|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z jazdą na benzynie |
Autor |
Wiadomość |
Lukasey [Usunięty]
|
Wysłany: 14-07-2008, 18:45 problem z jazdą na benzynie
|
|
|
witam
posiadam galanta z instalacja gazową 2 generacji. na gazie autko sprawuje sie super. gorzej jest z benzyna, a mianowicie przejade 10 km i autko odmawia na niej posłuszeństwa. zaczyna szarpac a z czasem wogole nie chce na niej jechac. następnie wystarczy ze auto postoi 10 minut i znowu moze jechac na benzynie tą samą odległość. wolne obroty są ok. benzyna tez swieza. filtr niedawno był wymieniany i trudno mi dokladnie powiedziec ale wydaje mi się ze po jego wymianie to zaczeło się dziac (ale z tym moge sie mylic). dolot powietrza jest uszczelniony i raczej nie łapie lewego powietrza. czekam na wasze sugestie |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11156 Skąd: Radomsko
|
|
|
|
 |
Lukasey [Usunięty]
|
Wysłany: 14-07-2008, 22:11
|
|
|
błędy już sprawdzałem. na benzynie nic nie wywala aby na gazie wtryski i sonde lambde bo nie mam emulatorów
[ Dodano: 26-10-2008, 21:21 ]
już zrobiłem
okazała się częściowo padnięta pompa paliwa. koszt 70 zł nowa JC i po sprawie. teraz śmiga i na benzynie i na gazie. Ma też lepszy rozruch na benzynie, który na zimnym silniku był dość cięzki
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|