w ASO (szyba + uszczelka + wymiana).

Nalepka odzyskana ale trochę sfatygowana i chyba wymienię na nową bo mi estetykę psuje.
Zobaczymy jak będzie, ale pierwsze wrażenie co do jakości usługi jest ok.

Co do samej szyby NordGlass: optyka w polu widzenia bez zarzutów (na pewno nie gorzej niż oryginal, a przy samych krawędziach słupków nawet lepiej). Jakbym już miał się czepiać, to zagięcie krzywizny szyby przy dolnej krawędzi szyby zaczyna się trochę za wysoko na linią nadruku i jest efekt soczewki zwłaszcza po lewej, bo po prawej są wycieraczki i tego nie widać. W sumie to nie przeszkadza, ale wolałoby się tego nie mieć.

marti33 
Forumowicz

Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
  Wysłany: 11-03-2008, 07:33   

Witam, co do szyby ja wymieniałem u Jana (Gdynia) i jestem z nich zadowolony, szyba i uszczelki OK bez śladu wymiany. A co do naklejki to smaruj po nową to tylko 15 pln, a odzyskana wygląda okropnie.

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 20:46   

Jaan? A jaką Ci wstawili szybę? Nordglass czy inną? Jeśli Nordglass to też masz ten efekt butelki na dolnej krawędzi?

gal18
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 21:27   

Miałem już trzy szyby Nordglasu. Szybko pojawiają się odpryski od kamyków. Może są jakieś inne lepsze zamienniki. A Jaan chyba jest podobnej jakości co Nordglas.
Nalepki za to przeklejone, że nie widać było różnicy czy nowa czy stara. Najpierw zostały dobrze podgrzane opalarką.

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 22:05   

Podobno z zamienników najlepszy jest Pilkington, Scania, Volvo itp.
Ja narazie nie wymieniam chociaż klika odprysków już jest, jednak nic nie pęka także ori to ori.

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2008, 22:17   

Jaan korzysta z fabryk NordGlass.

marti33 
Forumowicz

Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
  Wysłany: 11-03-2008, 23:25   

Tak wstawił mi Nord...... u mnie takiego efektu o którym piszesz nie ma, szyba jest OK mogę udostępnić foty, pozdrawiam ;)

Odpowiedz do tematu