|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jakie zabezpieczenie fabryczne? |
Autor |
Wiadomość |
lemon222 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2008, 22:07 jakie zabezpieczenie fabryczne?
|
|
|
witam serdecznie
właśnie dołączyłem do grona użytkowników Colta ... uwagami i opinią chętnie podzielę się z Wami w późniejszym terminie. auto mam od 2tygodni
przyszło zawezwać pana z PZU i padło pytanie o rodzaje zabezpieczeń zamontowanych w aucie. powiedziałem że auto ma fabryczny alarm i immobilizer. założyłem że wersja kluczyka z pilotem jest już z alarmem i immobilizerem. gorzej jak trzeba było podać konkrety.
mam książkę serwisową auta [ale po niemiecku bo auto zza Odry], w instrukcji też nic nie znalazłem i już nie mam pojęcia gdzie zajrzeć?
jeżeli ktoś z Was wie jakie oznaczenie, model, symbol, cokolwiek ...
auto z rocznika 2004, motor 1,5 w benzynie
wersja chyba Invite?
dzięki |
|
|
|
 |
looq
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.5 DID Motion
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 116 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-04-2008, 22:56
|
|
|
Witam, mój tez przybył zza Odry, i oprócz immobilizera w kluczyku innych zabezpieczeń nie posiadał. Alarm zamontowałem na własną rękę, bo też był mi potrzebny do AC.
W Niemczech tak nie kradną jak u nas w związku z czym mało kto tam montuje alarm nawet w dużo bardziej wypasionych furach (chyba, że w pobliżu polskiej granicy). Ubezpieczyciele tamtejsi nie wymagają alarmów i nie wiadomo ilu zabezpieczeń do AC, także przypuszczam, że twoje założenie najprawdopodobniej jest błędne.
Nie ma czegoś takiego (chyba) jak fabryczny alarm, Nawet jak kupujesz nowy samochód to Ci w ASO montują jakiś alarm firmy XY.
Masz w kompletach kluczyków malutki kluczyk (do wyłączania syrenki alarmowej) ?
Masz pod maską zamontowaną syrenkę ?
W środku auta masz zamontowaną diodę od alarmu?
Walnij parę razy w szybę przy zamkniętym aucie albo pobujaj nim trochę ..alarm jakby był powinien się włączyć.
..w sumie jakbys miał tam alarm ..to byś o tym wiedział. |
|
|
|
 |
lemon222 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2008, 20:46
|
|
|
w sumie racja, nie byłem pewien co do alarmu, więc go pobujam i zobaczę
w szybę nie będę walił bo jeszcze zbiję... hehe
dzięki za info |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2008, 07:32
|
|
|
Na bank nie masz alarmu. |
|
|
|
 |
lemon222 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-04-2008, 18:53
|
|
|
Ali-En napisał/a: | Na bank nie masz alarmu. |
no to trzeba będzie założyć... trudno
dzięki za pomoc
[ Dodano: 18-04-2008, 22:07 ]
no to jak już wiem, że alarm trzeba założyć to mam do Was pytania:
1 > przy centrali z kluczyka, wiem że mogą podłączyć alarm tak że będzie się wyłączał razem z otwarciem drzwi. Czy to dobre rozwiązanie? Jak technicznie to robią? Czy potem monter alarmu będzie mógł otworzyć sobie moje auto bo będzie znał kody?
2 > jakie alarmy polecacie? [tylko bez szaleństwa ...] Gorzkim Ty z Wro jesteś, polecisz coś? może masz gdzieś już wypracowaną zniżkę i mnie podeślesz? Na razie gadałem z nimi http://www.autosystemy.pl/index.html
z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
|
|