|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik w białe kropki? |
Autor |
Wiadomość |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2008, 18:13 Silnik w białe kropki?
|
|
|
Witam, mam pytanie do szanownych mitsumanniaków - co to za ciecz może mi wystrzeliwać, jeśli mam pod pokrywa silnika białe kropeczki, tzn nie tylko pod pokrywą, ale cały silnik i plastiki... Nie mam pojęcia czym to może byc spowodowane... |
|
|
|
 |
ptwardy [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2008, 20:04
|
|
|
Układ chłodzenia na wysokości wentylatora delikatnie puścił i wali rozpędem na komorę. Miałem to, wsypałem jakiegoś aluminiowego uszczelniacza i na razie spokój, ale trzeba myśleć o wymianie chłodnicy. |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2008, 20:55 nazwa ?
|
|
|
Możesz mi podać nazwę tego uszczelniacza ?! Kurde, zakup chłodnicy to spory koszt... :/ |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11152 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 21-04-2008, 23:05
|
|
|
Nie ma co się denerwować.Kontroluj stan płynu w układzie.Jeżeli nie ubywa,to znaczy że:
silnik był myty środkiem chemicznym który pozostawił kropki,lub wjechałeś w sporą kałużę(sól też może pozostawić takie kropki)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
slonio88 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2008, 07:03
|
|
|
Bede kontrolowal, napewno - ale najpierw uszczelnie tą chłodnice - środki uszczelniajace sa tanie jak barszcz, natomiast jeszcze nie jestem pewny - czy to nie jest z chłodnicy klimy ?! Bo na chłodnicy klimy zobaczylem delikatnie biały osadzik w jednym miejscu na wysokosci miej wiecej wiatraków... |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11152 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 22-04-2008, 17:45
|
|
|
Jeżeli płynu nie będzie ubywać,to znaczy że chłodnica jest sprawna.
Nie ma wtedy sensu lać uszczelniacza.(osobiście nigdy nie wleje czegoś takiego ) |
|
|
|
 |
|
|