Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Przekaźnik świec żarowych, kasowanie błędów
Autor Wiadomość
andy1
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 21:58   [Cari 1.9DI-D] Przekaźnik świec żarowych, kasowanie błędów

Mam dosyć poważny problem od jakiegoś czasu z moją cari. Jestem właśnie w Warszawie, po raz 3 już miałem olbrzymie problemy z odpaleniem (dopiero z 6 kręceniem mi zaskoczył). Zaświeciła się kontrolka silnika...

Poprzednie 2 razy pojechałem na komputer i wykazało po 2 błędy:
w obu przypadkach: obwód przekaźnika świec żarowych
raz dodatkowo - zawór kontroli wtrysków
za drugim razem dodatkowo - czujnik ciśnienia na szynie common rail - sygnał za niski.

Diagnosta w warsztacie zalecił "nic nie robić" i czekać, aż coś się faktycznie zepsuje. "1 raz" był ponad miesiąc temu, a drugi - dosłownie tydzień. temu.

To już 3 raz - martwi mnie to, bo nigdy nie wiadomo, kiedy samochód nie odpali. Panowie - co robić? co sprawdzić? co wymieniać. Podobno "obwód przekaźnika świec", to obwód pierwotny, więc nie to, że świece są zepsute... jak to sprawdzić? Gdzie szukać problemu?

I w końcu - czy w carismie DiD można samemu skasować błąd silnika? Napewno nie da się ich wystukać metodą opisaną w FAQ :( a za każdym razem płacić 70 złotych, to niewesoła sprawa :/. Odłączenie akumulatora też nie działa :(

Proszę o pomoc, bo naprawdę nie wiem, co robić :(

Jacech1
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2008, 13:31   

Widzę że mamy podobny problem tyle ze ja w MSS 1,9 DID
Ja podjechałem pod market i po kilku razach odpalił
jednak długo nie pojechałem w trakcie jazdy odciął mi zapłon i koniec
dalej już pojechałem na lince :-/
W tygodniu poddam go pod komputer czy to nie zadziałało jakieś zabezpieczenie
od kradzieży.

Odpowiedz do tematu