Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Adaho_krak
26-06-2008, 17:37
Gniazdo diagnostyczne w MSR.Gdzie szukać?
Autor Wiadomość
wakosc
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2006, 18:33   Gniazdo diagnostyczne w MSR.Gdzie szukać?

Chciałem sprawdzić kody błędów w Runnerze i nie wiem gdzie szukać gniazda. Rozebrałem sporo przy lewym słupku i nic mi się nie kojarzy z gniazdm diagnostycznym. Może ktoś mi podpowie? Może jakieś zdjęcie lub rysunek?

fiszhop
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2006, 19:57   

umiejscowione jest na skrzynce z bezpiecznikami na dole po lewej stronie
zabezpieczone gumową nakładką
jest tam gdzie szukałeś
Ostatnio zmieniony przez fiszhop 02-04-2006, 20:02, w całości zmieniany 1 raz  

wakosc
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 15:53   

Znalazłem to gniazdo. Było odczepione i wisiało na trzech przewodach luzem . Które przewody mam połączyć do diagnozy? Są trzy.

fiszhop
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2006, 16:11   

Wszystko znajdziesz na stronie Krzyżaka

ronetto 
Forumowicz

Auto: space runner 1,8 GLXi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-09-2007, 22:40   

temat jakby nadal aktualny. po czytaniu wszystkiego co mozliwe i probie zlokalizowania gniazda diagnostycznego u siebie w koncu je znalazlem , wygladalo nieco inaczej niz u krzyzaka(pozdro) ja mam styk ala "obd" i teraz mam dopiero problem gdyz niektore obd to faktycznie tylko do serwisu walic i placic a niektore to tylko ta wygladaja jak obd ale styki zupelnie nic z tym laczem wspolnego nie maja i te podobno mozna zwierac 1-4 i zczytywac bolączki z deski rozdzielczej ... jak je rozroznic ? czy jest to tylko mozliwe w serwisie ? i czy jak juz bym sie zdecydowal na tę zwarke na pinach 1-4 nie po pale komputera jak sie okaze ze to bylo prawdziwe OBD?

[ Dodano: 08-09-2007, 22:41 ]
moj runner jest 1996 1,8 GLXi

[ Dodano: 10-09-2007, 01:00 ]
wiec jednak udalo mi sie pomierzyc , zwarlem 1-4 z gniazda i wykazalo ze niemam bledow . jedynie abs wymrugal dwa bledy ale one chyba nie zostaly skasowane po przedniej naprawie i tylko siedza w pmieci choc normalnie kontrolka nie swieci a system dziala poprawnie ...

Odpowiedz do tematu