Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C51A 1.3] wymiana sprzęgła
Autor Wiadomość
gienek
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2008, 13:59   [C51A 1.3] wymiana sprzęgła

witam chce wyminic sprzegło w moim colcie da sie to samemu wyminic ??? trzeba jakies specjalne narzedzia koszt sprzęgła??
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 08-03-2008, 23:25, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-02-2008, 14:57   Re: wymiana sprzęgła

gienek napisał/a:
koszt sprzęgła??
250 zł kompletne.

[ Dodano: 28-02-2008, 15:03 ]
http://www.mitsubishi-gra...ght=krok++kroku
Tu masz instrukcję jak krok po kroku zmienić sprzęgło. Robisz wszystko co tam napisałem ja i josie, z tym, że w opisie josie'go pkt. 7 zamieniasz na odłączenie linki a nie wysprzęglika.

gienek
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 16:53   

tam jest napisane odkręcic rozrusznik a po co nie ma go przeciez w poblizu skrzyni biegów??

[ Dodano: 02-03-2008, 16:55 ]
czy musze całkowicie skrzynie opuscic czy wystarczy jak ktos ja przytrzyma to zebym wlozyl nowa tarcze i tyle. i mam jescze jedno pytanie to moje sprzegło nie rusza juz samochodu ale nie ma zadnych zgrzytów meteliczynych dzwieków ani nic z tych rezeczy poprostuy jest tak jakby fura była odpalona na luzie

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 02-03-2008, 17:25   

gienek napisał/a:
tam jest napisane odkręcic rozrusznik a po co nie ma go przeciez w poblizu skrzyni biegów??
No a gdzie? :mrgreen:

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 02-03-2008, 19:52   

gienek napisał/a:
czy musze całkowicie skrzynie opuscic czy wystarczy jak ktos ja przytrzyma to zebym wlozyl nowa tarcze i tyle.

Musisz wyjąć skrzynię - inaczej tarczy nie zdejmiesz

gienek
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 20:58   

sprzegło nie rusza juz samochodu ale nie ma zadnych zgrzytów meteliczynych dzwieków ani nic z tych rezeczy poprostuy jest tak jakby fura była odpalona na luzie.a rozrusznik mam po prawej stronie przy rozżadzie a skrzynia jest przeciez po prawej stronie to jest colt z 1990 r 8v jakby co

[ Dodano: 02-03-2008, 21:00 ]
czy jest tu ktos kto umie to zrobic i muglby nadzowrowac moja prace . ewentualnie za jakś opłtą bo nie stac mnie na serwis . i wymienaim sama tarcze bo nie mam kasy ile moge pojezdzic kupilem tarcze valeo

MitsuMan
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 21:05   

napisz do użytkownika TRAWOR76

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 02-03-2008, 21:16   

gienek napisał/a:
ozrusznik mam po prawej stronie przy rozżadzie

z całym szacunkiem, ale może znajdź jakiegoś mechanika, który Ci to zrobi :doubt: , skoro masz takie pojęcie o swoim samochodzie, to poprostu może być niebezpieczne, jakbyś to sam robił :roll:

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

gienek
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 21:17   

a co myslicie o tym sprzegle co napisałem:( kurde jak nie uda mi sie t5ego wymienic to bede zmuszony sprzedac mojego miska:(

[ Dodano: 02-03-2008, 21:22 ]
nie mam kasy na mechanika jakies tam pojecie mam ale nie za duze a na mechanika mnie nie stac i zaczynam sie wachac czy go nie sprzedac :(

Łukasz23
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 21:35   

Sama wymiana sprzęgła jest prosta tyle że faktycznie musisz skrzynie zdjąć :P z tego co robiłem samochody to na 100% musisz odkręcić rozrusznik bo przecież to on kręci kołem zamachowym 8) a później to tylko zależy czy musisz go wyjąć.

gienek
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 21:37   

no niby tak ale rozruszki jest po drugej stronie silnika chyba nie dam rady tego zrobic:(

Łukasz23
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 21:42   

Spokojnie ja w swoim diselku wymieniłem w jeden dzień :P pomału się uda :P pomogło by jak byś wrzucił fotke silnika :wink:

gienek
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 21:53   

moze sie uda ale jak mam opis przed soba i jest napisane rozpiac zawieszenie to nie wiem odczego zacząc

Łukasz23
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 21:59   

Jak podniesiesz strone od pasażera i zdejmiesz koło to odkręć półoś od koła zdejmij z sworznia wachacza i wyciągaj półoś oczywiście wcześniej spuść olej z skrzyni :lol: A jak robiisz to pierwszy raz to może nie być to takie proste :( Ja na twoim miejscu faktycznie bym poszukał warsztatu może nie będzie drogo i powinno być na następny dzień do odbioru (zależy od warsztatu) a jak by za dużo chcieli to dopiero później bym kombinował.
Pozdro.

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2008, 22:08   

Panowie dajcie spokój, jeszcze coś sobie chłopak zrobi i będzie checa!
Jak sam zdejmie skrzynie, a następnie ją zamontuje, trochę powagi :?
Może ktoś z was mieszka w pobliżu kolegi i mu po prostu pomoże, jeśli nie to zostaje tylko mechanik, zapłacisz za wymianę od 150zł, pozdr.

Odpowiedz do tematu