Oświetlenie bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
furman88 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 11:22 Oświetlenie bagażnika
|
|
|
Witam od kiedy posiadam miśka denerwuje mnie brak oświetlenia w bagaju.... ma ktoś jakieś pomysły jak by sobie coś z tym wymyślić |
|
|
|
 |
qpal
Forumowicz Mariusz
Auto: SEAT IBIZA 6L FR
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 130 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 02-04-2008, 12:29
|
|
|
O ile mnie wzrok nie myli, to w bagażniku jest oświetlenie ( oryginalne ) . Trza wygiąć się w paragraf, zadrzeć głowę pod tylną półkę i obadać spostrzegawczym wzrokiem, czy aby żarówki są, a jak są to czy czasem nieprzepalone. Włącznik też jest w zasięgu wzroku. W CB jest, to myślę ( albo mi się tylko tak wydaje ), że w CK też powinno. |
Ostatnio zmieniony przez qpal 02-04-2008, 12:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 12:33
|
|
|
na 100% jest - no chyba że po kraksie ktoś już nie zamontował albo wymontował i opchnął
ja mam na środku lampke a wyłącznik krańcowy z prawej strony przed/za zawiasem |
|
|
|
 |
furman88 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 12:42
|
|
|
no nie ma:/ wlazłem do bagaja i szukając nic nie znalazłem ani włącznika ani lampki tak patrząc po otworach montażowych to pewnie powinna byc pod samym światłem stopu... tak??? |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 13:30
|
|
|
hihihi - nie
ja jaą mam pod szyba czyli jak patrzysz na bagażnik od tyłu to musisz sie schylić i ona jest na suficie tego bagażnika |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 14:08
|
|
|
Ja też tak mam - pod szybą - może u Ciebie ktoś wyrwał przed sprzedażą auta a wiązka gdzieś tam jest............ |
|
|
|
 |
furman88 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 17:29
|
|
|
dm17 napisał/a: | Ja też tak mam - pod szybą - może u Ciebie ktoś wyrwał przed sprzedażą auta a wiązka gdzieś tam jest............ |
możliwe bo jak go kupiłem to po głośnikach też tylko wiązki zostały
ale włącznika nie widze nigdzie tego to by chyba nie zabrali:/ w ktorym dokładnie jest miejscu (tzn powinien być) gdzie przy zawiasie??? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 17:33
|
|
|
Włącznik jest automatyczny jak podniesiesz klapę (gdzie dokłądnie jest czujnik to nie wiem)
Światło jest mniej więcej na środku pod szybą (nie na klapie) takie plastikowe białe podełeczko.......... |
|
|
|
 |
furman88 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 17:40
|
|
|
dm17 napisał/a: | Światło jest mniej więcej na środku pod szybą (nie na klapie) takie plastikowe białe podełeczko.......... |
heh to dobrze myślałem ale i tak go tam nie ma:PP
a wiązka którędy idzie???
tą rynienką nad światełkiem??? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 18:05
|
|
|
Jak będę miał chwilę to zrobię CI fotkę ale z tego co pamiętam to leci z głośnikami.......albo obok, muszę sprawdzić |
|
|
|
 |
mrogal [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 18:35
|
|
|
dm17 napisał/a: | Jak będę miał chwilę to zrobię CI fotkę ale z tego co pamiętam to leci z głośnikami.......albo obok, muszę sprawdzić |
Hej, ale to swiatelko i tak jest marne, ja mysle nad jakims dodatkowym , widzialem na allegro takie listwy z 4 diodami bialymi lub innymi podpinane od razu pod 12V bardzo estetycznie wykonane, myslalem by zamienic oryginalne oswietlenie na te diody, tak samo w schowku myslalem na zamontowanie oswietlenia bo brak swiatla jest dosc uciazliwy, tylko skad tu wykombinowac jakis stycznik estetyczny |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 02-04-2008, 19:38
|
|
|
dm17 napisał/a: | Włącznik jest automatyczny jak podniesiesz klapę (gdzie dokłądnie jest czujnik to nie wiem) | Pewnie w zamku klapy. |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 22:19
|
|
|
ja mam włącznik z prawej strony za zawiasem - jak klapa sie zamyka to am zawias popycha krańcówkę. sama krańcówka jest dość hamska (tzw. ruski mechanizm) ale i tak go nie widać i jest wytrzymały. Jutro zrobie Ci fotkę.
Info dla @mrogal
Ja bym to zrobił na kontaktronie - na klapce wystarczy mały magnes np wyciąć z tych magnesów na lodówke z margaryny (takie wabiki dla dzieci - moge jeden podesłać
Tak na marginesie - dla mnie kontraktrony to bardzo "wdzięczne" takie małe coś |
|
|
|
 |
furman88 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2008, 22:26
|
|
|
bazkomp napisał/a: | Jutro zrobie Ci fotkę. |
baaardzo sie przyda |
|
|
|
 |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 03-04-2008, 10:43
|
|
|
Ten wyłącznik krańcowy mieści się w te widełki i sam zawias zamykając klapę popycha ten wyłącznik
 |
|
|
|
 |
|