|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Felgi 14'' do Colta |
Autor |
Wiadomość |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 12:07 [ALL] Felgi 14'' do Colta
|
|
|
To już jest pewnie temat rzeka nie raz wałkowany tutaj na forum, ale zwracam się z prośbą. Mam do kupienia 14'' calowe felgi co swojego Colta o rozstawie śrub 4x100, felgi pochodzą z Ibizy. Główne zapytanie jest....o co chodzi z tymi środkami centrującymi. Bo wiem że w CA0 są chyba 56,2 coś takiego, jeżeli tutaj będzie ten środek centrujący inny to co mam zrobić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 16-10-2007, 12:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 16-10-2007, 12:21
|
|
|
Cytat: | Bo wiem że w CA0 są chyba 56,2 coś takiego, jeżeli tutaj będzie ten środek centrujący inny to co mam zrobić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź |
W CA0 - 56,1 mm
Jesli w felgach ktore chcesz kupic otwor centrujace jest wiekszy bedziesz musial dokupic i zalozyc pierscienie cenruajace (placilem cos kolo 30zl za komplet)
Jezeli natomiast jest mniejszy to oddajesz do powiekszenia i robia na wymiar
Pamietaj tez o dobraniu wlasciwego ET |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 13:12
|
|
|
Rozumiem że otwór musi idealnie się zgrać ze środkiem centrującym w kole? Musi felga wejść na styk (co do mm) ?. Żadnego luzu oczywiście być nie może... ? . O ET pamiętam ale z tego co widziałem takie felgi mają 43, tak więc niewiele się różnią od naszego , myślę że nie powinny trzeć. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21955 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-10-2007, 13:55
|
|
|
Sparco84 napisał/a: | Rozumiem że otwór musi idealnie się zgrać ze środkiem centrującym w kole? Musi felga wejść na styk (co do mm) ?. Żadnego luzu oczywiście być nie może... ? | Tak jest proszę Pana. W przeciwnym razie za chwilę założysz temat, że czujesz drgania podczas jazdy |
|
|
|
 |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 15:42
|
|
|
Cytat: | Tak jest proszę Pana. W przeciwnym razie za chwilę założysz temat, że czujesz drgania podczas jazdy |
Hehe, no na pewno taki temat by się pojawił u nas na forum
[ Dodano: 16-10-2007, 15:52 ]
(placilem cos koło 30zl za komplet)
Pytanko mam, gdzie kupiłeś te środki centrujące?. Na allegro nie ma takich jak są potrzebne |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 17-10-2007, 04:00
|
|
|
Sparco84 napisał/a: | Pytanko mam, gdzie kupiłeś te środki centrujące?. Na allegro nie ma takich jak są potrzebne |
Kupilem w wulkanizacji gdzies w łomiankach
Z tego co widzialem na allegro jest naprawde spory wybor. Napisz pare maili z rozmiarem zewnetrznym i wewnetrznym jakie potrzebujesz do ludzi ktorzy sie tym zajmuja i mysle ze problem sam sie rozwiaze |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 12:58
|
|
|
Sparco84 napisał/a: | ET pamiętam ale z tego co widziałem takie felgi mają 43, tak więc niewiele się różnią od naszego , myślę że nie powinny trzeć. Pozdrawiam |
Optimum ET dla CA0 to 35-38 - ET43 może być za duże! |
|
|
|
 |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 08:59
|
|
|
Cytat: | Optimum ET dla CA0 to 35-38 - ET43 może być za duże! |
Wyczytałem na moich falasiach, że to są ET 38 tak więc będzie ok tak jak piszesz. Środki centrujące już zamówiłem na allegro. Bardzo dziękuję za poradę względem felg , teraz już wiem co z czym się je. |
|
|
|
 |
Dedis [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2008, 23:36
|
|
|
PANOWIE podepne się pod temat żeby nie pisać specjalnie nowego.
czy taki stalówki będą do mnie pasowały? (do CAO 93r)
http://moto.allegro.pl/it...pel_i_inne.html
4x100
ET39
5,5x14H2
sred.: 70,4mm
szer. felg.: 5,5J
pewnie bede musiał se skołować pierścienie z 56,1 na te 70,4 (tak? czy się myle?)
pozdro i liczę na szybkie info bo czas nagli!
kurde napisałem już to w innym topicu i dopiero znalazłem ten - bardziej odpowiedni, więc ten post się powtórzy - sorki. myśle że może już tak zostać? |
|
|
|
 |
|
|