|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kontrolka CHECK ENGINE |
Autor |
Wiadomość |
misio-1992
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant GLSi E33A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 170 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-03-2008, 16:53 Kontrolka CHECK ENGINE
|
|
|
Mam galanta 2.0 z 89 roku na gaz z automatem,i ostatnio podczas jazdy zbrakło mi gazu i zapaliła się kontrolka CHECK ENGINE.Po zatankowaniu gazu powyższa kontrolka zgasła.Z sytuacją taką spotkałem się po raz pierwszy.Czy może mi ktoś wyjaśnić z szanownych użytkowników Galantów co może być tego przyczyną |
_________________ Mitsubishi Galant GLSi 2.0 89
 |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 20:15
|
|
|
osobiscie nie radzę jezdzic az do pustego baku(gazu).mogla byc przerwa w doplywie paliwa,w zagazowanych japoncach check engine jest bardzo czuly, niektorym pali sie przez caly czas. |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 19:48
|
|
|
U mnie się dzieje podobnie, jak np. przełączę z LPG na benzynę to świeci się CHECK przez jakąś chwilę a później gaśnie. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 31-03-2008, 23:09
|
|
|
misio-1992 napisał/a: | Z sytuacją taką spotkałem się po raz pierwszy.Czy może mi ktoś wyjaśnić z szanownych użytkowników Galantów co może być tego przyczyną | jak się pali to odczytaj błędy, jak się nie pali to też odczytaj może będzie miał w pamięci i będziesz wiedział. może brak gazu w dolocie (uboga mieszanka) wpłynął na prace jakiegoś czujnika - stąd check engine. po zgaszeniu i zapaleniu auta błąd się wyczyścił (powinien zostać w pamięci).
poza tym do wszystkich! masz gaz? powitaj check engine! i nie piszcie że się u was nie pali , gasi, da się wyregulować... ja o tym wiem!!! po prostu u mnie jak się pali to wiem czemu i tego nie naprawiam. bo albo tanio albo dobrze, wybrałem tanio. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|