Jaki router??? |
Autor |
Wiadomość |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 10:38 Jaki router???
|
|
|
Panowie muszę zakupić i nie jestem pewny czy kupić linksysa czy dlinka - chodzi o to aby łapał zasięgiem mieszkanie(60m/kw).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 21-03-2008, 10:50
|
|
|
dlink 624+ - spokojnie zalapie mieszkanie a nawet 3x wiekszy dom
w razie czego kupujesz zewn. antene (np. 28 cm) i dzialasz |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:09
|
|
|
A czy prawdą jest że dlinki sie często wieszają
[ Dodano: 21-03-2008, 11:12 ]
Zastanawiałem sie nad tym klik
albo nad dlinkiem jakimś...............
Darek pozdrawiam |
|
|
|
 |
Jurop [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:21
|
|
|
Szczerze powiem że tego odradzam. Jeśli chcesz kompromis jakości i ceny to polecam coś takiego. Z zasięgiem na pewno nie będzie problemu a oprócz tego masz już w nim MIMO Edimax BR-6504N |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 11:24
|
|
|
jestem informatykiem w pewnej firmie i mam u siebie takie cuda, które działają inne nie za bardzo
pytania sa takie
1. co ty chcesz przez to przesyłać.
2. Ilu uzytkowników ma na tym pracować.
3. Jakie będą odbiory tego sygnału !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
jawlo
Forumowicz
Auto: SS DiD mint silver
Pomógł: 17 razy Dołączył: 09 Sty 2006 Posty: 1196 Skąd: Beskidy
|
Wysłany: 21-03-2008, 12:37
|
|
|
Osobiście obstawiam LinkSysa.
Model wskazany przez Ciebie jest dość popularny i ma wiele dobrych opini . |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 13:09
|
|
|
bazkomp napisał/a: | 1. co ty chcesz przez to przesyłać. |
Normalne użytkowanie netu, stronki, poczta, ściąganie filmów z huba.
bazkomp napisał/a: | 2. Ilu uzytkowników ma na tym pracować. |
Jeden komp stacjonarny podpięty na sztywno i jeden lapek na wire, wiec na sygnale jeden.
bazkomp napisał/a: | 3. Jakie będą odbiory tego sygnału !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Jak pisałem wcześniej w mieszkaniu 60m/kw
Co do dlinka to slyszalem że sie ponoć wiesza....nie wiem czy to prawda. Karte w kompie mam linsysa.
[ Dodano: 21-03-2008, 13:12 ]
Aaaaaa kolega ma taki i jak twierdzi też jest bardzo zadowolony... KLIK |
|
|
|
 |
Bogas [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2008, 00:22
|
|
|
Do domowych zastosowań polecam Ci produkty Draytka z serii od 2200 do 2900G lub 2910G lub modele niższe. Rozejrzyj się www.draytek.pl i poszukaj opinii. Dopracowane oprogramowanie (nic się nie wiesza), solidne wsparcie techniczne i funkcjonalność nie do pobicia w stosunku do ceny. No ale właśnie, to zależy jakiej funkcjonalności w stosunku do ceny oczekujesz. |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2008, 09:45
|
|
|
szukam czegoś co będzie działało bez problemów |
|
|
|
 |
Bogas [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2008, 12:38
|
|
|
No to tak jak pisałem |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2008, 13:35
|
|
|
linksys WRT54GL i zapominasz że go masz
likksys należy do grupy cisco systems a oni jeżeli firmują coś swoim logo nie mogą pozwolić sobie na kiche, model wrt54gl jest już długo na rynku i na necie można znaleść nawet inny soft który dodaj różne nie wszystkim potrzebne funkcje, ale jeżeli lubisz w tym grzebać to naprawde można poszaleć oczywiście wgranie innego softu niż org i masz po gwarancji.
linsys ma 2 anteny i 60 m2 robi z paluszkiem wiecie gdzie
aha napisze jeszcze skąd masz internet ? kto jest operatorem ? neostrada ? czy jakaś kablówka ? czy może lokalny dostawca przez rj45 ? bo od tego zależy czy potrzebujesz routera z modeme adsl czy nie. pozdrawiam |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 14:12
|
|
|
Net będę miał przez osiedlową firmę (www.plascom.pl) skąd oni biorą to nie mam pojęcie Ale myślę że model wrt54g chyba powinien działać - choć się może jeszcze ich zapytam czy musi byc z modemem adsl czy nie...........
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Mar 2005 Posty: 3765 Skąd: innąd
|
Wysłany: 25-03-2008, 14:22
|
|
|
Derpin, właśnie przymierzam się do kupna tego modelu co poleciłeś.
Popytałem łebków którzy znają się na rzeczy i każdy z nich polecił właśnie ten model dm17, kupuj spokojnie ten model.
Ja dziś jade do sklepu i jak mi się uda podłączyć to opisze wrażenia (mieszkanie mamy metrażowo takie same )
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 25-03-2008, 14:42
|
|
|
dm17 napisał/a: | A czy prawdą jest że dlinki sie często wieszają |
Tak.
Od dluzszego czasu klientom sprzedaje sprzet firmy Planet, przekonalem sie do niego po tym jak moj kolega sieciujacy radiem jedna z dzielnic Szczecina stawia klientom urzadzenia dostepowe wlasnie tego producenta.
U niego wyglada to tak, ze ma dedykowane punkty dostepu w kilku miejscach a klienci dostaja Planety jako urzadzenia odbiorcze, ew. dwa urzadzenia do konstrukcji odbior z sieci i radio wewnatrz lokalu. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Gucio [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 14:44
|
|
|
Ja tez mogę śmiało polecic Linksysa. U mnie w domu (całkiem dużym) z powodzeniem obsługuje komputer połączony z nim kablem, dwa laptopy po wifi (jeden z linuksem, drugi z vistą) i do tego jeszcze iPhone'a także po wifi. Zasięg całkiem dobry bo siec łapie już przy wejściu do piwnicy. |
|
|
|
 |
|