Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
carisma 1.8 w automacie ??
Autor Wiadomość
regazzo
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 17:13   carisma 1.8 w automacie ??

Witajcie

jestem zainteresowany kupnem Carismy . Znajomy sprzedaje ma Carisme z 96r 1.8 benzyna+LPG ale w automacie. Na co najbardziej powinienem zwrócic uwae przy kupnie takiego modelu??

Pozdro :)

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 20:28   

http://www.mitsubishi-gra...49abed45ff4bf27
Witaj... proszę , zerkni na link wyżej , masz tam sporo informacji, w razie szczegółów ... pytaj
Pozdr.

regazzo
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 22:57   

automaty maja wieksze spalanie koles twierdzi ze pali 10 litrów gazu na 100km przy silniku 1.8 mozliwe?? oczywiscie przy spokojnej jezdzie bo sa tacy co twierdza ze to stanowczo za mało

[ Dodano: 18-03-2008, 22:58 ]
a czy Carisma jest droga w utrzymaniu ?? jeszcze sie ucze wiec chciał bym wiedziec

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-03-2008, 23:27   

regazzo napisał/a:
automaty maja wieksze spalanie koles twierdzi ze pali 10 litrów gazu na 100km przy silniku 1.8 mozliwe?? oczywiscie przy spokojnej jezdzie bo sa tacy co twierdza ze to stanowczo za mało

W mieście, w trasie czy średnio?

regazzo
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 23:33   

srednio bo do szkoły szkoły mam jakies 20 km po trasie i przez miasto troszeczke

Moomin 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-03-2008, 23:36   

regazzo napisał/a:
srednio bo do szkoły szkoły mam jakies 20 km po trasie i przez miasto troszeczke

To chyba jest możliwe. Mój automat przy spokojnej jeździe w mieście pali ponad 11, a w trasie poniżej 7. Benzyny.

regazzo
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2008, 23:38   

no to coraz bardziej przekonuje sie do tego samochodu najbardziej boje sie automatu wolał bym manualna.

Moomin 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-03-2008, 23:44   

regazzo napisał/a:
no to coraz bardziej przekonuje sie do tego samochodu najbardziej boje sie automatu wolał bym manualna.

Kiedy automat jest świetny. Jedyny problem to koszty napraw w razie awarii.

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 00:01   

sam miałem taki dylemat jakiś miesiąc temu ale wychodzi na to że samochód się rozleci, zeżre go rdza i w ogóle ..... a skrzynia dalej będzie działać. Poczytaj info z link'a co podał Ci @JackD oraz piękną stronkę www.automat.pl
Napisze to tak - jak się zastanawiałem i miałem obawy - wszyscy mi odradzali skrzynię automatic ale nikt z tych osób nie znał osobiście kogoś komu się skrzynia rozleciała. Jedna z tej grupy osób (około 10) powiedziała że automat to w zasadzie sie nie psuje a zwłaszcza japończyki i to w odatku te "stare". Ten koleś ma swój warsztat samochodowy (ceniony w moim mieście) a przekonał mnie tym, że sam jeździ samochodem z automatem.
Reasumując - bałem się i bałem, czytałem i pytałem - w końcu powiedziałem sobie - raz kozie śmierć, to w końcu nie taki majątek (za wózek dałem 5K). Skrzynie sprawdziłem w/g wskazówek kolegów z forum => zaryzykowałem

NIE ŻAŁUJĘ - KOLEJNY SAMOCHÓD TO TYLKO JAPOŃCZYK Z AUTOMATEM !!!!!!!!!!!!!!

P.S. służę pomocą (włącznie z jazdami testowymi)
Ktoś kiedyś napisał: Mitsubishi to jest coś więcej niż samochód, to rodzina to życie - to nawet coś więcej niż Harley.

... po prostu: samo życie.
Ostatnio zmieniony przez bazkomp 19-03-2008, 00:38, w całości zmieniany 1 raz  

regazzo
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 00:29   

Wielkie Dzieki coraz bardziej przekonuje sie do tego autka :) )

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 00:34   

w sumie super ale pamiętaj: żeby potem nie było na nas ;-)
a tak na poważnie - masz jakiś link do tego samochodziku?? jakieś fotki...itede, itepe

regazzo
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 16:53   

o niestety nic nie mam :(

Kierownik
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 08:51   

Osobiście jeździłem LandCruiser'em (2002r) z automatyczną skrzynią i jest rewelacja. Nie słuchaj opinii ludzi na temat awaryjności skrzyń automatycznych, bo wiedza większości jest zerowa na ten temat! nawet nie siedzieli w aucie z automatem, a wiedzą wszystko o usterkach i kosztach! bzdury wyssane z palca to są!
Automat ma się prawo zepsuć tak samo jak każda skrzynia manualna i nie jest to niewiadomo jakie cudo.
Moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać. Z tym spalaniem to też bym był ostrożny, bo automat wcale nie bierze niewiadomo ile (weźmie o 1/10 litra więcej i to wszystko).
Dobrze znam też automatyczną skrzynię z Passata z 1993r i bez zarzutu chodzi do dziś. Auto ma 260000km i nic. Skrzynia pracuje bardzo dobrze.

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 09:36   

jesli moge to sie dołącze do wypowiedzi @kierownik'a
słuchaj kierownika bo kierownik ma ZAWSZE racje ;-) ))

i zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia

Kierownik
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 13:52   

bazkomp napisał/a:
kierownik ma ZAWSZE racje ))

Święte słowa bazkomp!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi