Tłumik sportowy i hałas !!! |
Autor |
Wiadomość |
Kasia i Tomek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2008, 19:15 Tłumik sportowy i hałas !!!
|
|
|
Witam - wymieniłem sobie tłumik na "sportowy" UPGrade i... no właśnie za zewnątrz jest ok auto pięknie brzmi ale w środku przy 3 tys obrotów jest taki hałas że po 5 minutach człowiek ma tego dosyć - czy to normalne w tego typu tłumikach - nawet radio na max nic nie daje, nie da się tym jechać . Czy jest jakiś patent na to czy po prostu budowa auta jest taka że zawsze będzie głośno ? |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2008, 21:02
|
|
|
kupiles badziew wiec sie nie dziw :> |
|
|
|
 |
Kasia i Tomek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2008, 21:28
|
|
|
badziewie czy nie ale jakieś standardy musi spełniać no jak widać ten chyba wymogów hałasu nie spełnia ale dlaczego na zewnątrz jest ciszej niż w środku ? |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2008, 23:23
|
|
|
bagaznik robi Ci za rezonans... standart... trzeba bylo kupic jakies porzadnej firmy aha wyciszenie komory bagaznika Ci wiele rowniez nie pomoze |
|
|
|
 |
Kasia i Tomek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2008, 08:37
|
|
|
Dzięki za info - pojadę go wymienić na inny lepszej jakość albo sprzedawca wymyśli co zrobić żeby było ciszej. To że to ma być "sportowe" nie oznacza że może hałasować on ma ładnie brzmieć na zewnątrz a nie przekraczać wszelkie normy hałasu w środku auta ! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21951 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-03-2008, 16:22
|
|
|
Kasia i Tomek napisał/a: | To że to ma być "sportowe" nie oznacza że może hałasować on ma ładnie brzmieć na zewnątrz a nie przekraczać wszelkie normy hałasu w środku auta ! | Producentów badziewia nie obchodzą żadne normy. Wiem miałem kiedyś sportowy tłumik za parę złotych. Obłęd. Kolega ma oryginalnego Remusa w BMW i na zewnątrz chodzi jak odrzutowiec a w środku słychać go tylko nieznacznie. |
|
|
|
 |
Kasia i Tomek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2008, 19:46
|
|
|
szkoda że sprzedawcy się na tym nie znają i sprzedają taki szmelc ! Cóż pojadę i wymienię na nowy w końcu mam do tego prawo ja nie będę jeździł autem w którym nie słychać karetki pogotowia |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 17-03-2008, 13:09
|
|
|
z wymianą będzie problem.no ale spróbuj -konsument zawsze ma prawo a klient nasz pan -niech wymienia ...a z tłumikami to spróbuj sobie wygiąć z kwasówki i kup oryginalny do auta koncowy lub konkretej firmy za ładny grosz .ja mam u siebie jakąs stumienicę ,środkowy modyfikowany a ostatni oryginalny - słychać motorek jak sobie mruczy i delikatne buczenie nawet na wysokich obrotach. ...a w środku - cisza nawet przy 230 km co prawda motor 3.0 ale jeszcze dołoże filtr stożkowy jakiś konkretny i tak zostawię ....pozdrawiam |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 15:47
|
|
|
zbyszek05 napisał/a: | cisza nawet przy 230 km |
A co ma dystans do hałasu? A jeśli tu chodzi o km/h to gratuluję. |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2008, 16:38
|
|
|
mitutoyo, moze chodzi o Konie Mechaniczne :>? |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 17-03-2008, 19:27
|
|
|
chodzi o prędkość panowie .w środeczku cisza na zewnątrz szum a koników fabrycznie jest 206 tylko no ale jak ktoś lubi jak mu pierdzi w środku aż uszy więdną a na zewnątrz jeszcze bardziej grzmoty słychać to szacuneczek |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 24-03-2008, 23:57
|
|
|
hahah bez obrazy ale tak o jest jak się chce zrobić ze sportowego auta allegro tunig |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Kasia i Tomek [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2008, 23:05
|
|
|
była u gościa i wyciszył go już jest lepiej po mieście można wytrzymać na tracie no tu niestety jest nieco gorzej ale wytrzymać trzeba jednak zmienię go na oryginalny jak powinien być bo co oryginalne to oryginalne. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21951 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 08-04-2008, 23:55
|
|
|
Kasia i Tomek napisał/a: | zmienię go na oryginalny jak powinien być bo co oryginalne to oryginalne. | Gratuluję. Tak trzymać. Przechodziłem to samo kiedyś i teraz na ori tłumiku aż chce się jeździć. |
|
|
|
 |
|