|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
po przekręceniu kluczyka słychać czasem ,,cyk,, i nie kreci |
Autor |
Wiadomość |
K_iju [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2008, 13:23 po przekręceniu kluczyka słychać czasem ,,cyk,, i nie kreci
|
|
|
Witam.Czasami jak chcę odpalić gt to słyszę tylko cyk i tak kilka razy nawet,aż za kórymś razem zakręci i odpali,Czy to rozrusznik się zacina czy jest jakieś zabezpieczenie o którym nie wiem? i jeszcze jedno banalne pytanie co to jest ten ,,Antilock,, ?Pozdrawiam |
|
|
|
 |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2008, 18:04
|
|
|
Wlasnie ,mialem sie spytac apropo tego antilocka,oczywiscie prosze ludzi ktorzy cos wiedza. Normalnie po przekreceniu kluczyka czekamy az zgasnie check engine i reszta kontrolek w tym antilock.Zdarzylo mi sie raz ze wspomniany antilock nie zgasl i po odpaleniu palil sie nadal,kiedy drugi raz odpalalem samochod juz wszystko bylo oki.Czego moze to byc przyczyna?? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-07-2008, 10:22
|
|
|
K_iju, szczotki Ci padają w rozruszniku, elektryk powinien sobie poradzić. Jeśli ich nie wymienisz, za chwile bedzie tylko "cyk". |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Raafaaell [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2008, 15:03
|
|
|
Antilock jest kontrolką od ABS. Nie zawsze jednak świecenie się tego oznacza problem z ABS. Np. po podpieciu autka do komputera świeci się antilock. Może czujniki są zabrudzone pyłem z klocków , nie wiem dokładnie jak działają w GT... |
|
|
|
 |
|
|