|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sprzegło ?????????????? |
Autor |
Wiadomość |
Yaasiek [Usunięty]
|
Wysłany: 10-02-2008, 19:09 Sprzegło ??????????????
|
|
|
Gdy jest zimny samochod to sprzeglo dobrze chodzi gdy jest cieply ( po przejechaniu ok 50km) zaczyna sie slizgac i w inny miejscu brac (tak jakby sprzeglo bylo zapowietrzone). Po wystygnieciu wszystko jest normalnie.
Jaka moze byc tego przyczyna?
I co nikt nie wie co to moze byc?
Ostatnio wymienilem plyn w sprzegle i pomoglo na pare dni. |
|
|
|
 |
WESIN [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2008, 20:34 Sprzęgło????
|
|
|
Witam.Prawdopodobnie [jeżeli w Galancie taka występuje]brakuje osłony termicznej siłownika sprzęgła.To ona powinna izolować ciepło przenikające do płynu ,z układu wydechowego.WESIN |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11152 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 12-03-2008, 22:03
|
|
|
Wydaje mi się że winna może być pompa.Nie robiłeś nic przy niej ostatnio? |
|
|
|
 |
WESIN [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2008, 12:28
|
|
|
Pisałem wczoraj ,ale musiałem źle wysłać i nie ma.Od siłownika zaczynałem bo był mokry.Po wymianie uszczelek wyciek zniknął,ale problem pozostał.Później wymieniłem tarczę sprzęgła[z dobrej na nową!],a następnie sprzęgło wiskotyczne[w moim aucie jest AWD].Jak widzisz więcej zrobić nie można,a sprzęgło[szczególnie w korkach]ślizgało i trzeba było odpowietrzać!Kiedyś na warsztacie wlazłem pod Pajero i zauważyłem,że tam silownik jest odizolowany od wydechu .Dorobiłem podobną blaszkę i problem zniknął.Powodzenia w poszukiwaniach! |
|
|
|
 |
Yaasiek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2008, 20:14
|
|
|
pompy nic nie dotykalem musze ja sprawdzic jakos |
|
|
|
 |
WESIN [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2008, 12:00
|
|
|
Możesz zmienić uszczelki w siłowniku.To nie powinno być drogie.Sprawdź sobie cały układ,czy jest suchy.Nic nie piszesz o tej osłonie termicznej.Dowiadywałeś się czy u Galanta coś takiego jest. |
|
|
|
 |
Yaasiek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2008, 14:35
|
|
|
Po swietach jestem umowiony z mechanikiem i sprawdzimy ta oslane czy jest czy nie.
[ Dodano: 10-04-2008, 16:59 ]
Trzeba bylo wyregulowac pedal nie mial luzow jakis i bylo za twardo, mechanik wyregolowal i jak narazie jest dobrze. |
|
|
|
 |
|
|