Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander turbo 2006
Autor Wiadomość
Blanco28
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2008, 14:32   Outlander turbo 2006

Pisze na forum z pytaniem o Outlandera Turbo. Przymierzam sie do jego kupna (juz kolejny raz) i poza tym, ze na dzien dzisiejszy zostaly podobno w Polsce 3 (nowe samochody) sztuki zastanawiam sie nad jedna rzecza... Czy w polowie 2008 roku opłaca się kupować samochód wyprodukowany w 2006 roku?? Cena jest dla mnie kusząca bo jest tańszy o jakieś 10 000 PLN w stosunku do tych z 2007 co ma dla mnie niebagatelne znaczenie. (Chciałbym kupić jak najtaniej by nie płacić dużych rat za kredyt hehe). Czy poza "dużą utratą wartości" na dzień dobry (nie ma to dla mnie dużego znaczenia bo planuje jeździć nim ponad 5 lat albo i dłużej) są jeszcze jakieś wady kupowania samochodu "nowego" ale wyprodukowanego tak naprawdę 2 lata temu? Czy taki samochód może się czpęściej psuć albo coś w tym rodzaju? Ze względu na to, że stoi tyle czasu i nie jeżdzi od momentu wyprodukowania...
Proszę o opinie specjalistów lub kogoś kto ma/miał z tym doświadzczenie.
Dzięki!

Icewind 
Forumowicz

Auto: Outlandr Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-04-2008, 18:55   Re: Outlander turbo 2006

Blanco28 napisał/a:
Pisze na forum z pytaniem o Outlandera Turbo. Przymierzam sie do jego kupna (juz kolejny raz) i poza tym, ze na dzien dzisiejszy zostaly podobno w Polsce 3 (nowe samochody) sztuki zastanawiam sie nad jedna rzecza... Czy w polowie 2008 roku opłaca się kupować samochód wyprodukowany w 2006 roku?? Cena jest dla mnie kusząca bo jest tańszy o jakieś 10 000 PLN w stosunku do tych z 2007 co ma dla mnie niebagatelne znaczenie. (Chciałbym kupić jak najtaniej by nie płacić dużych rat za kredyt hehe). Czy poza "dużą utratą wartości" na dzień dobry (nie ma to dla mnie dużego znaczenia bo planuje jeździć nim ponad 5 lat albo i dłużej) są jeszcze jakieś wady kupowania samochodu "nowego" ale wyprodukowanego tak naprawdę 2 lata temu? Czy taki samochód może się czpęściej psuć albo coś w tym rodzaju? Ze względu na to, że stoi tyle czasu i nie jeżdzi od momentu wyprodukowania...
Proszę o opinie specjalistów lub kogoś kto ma/miał z tym doświadzczenie.
Dzięki!

jeżeli taki samochód nie stał pod przysłowiową "chmurką", był właściwie zakonserwowany to nic mu nie powinno dolegać - wątpię też aby przez ten czas sparciały jakieś gumowe przewody czy coś się stało z elektryką. Ja kupując taki samochód na pewno od razu przy odbiorze wymieniłbym wszystkie płyny eksploatacyjne (olej, płyn hamulcowy itp), ale albo w innym serwisie albo pod moim okiem, niestety serwisy lubią czasami oszczędzać... Poza tym jak jest pełna gwarancja, to nie trzeba się zupełnie niczym przejmować, a kwota 10 tys. na pewno nie jest do pogardzenia. Przy odsprzedaży będzie to też argument (eksploatacja 2 lata krótsza) za wyższą ceną. Zresztą tak jest w prawie całej Europie że liczy się okres eksploatacji a nie rok produkcji jak w Polsce. A tak z ciekawości za ile chcą sprzedać samochód z 2006 r. ??

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2008, 21:34   

Ja też nie widze w tym zadnego ale ze auto sobie stało ale warto przy zakupie tego auta ponegocjować cene lub akcesoria :) płacić za rocznik wybity w dowodzie ? bez sensu i tak znając aso na szybach i innych częsciach będzie data 2006 a 10 tys piechotą nie chodzi za 10tys zł może pan dużo rzeczy kupić do outlander super radyjko 2 din coś z orginalnych akcesori dwa wydechy listwy ITD .
wydaje mi się ze nie ma na co czekać tylko kupować i jak coś to tylko czarny :) ja mam czarnego i jestem zadowolony :) naprawde polecam auto zadntch awari nie ma lepszego suva z takimi osiągami

POLECAM !!

co do póznijeszego odsprzedania auta to jak komuś auto się podoba i jest zadbane to nie patrzy na rocznik czy to ważne czy 2006 czy 2007 ? przecież to auto nowe !!
a gwarancja liczy sie od daty zakupu

Amator Galanta
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2008, 00:12   

W Katowicach mają takiego za coś około 87 tys.
Popatrz na mobile, maja tam egzemplarze z malutkim przebiegiem z rej w 2007 za ok 20tys euro. no chyba że nie uznajesz używki

Odpowiedz do tematu