|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Adaho_krak 26-06-2008, 17:37 |
Gniazdo diagnostyczne w MSR.Gdzie szukać? |
Autor |
Wiadomość |
wakosc [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2006, 18:33 Gniazdo diagnostyczne w MSR.Gdzie szukać?
|
|
|
Chciałem sprawdzić kody błędów w Runnerze i nie wiem gdzie szukać gniazda. Rozebrałem sporo przy lewym słupku i nic mi się nie kojarzy z gniazdm diagnostycznym. Może ktoś mi podpowie? Może jakieś zdjęcie lub rysunek? |
|
|
|
 |
fiszhop [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2006, 19:57
|
|
|
umiejscowione jest na skrzynce z bezpiecznikami na dole po lewej stronie
zabezpieczone gumową nakładką
jest tam gdzie szukałeś |
Ostatnio zmieniony przez fiszhop 02-04-2006, 20:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wakosc [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2006, 15:53
|
|
|
Znalazłem to gniazdo. Było odczepione i wisiało na trzech przewodach luzem . Które przewody mam połączyć do diagnozy? Są trzy. |
|
|
|
 |
fiszhop [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2006, 16:11
|
|
|
Wszystko znajdziesz na stronie Krzyżaka |
|
|
|
 |
ronetto
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Paź 2006 Posty: 54 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 08-09-2007, 22:40
|
|
|
temat jakby nadal aktualny. po czytaniu wszystkiego co mozliwe i probie zlokalizowania gniazda diagnostycznego u siebie w koncu je znalazlem , wygladalo nieco inaczej niz u krzyzaka(pozdro) ja mam styk ala "obd" i teraz mam dopiero problem gdyz niektore obd to faktycznie tylko do serwisu walic i placic a niektore to tylko ta wygladaja jak obd ale styki zupelnie nic z tym laczem wspolnego nie maja i te podobno mozna zwierac 1-4 i zczytywac bolączki z deski rozdzielczej ... jak je rozroznic ? czy jest to tylko mozliwe w serwisie ? i czy jak juz bym sie zdecydowal na tę zwarke na pinach 1-4 nie po pale komputera jak sie okaze ze to bylo prawdziwe OBD?
[ Dodano: 08-09-2007, 22:41 ]
moj runner jest 1996 1,8 GLXi
[ Dodano: 10-09-2007, 01:00 ]
wiec jednak udalo mi sie pomierzyc , zwarlem 1-4 z gniazda i wykazalo ze niemam bledow . jedynie abs wymrugal dwa bledy ale one chyba nie zostaly skasowane po przedniej naprawie i tylko siedza w pmieci choc normalnie kontrolka nie swieci a system dziala poprawnie ... |
_________________ moja gwiezdna maszyna przed zakupem |
|
|
|
 |
|
|