|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Oświetlenie zegarów i postojówki Lancer/Colt 96-> |
Autor |
Wiadomość |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2008, 23:13 Oświetlenie zegarów i postojówki Lancer/Colt 96->
|
|
|
Postanowiłem wymienić podświetlenie w zegarach i postojówkach.
Wszystkie diody kupiłem "dyfuzyjne".
Do zegarów potrzeba 3 diody W5W i jedną T5 (u mnie czerwone).
Do postojówek dwie diody W5W (legalnie- białe).
Efekty na zdjęciach:
Wskazania licznika (przebiegu) są widoczne normalnie, na zdjęciu ich nie widać. W rzeczywistości jest to ciemna, krwista czerwień:)
Postojówki mimo, że białe wyglądają jak xenon
A diody kupiłem takie:
małe T5
duże W5W
Miłej zabawy |
Ostatnio zmieniony przez Sienek86 27-04-2008, 20:33, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 14-04-2008, 22:05
|
|
|
Nie wiem czy to wina fotek ale oświetlenie deski rozdzielczej jst bardzo nierównomierne i nie wyglada to najlepiej niestety. Nie wiem czy nie lepsze były by zwykłe zarówki z nakładkami zamiast diód:) A co do postojówek to nawet fajnie sie prezentują |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2008, 22:26
|
|
|
No niestety tak to właśnie jest... Licznik podświetlają tylko dwie diody, różnej mocy. Stąd to nierównomierne podświetlenie. Ale w całkowitej ciemności wygląda to nieźle i mi się podoba;)
[ Dodano: 28-05-2008, 23:35 ]
Dalszy ciąg zabawy. Zakupiłem kolorowe żaróweczki z allegro:
W5W i T5
Wymieniłem diody na nie. Efekt jest taki:
Dla porównania zdjęcie z Nokii N73. Kolor jest bliższy tego prawdziwego:
UWAGA!
Nie ważne jakie diody/żarówki zastosujecie, efekt będzie taki jak na poprzednich zdjęciach z diodami. Podświetlenie będzie nierównomierne. Jedyny sposób to przerobić podświetlenie prędkościomierza na 2x W5W (oryginalnie jest 1xW5W + 1x T5 - naprawdę bez sensu!). Najłatwiej - wyjąć T5 włożyć W5W bez oprawki (aby to zrobić trzeba rozpołowić zegary i włożyć żarówkę pęsetą od środka- łatwe), zagiąć nóżki z drugiej strony dotykając styków i zakleić dobrą taśmą samoprzylepną.
Ilość żarówek użytych przeze mnie:
4szt. W5W - (wszystkie do zegarów)
3szt. T5 - (2 do podświetlenia pokręteł i jedna do zapalniczki)
Żaróweczki kupowałem od użytkownika "www_ledy_pl".
Paczuszka szybciutko, super zapakowana i dokładnie taka jak zamawiałem.
Pozdrówka! |
|
|
|
 |
|
|